Categories: Siyaset

İmamoğlu: İsrafın belgelerini açıklayacağız

“O belgeleri açıklayacağız” diyor Ekrem İmamoğlu 23 Haziran seçim kampanyası hazırlıklarını anlatırken. “Mazbatanın bizde olduğu o 18-19 gün içinde elde ettiğimiz verilerde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin nasıl büyük bir israf ekonomisiyle yönetildiğini, vatandaşın vergilerinin nerelere harcandığını gördük. Buna neredeyse bütün büyük belediye ihalelerinin hep bir kaç şirkete verilmiş olması dâhil değil. İsraftan söz ediyorum. İsraf belgelerini açıklayacağız.”

“Bu işin bir ekseni” diye devam ediyor; “Ama iki ekseni daha var. Birinci ekseni, seçimin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapıldığı olgusu. İkinci ekseni de 23 Haziran’ın bir demokrasi seferberliğine dönüşüyor olması; sadece İstanbul değil, Türkiye için, demokrasi için de önem taşıyor.”

“AA’ya alternatif seçim haber merkezi”

“Bir yeniliğimiz daha olacak” diye devam ediyor 10 Mayıs günü, Kıbrıs için yola çıkmadan önce Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nin bir odasında yaptığımız mülakatta; “Seçim gecesi için alternatif bir haber merkezi kuruyoruz. Zaten mevcut olan bilgi merkezimizi genişletip aktif hale getiriyoruz. Vatandaşın tek haber kaynağı AA olmayacak. Her bir sandık açılıp sonucu belli olunca buradan şeffaf bir şeklide duyuracağız.”

“Bunu nasıl yapacaksınız?” diye sordum; “otuz bin küsur sandık var.” Anadolu Ajansının bütün sandıklardan doğrudan haber almadığı, sonuçları AK Parti il Başkanlıklarından aldığı, İstanbul İl Başkanlığı Binali Yıldırım’ın geri düştüğü anlaşılınca Genel Merkeze giden veri akışını kesmesi ardından sonuç verememesiyle ortaya çıkmıştı.

“31 bin 186 sandık var” diye açıkladı. “Bunlardan sağlıklı sonuç alma sorunumuz olmadığını zaten 31 Mart seçimi gecesi gösterdik. Hem CHP, hem İYİ Parti teşkilatı gayet iyi çalıştı. Şimdi yeni gönüllülerimizle bu gayreti topluma çabuk ve sağlıklı bilgi vermeye de dönüştürüyoruz. Aramıza yeni katılan gönüllülerimizin bir işi de bu olacak.” İmamoğlu’nun verdiği bilgilere göre, YSK’nın 31 Mart İstanbul seçimini iptal edip yenilenmesine karar verdiği 6 Mayıs’ı takip eden iki-üç gün içinde “İstanbul Gönüllüleri” sayısı 20 bin civarından 100 bine çıkmış. “Bu gidişle gönüllü sayısının 250-300 bineulaşabileceğini tahmin ediyor.

“YSK’ya rağmen, yeniden…”

“Sandık güvenliği konusunda tereddüdümüz yok” diye, kesin konuşuyor İmamoğlu. “İYİ Parti’nin de desteğiyle, CHP teşkilatı ve bizim kampanya gönüllülerimiz sandık güvenliği tereddüdümüzü ortadan kaldırıyor. Tek tereddüdümüz YSK. 31 Mart’ta 8 gerekçeli itiraz başvurusunda tutturulamadı, gerekçesiz başvuruyla karar aldılar. Bizim, YSK’ya hiç bir şekilde gerekçe vermeyecek şekilde hukuki önlemler de almamız gerekiyor. 49 Baro’nun bize destek vaat etmesi bizim için çok değerli; sandık görevlileri arasında hukukçular da olacak.”

YSK “tereddüdüne” rağmen “Yeniden kazanacağız” diyen İmamoğlu’na, medyada geçmiş bağlantılarına dair ortaya atılan iddiaları sorunca, ellerini iki yana açarak “Buyursunlar baksınlar” diye gülümsüyor; “Biz diyoruz ki, bizim derdimiz İstanbul’un daha iyi yönetilmesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şu kadar yıldır İstanbul halkına kapalı, şeffaflıktan uzak, yüzünü sadece bir partiye, partinin içindeki belli kesimlere dönerek çalıştırılmış. İstanbul halkına hak ettiği hizmet bu yüzden verilememiş. İstanbul halkı da bizim bunu düzelteceğimize inanıyor. O yüzden Berkay kardeşimizin “Her şey güzel olacak” sözü, bir slogan olarak toplumca bu kadar benimsendi.”

İmamoğlu 23 Haziran seçim kampanyasında başka slogan kullanmayacaklarını da sözlerine ekliyor.

Murat Yetkin

Gazeteci-Yazar

Recent Posts

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

3 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

11 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

13 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Cumhurbaşkanı CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

13 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

2 gün ago