Siyaset

Peker’in ‘para yolladığı’ yasaklı örgüt: Osmanen Germanen

“Almanyalı Osmanlılar”, Frankfurt’ta “gençlerle ilgilenen, onları kollayan bir boks kulübü” olarak kurulmuş.

Bir lüks otelin havuzunda, günbatımında kokteyl bardağıyla verilen, lüks arabalara binerken verilen pozlar, otomatik silahlarla verilen pozlar, özellikle lüks saatlerin gösterildiği hikayeler… Üste oturan lüks takım elbiseler, bilekte biten dar pantolonlar ve benzerleri… Bunlarla harmanlanan üst düzey siyasetçilerle verilen pozlar. Bunlar “zengin ve güçlüyüm”, “Benden korkun” ve “Her isme ulaşabilirim” mesajları aslında. Sosyal medyanın gücü belki bu, bir taraf gösteriş için çalışırken  “ilişkileri olduğu gibi” de gösteriyor.

“Osmanen Germanen”, Almanya’da yasaklı, “aşırı sağcı”, Almanyalı Osmanlılar Derneği. Derneğin 31 alt organizasyonu bulunuyor. Sedat Peker’in videolarında para gönderdiğini iddia ettiği derneklerden biri. Alman İstihbarat Örgütü’ne göre, AKP eski milletvekili Metin Külünk’ün bu “kriminal” dernekle bağlantılı olduğunu ve de yöneticileriyle birkaç defa görüşerek para verdiği ya da aracı kullanarak, bahsi geçen paralarla Skorpion tipi otomatik silah alınmıştı. Bu grubun öncelikli hedefi Türkiyeli muhalifler olarak belirtilmiş, Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, grupla ilgili bir bilgilendirme raporu hazırlamış ve bu grubun Ankara tarafından kabul edildiğinden de bahsetmişti.

Gençleri kollayan boks kulübü

“Almanyalı Osmanlılar”, Frankfurt’ta “gençlerle ilgilenen, onları kollayan bir boks kulübü” olarak kurulmuş. DW haberine göre, Almanya’da 2 bin 500, dünya çapında 3 bin 500 üyesi olduğu iddia ediliyor. 2018’de de Almanya’da İçişleri Bakanı Horst Seehofer tarafından yasaklanmış. Dernek üyeleri, rockçı gruplarla çatışmış, rakiplerini yaralamış ve de cinayete teşebbüs edildiği de iddia edilmiş. 2018’de bu derneğin çeşitli şubelerine yapılan operasyonlarda dijital veri taşıyıcıları, yazılı dokümanlar, silahlar ve uyuşturucu maddeler ele geçirilmiş. Bu bulgular neticesinde de dernek “yasaklı” statüye geçmiş.

Külünk bağlantısı

Almanya’da kapsamlı bir soruşturma süreci devam ederken, yani 2017 sonunda, AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AKP İstanbul eski milletvekili Metin Külünk’ün örgütle bağlantısı olduğu da iddia edilmişti. Külünk, Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar Teşkilatı ve Milli Selamet Teşkilatı gibi milli görüşe yakın örgütlerde üst düzey görevlerde bulundu ve de 24, 25 ile 26. dönemlerde AKP İstanbul milletvekili oldu. Ancak, ne hikmetse, 2018 yılında milletvekili adayı gösterilmedi. Peker’in 9. videosunda ise ismi “çanta çanta para verildiği” iddiasıyla ifşa oldu.

Konuyla ilgili bir başka isim ise Taner Ay. Ay memleketi Kırşehir Kaman’da “hayırsever işadamı” olarak tanınıyor. Taner Ay’ın Almanya’da yasaklı “Almanyalı Osmanlılar”ın yöneticilerinden olduğu iddia ediliyor. Ay’ın babası Çetin Ay ise KKTC Düsseldorf Fahri Temsilciliği görevini yürütürken yakın zamanda görevinden alındı. Oğul Taner Ay’ın son model arabalarının birinin plakasında “KKTC Düsseldorf Başkonsolosluğu” yazıyordu. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruoğlu, fahri temsilcilikleri gözden geçireceğini ve görevden alınması gereken isimlerin, eğer varsa, görevden alınacağını söylüyordu.

“Osmanen Germanen”, 2015 yılının sonlarına doğru KKTC’de bir şube açmıştı. Kıbrıs Postası gazetesi, 18 Aralık 2019’da, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın JW Marriott Hotel de Taner Ay ile görüştüğü ortaya çıkıyordu. Haber olma nedeniyse Tatar’ın “hiç işim olmadı, adını da bilmem” demesiydi. Tüm bu iddialarla ortalık karışmışken Türkiye’nin KKTC Seçimlerine müdahale ettiği iddiaları basında yer almaya başlamıştı.

Ah şu cazip lüks hayat… Bedeli başkası tarafından üstlenilen lüks tatiller… İş takipçilikleri… Balya balya paralar, ultra lüks arabalar ve villalar. Bölgelerinde iyi bilinen hayırsever işadamları… El konulan bir takım oteller, şirketler…Bu ani kazanılan “güç”ün bitmez, ilişki ağlarının tükenmez olduğu algısı, gösteriş kaygısı ile “açıklanamayan servet”ler.

En önemlisi de bu “açıklanamayan servet”.

Özge Mumcu Aybars

Gazeteci

Recent Posts

İYİ Parti’nin yeni lideri Musavat Dervişoğlu

Seçim yenilgilerinin ardından iç çalkantılarla gündemden düşmeyen İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayında, partide Grup Başkan…

16 saat ago

Türkiye aslında çok zengin bir ülke. Yeni bir 2030 vizyonu gerekiyor

Türkiye aslında çok zengin bir ülke. Yeni bir 2030 vizyonu gerekiyor. Gerçekten de öyle. Hiç…

16 saat ago

Bir Türk yetkili: Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta yapması beklenen ABD seyahatinin ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. İsminin…

1 gün ago

ABD’de Columbia, Türkiye’de ODTÜ: öğrenciler neden ayakta?

"ODTÜ'de bugün de bir kez daha Devrim Stadyumu'nun adını söyleyemeyen Rektörlük, Bahar Şenliği'ni Devrim'den soyutlamak,…

1 gün ago

Şimşek’in iki zorlu sınavı: vergi reformu ve kamuda tasarruf

Seçim bitti. Seçim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği gibi değil CHP lideri Özgür Özel’in istediği gibi…

2 gün ago

Dünya fikri mülkiyet günü: Adalet, yaratıcılık ve hakikat

Bugün 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü. Dünyayı fikirlerin ve bu bağlamda kararların yönettiği düşünülürse her…

2 gün ago