Hayat

Gazeteci Muharrem Sarıkaya’dan meslektaşına şiddet

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İhlas Haber Ajansı kameramanı Ahmet Demir’e canlı yayın sırasında şiddet uyguladı. Sarıkaya’nın bu davranışı karşısında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in tepkisiz kalması, Sarıkaya’nın şiddet davranışı kadar eleştirildi. (Photo: Talat Atilla Twitter)

Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi ve Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada Ihlas Haber Ajansı kameramanı Ahmet Demir’e tokat attı, Şahin ise şiddete tepkisiz kalarak yayına devam etti. Gazeteciye yönelik şiddet görüntüsü sosyal medyada yayıldı, başta meslek örgütleri olmak üzere, gazeteciler, sivil toplum örgütleri ve siyasetçiler hem Sarıkaya’nın davranışına, hem de Şahin’in sessiz kalmasına büyük tepki gösterdi. Tepkilerin ardından Şahin özür mesajı yayımlarken, Habertürk Sarıkaya’nın Ankara Temsilciliği görevinden istifa ettiğini duyurdu. Gazeteci Ahmet Demir ise konuyla ilgili hukuki süreci başlatacağını açıkladı.

Sarıkaya’nın muhabire karşı uyguladığı şiddet görüntüleri Gazeteci Talat Atilla tarafından Twitter hesabından paylaşıldı.

Atilla, “Rezalet! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in karşısında Gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat atıyor. Yazıklar olsun!” notunu düştü.

Meslek örgütleri tepki gösterdi

Sarıkaya’nın davranışı büyük tepkiye sebep oldu. Başta Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği, DİSK Basın-İş gibi meslek örgütleri olmak üzere pek çok gazeteci ve yazar Sarıkaya’nın hareketini ve Şahin’in tepki göstermemesini ağır bir dille eleştirdi.

Şahin özür diledi, Sarıkaya istifa etti

Tepkilerin ardından Sarıkaya, gazeteci Ahmet Demir’den özür dilediğini açıkladı:

“Teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettiğim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum. Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayınz Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim. .. Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum…”

Habertürk’ten yapılan açıklamada “Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya’nın kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan içtenlikle özür dileriz” denildi.

Açıklamanın ardından Sarıkaya’nın Ankara Temsilciliği görevinden istifa ettiği duyuruldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise olayı “son derece nahoş bir durum” olarak nitelendirdi. Şahin yaptığı açıklamada, şiddete tepkisiz kaldığı için kendisine yöneltilen eleştirilere, “olay anında tepki vermemiş olmam tepki duymadığım anlamına gelmiyor. Canlı yayın ortamını bozmak çalışanlara saygısızlık olacaktı” sözleriyle karşılık verdi.

Şahin, “kargaşanın daha da büyümemesi için büyük bir gayretle yayına devam etmeye çalıştım. İlk kez böyle bir olayla karşılaştım ve üzüntümü şu an da tarif etmeme imkan yok.” dedi.

Gazeteci Ahmet Demir hukuki süreç başlatacak

Gazeteci Demir, karşılaştığı şiddet karşısında hukuki süreç başlatacağını duyurdu. Cumhuriyet’ten Deniz Oğan’ın haberine göre Demir, yaşadığı şiddetten dolayı rencide olduğunu, Sarıkaya’nın özürünü “yaşına hürmeten kabul ettiğini” ancak avukatıyla konuşarak durumu yasal mercilere taşıyacağını söyledi. Demir “Salı günü dava açacağım” dedi. Öncesinde TGRT Haber’e konuşan Demir, “Hasta bir annem var, o bunları gördükten sonra çok büyük sorunlar yaşadım. Görüntülerin yayılmasını istemedim” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Bir Türk yetkili: Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta yapması beklenen ABD seyahatinin ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. İsminin…

13 saat ago

ABD’de Columbia, Türkiye’de ODTÜ: öğrenciler neden ayakta?

"ODTÜ'de bugün de bir kez daha Devrim Stadyumu'nun adını söyleyemeyen Rektörlük, Bahar Şenliği'ni Devrim'den soyutlamak,…

15 saat ago

Şimşek’in iki zorlu sınavı: vergi reformu ve kamuda tasarruf

Seçim bitti. Seçim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği gibi değil CHP lideri Özgür Özel’in istediği gibi…

19 saat ago

Dünya fikri mülkiyet günü: Adalet, yaratıcılık ve hakikat

Bugün 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü. Dünyayı fikirlerin ve bu bağlamda kararların yönettiği düşünülürse her…

21 saat ago

Merkez Bankası faiz oranını sabit tuttu: yüzde 50

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 25 Nisan'taki toplantısının ardından politika faizi olan bir hafta…

2 gün ago

Bahçeli’nin klibi ve bir soru: Erdoğan Anayasayı kiminle değiştirecek?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 24 Nisan akşamüzeri MHP resmî sitesinde yayınlanan video klibi sadece…

2 gün ago