Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Twitter üzerinden 128 milyar savaşları

Yazar: YetkinReport / 05 Mayıs 2021, Çarşamba / Oda: Siyaset

Muhalefet partilerinin hükümete yönelttiği “128 milyar dolar nerede?” sorusu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Twitter kampanyası ile siyasi mizaha dönüştü.
Bugün, 5 Mayıs saat 12:34’te “Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz; siz nerede olduklarını biliyor musunuz?” mesajını yayınladı.

Soruya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 14 dakika sonra şu yanıtı verdi:
“Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey. İktidar istediği kadar kaçsın, istediği kadar saklansın yılmadan kovalamaya devam”. Ancak Akşener zinciri sürdürdü ve o da Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’na sordu.

Karamollaoğlu’ndan şu yanıt geldi: “Meral Hanım, insanımız her şeyin farkında. İnanıyorum ki milletimiz, pek yakın bir zamanda bu keyfiliğe, hukuksuzluğa, israfa, yıllardır alın teriyle biriktirileni çarçur edenlere dur diyecek ve güzel bir ders verecektir. Öyle değil mi @DpGultekinUysal Bey?”

Karamollaoğlu da AK Parti-MHP Cumhur İttifakının karşısında yer alan bir başka partiye, Millet İttifakıyla dirsek temasındaki Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’a pas veriyordu. Uysal zinciri şöyle sürdürdü: “Elbette bu tekerlek kalmaz bu tümsekte Temel Bey! Anadolu’nun Moğol İstilası’ndan buyana görmediği bir kravatlı soygunun parçası bu hiçleştirilen 128 Milyar$. Sormaya devam İlk bulan arasın Sn Genel Başkanlarım @kilicdarogluk@meral_aksener@T_Karamollaoglu İrtibatta kalalım!”

AK Partiden CHP’ye: Yalan Üretim merkezi

Aslında muhalefetin Merkez Bankası’nın rezervlerinden harcandığı iddia edilen 128 milyar dolar konusu iktidarın da gündemindeydi. 4 Mayıs’ta AK parti’nin resmi hesabından yapılan yayında, 5 Mayıs saat 14.00’te 128 milyar doların CHP’nin hayali bir “Yalan Üretim Merkezinin” ürünü olduğuna dair bir yayın yapacakları söylendi. Gerçekten de saat 14.00’de twitter üzerinden 3 dakikalık bir çizgi film yayınına başladı AK Parti. Çizgi filmde Kılıçdaroplu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak parti merkezinde AK parti aleyhine bu 128 milyar yalanını ürettirdiği iddia ediliyordu.

Bir iki saat içinde #YalanÜretim merkezi ve #128MilyarDolarNerede etiketleri Twitter’da “Trend Topic” en çok izlenen yayınlar oldu. Ancak AK Parti’nin propaganda atağını önceden duyurmasını avantaja çeviren muhalefet, Kılıçdaroğlu’nun başlattığı zincir ile ön almış, etkili olmuştu.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 128 milyar, Gültekin Uysal, Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, twitter, Yalan Üretim merkezi, YetkinReport

OKUMAYA DEVAM EDİN

Peker’in olası haber kaynakları ve MİT operasyonu haberi
Özgürlükler kalesi Türkiye’den ABD’deki üniversitelere üzülmek
Erdoğan 10 Kasım’da kapsamlı bir siyasi-askeri operasyonu duyurdu
  • Hayvancılıkta Bitmeyen Çile: Yemde Dışa Bağımlılık27 Nisan 2026
  • Hanslar, Corçlar ve Mehmetler: Yeni İtttifaklar Kurulurken Türkiye27 Nisan 2026
  • Trump’a Saldırı: Korumalar Neden Önce Yardımcısı Vance’ı Kaçırdı?26 Nisan 2026
  • Mutlak Butlan Çıkarsa Yakılacak Rezervin Faturası Madencilere Çıkamaz26 Nisan 2026
  • ABD-AB-NATO Üçgeninde Türkiye: Artık Kartlar Açık Oynanıyor25 Nisan 2026
  • Türkiye-İngiltere İlişkileri Yeni Bir Döneme mi Giriyor?24 Nisan 2026
  • Süreç Sıkıntısı. Bahçeli: En Yakın Tarihte. Buldan: Senkronik Olmalı24 Nisan 2026
  • Özel: Millet Bizden Mücadele Etmemizi, Sandığı Getirmemizi Bekliyor23 Nisan 2026
  • 23 Nisan’ın 106’ıncı Yılında Çocukların ve TBMM’nin Durumu23 Nisan 2026
  • ABD’nin Çin’in Yükselişini Yavaşlatma Stratejisi23 Nisan 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP