Siyaset

Helikopter kazasında 11 asker şehit oldu: Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığının ilk bulgularına göre 11 askerin şehit olup 2’sinin yaralandığı kaza, hava koşullarındaki ani değişimden kaynaklandı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 4 Mart’ta askeri bir helikopterin düşmesi sonucu biri korgeneral, 11 asker hayatını kaybetti, 2 asker de yaralandı. Hayatını kaybeden askerler arasında Elazığ’daki 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da bulunduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı 4 Mart saat 13.55’te Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalanan Cougar tipi helikpoterle 14.25 gibi bağlantının kesildiğini açıkladı. Korgeneral Erbaş’ın yanı sıra bir istihbarat albayın da şehit olduğu ekibin Tatvan’daki tugayın denetimi için yola çıktıkları bildiriliyor. Savunma kaynakları, ilk bulgulara dayanarak helikopterin hava koşullarındaki ani değişimden dolayı düşmüş olabileceğini söylüyorlar.

Basında yer alan haberlerde Eurocopter markalı Fransız-Alman ortak yapımı helikopterlerle daha önce meydana gelen kazalarda 28 askerin şehit olduğu, son kazayla bu sayının 39’a yükseldiğine dikkat çekiliyor.

Hulusi Akar bölgeye gitti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Tatvan’da askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi:

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.

Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.

Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.”


YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan: “İsrail kararında amacımız Netanyahu’yu ateşkese zorlamak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyetiyle yaptığı görüşmede İsrail ile…

4 saat ago

CHP yeni müfredatı reddetti: “STK müdahalesine alan açıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve…

22 saat ago

Erdoğan’dan da Özel’den de siyasette yumuşama mesajları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’den 2 Mayıs’taki görüşmeleri…

23 saat ago

Yalnızca faiz ve vergi artışları ile enflasyon düşer mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2024’te Nisan tüketici enflasyonu değerlerini açıkladı. Aylık enflasyon Merkez…

1 gün ago

Türkiye ticareti keserken İsrail’e karşı dönen uluslararası hava

Türkiye son birkaç gün içinde İsrail’in Gazze’de sayısı altı ayda 35 binden fazla Filistinlinin hayatını…

1 gün ago

Türkiye’nin TikTok macerası nereye gider?

TikTok konusundaki gelişmeleri ve Türkiye’nin bu konudaki pozisyonunu bir gözden geçirelim. Çünkü buradan hareketle Türkiye’nin…

1 gün ago