Siyaset

Muhalefet ekonomi dedi, Bahçeli CHP’yi eleştirdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. (Fotoğraf: Twitter)

Arkadaşlarıyla aracında uyuşturucu kullandığı ortaya çıkan AKP büro elemanı, İstanbul Sözleşmesi, HDP hakkındaki kapatma davası ve ekonomi, partilerin bugünkü grup toplantılarına damga vurdu.

CHP: Tepeden tırnağa vurgun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında aracında kokain kullandığını itiraf eden AKP genel merkez büro elemanı Kürşat Ayvatoğlu konusuna yer verdi. Kılıçdaorğlu, “Bir tarafta zevki sefa olan AK Partili gençler var. Her türlü yolsuzluğu, vurgunu görüyorlar. Altlarında lüks arabalar, vurgun deseniz gırla gidiyor. Benim neyim eksik diyor. E ben de yapayım diyor. Ben de malı götürürsem ben de yükselirim diyor. Hırsızı büyükelçi yapıyorlarsa beni de yükseltirler diyor. Buradan kokain şeker falan bunlardan söz etmek istemiyorum. Allah şifalar versin inşallah sağlığına kavuşur ama ortaya çıkan tablo bizim değerlerimizle barışık bir tablo değildir. Ortaya çıkan tepeden tırnağa bir vurgun tablosudur” dedi.

KIlıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilmesi ve konuyla ilgili soru yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un açıklamalarıyla ilgili de konuştu.

Şentop’un sözleri, Türkiye’nin Boğazlar ile ilgili uluslararası hakları düzenleyen Montrö Sözleşmesi’nden çıkma ihtimali olduğu şeklinde yorumlanmış, ancak Şentop daha sonra  “Aksine Montrö, Lozan gibi sözleşmelerden çekilmenin imkansız olduğunu söyledim” diyerek bunun yanlış bir yorum olduğunu söylemişti.

Kılıçdaoğlu ise “Eğer Türkiye’de TBMM Başkanı Montrö Sözleşmesi’nin ne anlama geldiğini bilmiyorsa o koltukta oturamaz. Oturmamalıdır. Şimdi efendim ben öyle söylemedim. Bırakın onları! Bir gece yarısı bir kararla TBMM’nin iradesine ipotek kondu mu konmadı mı? Kondu! İstanbul Sözleşmesi ne oldu? Meclis Başkanı’ndan bir haber var mı? TBMM’nin iradesini ipotek altına alamazsın diyor mu, diyemiyor. Cesaret edemiyor, neden? Koltuğunu ona borçlu bir kişiye borçlu. Bir kişiye hizmet ediyor. AK Parti millet vekilleri ve MHP milletvekillerinin tamamı ama tamamı TBMM’de bir kişiye hizmet ediyor. İradesini bir kişiye teslim edenler milletin vekili olamazlar. Sarayın ve milletin vekilleri ayrıdır. Biz milletin vekiliyiz. Bir daha ifade edeyim, o zorba gidecek İstanbul Sözleşmesi geri gelecek!” diye konuştu.

Buldan: HDP’siz meclis hayali kurmayın

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın grup konuşmasının odağında parti hakkındaki kapatma davası ve AKP-MHP ittifakı vardı.

“Bu davanın kararını ve talimatını veren sarayın iki ortağıdır. Küçük ortak davanın savcısı, büyük ortak davanın başsavcısıdır” diyen Buldan, “Boş yere HDP’siz Türkiye, HDP’siz meclis hayali kurmayın” ifadelerini kullandı.

Buldan, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili olarak da “Her türlü erkek şiddetinde, failin biri cinayeti işleyense diğeri de İstanbul Sözleşmesi’ni ortadan kaldıran zihniyettir. Kadın düşmanı iktidar, bundan sonra her kadın cinayetinin suç ortağıdır, faili ve sorumlusudur” dedi.

Bahçeli CHP’yi hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise CHP’nin HDP hakkındaki davaya eleştirelerini hedefe alarak “Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘HDP’ye dokundurmam’, ‘HDP’nin yanlışı olursa söyleriz’. Bu durumda akla gelen HDP’nin CHP’ye iltihak hazırlığı içinde olması, sonuçta PKK’nın siyasi ayağının CHP’de tecellisidir. Kılıçdaroğlu anlaşılan HDP ile süren yasak ve kanun dışı ilişkiyi resmileştirme arzusundadır” dedi.

Bahçeli, “Biz ‘PKK eşittir HDP’ diyorduk, CHP de kanlı denkleme bodoslama girmiştir” ifadesini kullandı.

Akşener: Paket tutmaz

İYİ Parti lideri Akşener, Türk lirasının dolar karşısında hızla değer kaybettiği, bir doların 8.3 liranın üzerinde işlem gördüğü günde yaptığı konuşmasında ekonomiye ağırlık verdi. Akşener, “Bakıyorlar ki, iktidarı korumak için bazı adımlar atmaları lazım, hemen ortaya yeni bir paket, yeni bir plan sürüyorlar. Bunun son örneği olarak Sayın Erdoğan, geçen hafta ‘Ekonomide Reform Paketi’ni’ açıkladı. Beklenenin aksine, açıklama sırasında hem döviz kuru, hem de faizler arttı. Hatırlarsınız, biz bu durumu daha önce de görmüştük… Damat Bakan da, bakanlığı döneminde bol bol paket açıklardı. Onun da açıkladığı her pakette, döviz kuru ve faizler artardı. Demek ki, bu durum bir aile geleneğiymiş… Ekonomi artık dikiş tutmuyor, Sayın Erdoğan. Gerçeklerden uzak paketlerine, planlarına, milletimiz artık inanmıyor. Bak şimdiden uyarıyorum; damadın da, hemen her ay, yeni bir paket açıklıyordu, sonunda paket oldu. Geçmişten ders al, olanlardan feyz al. Demokrasi olmazsa, hukuk düzgün işlemezse, Devlette akıl, liyakat ve şeffaflık olmazsa, tüm ihaleleri yandaşların kaparsa, sen ne açıklarsan açıkla, tutmaz” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

CHP yeni müfredatı reddetti: “STK müdahalesine alan açıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve…

15 saat ago

Erdoğan’dan da Özel’den de siyasette yumuşama mesajları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’den 2 Mayıs’taki görüşmeleri…

16 saat ago

Yalnızca faiz ve vergi artışları ile enflasyon düşer mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2024’te Nisan tüketici enflasyonu değerlerini açıkladı. Aylık enflasyon Merkez…

19 saat ago

Türkiye ticareti keserken İsrail’e karşı dönen uluslararası hava

Türkiye son birkaç gün içinde İsrail’in Gazze’de sayısı altı ayda 35 binden fazla Filistinlinin hayatını…

20 saat ago

Türkiye’nin TikTok macerası nereye gider?

TikTok konusundaki gelişmeleri ve Türkiye’nin bu konudaki pozisyonunu bir gözden geçirelim. Çünkü buradan hareketle Türkiye’nin…

22 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

1 gün ago