Siyaset

Erdoğan Covid-19’a yakalandı, hafif geçirdiğini duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak’taki toplu açılış törenine Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlanarak bir konuşma yaptı. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Covid-19 hastalığına yakalandığını duyurdu. Hastalığı hafif geçirdiğini belirten Cumhurbaşkanı, hastalığın görevini engellemediğini, çalışmalarına evden devam ettiğini açıkladı.

Erdoğan 5 Şubat’ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, eşi Emine Erdoğan ile birlikte hastalık belirtileri üzerine test yaptırdıklarını ve sonucun pozitif çıktığını duyurdu.

Hastalığı hafif geçirdiğini belirten Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız Covid-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz.”

Emine Erdoğan ise yine Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Anca beraber, kanca beraber. İnşallah en kısa sürede bu hastalığı Tayyip Bey’le birlikte atlatacağız. Dualarınızı bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul Kısıklı’daki evinde karantinaya girdi.

Zonguldak’taki açılış törenine canlı bağlantı ile katıldı

Erdoğan, Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katılabildi.

Cumhurbaşkanı, test sonuçları açıklanmadan önce Zonguldak halkına hitabında “İki hafta önce Zonguldak’a planlanan ziyaretimiz olumsuz hava şartları sebebiyle bugüne etelendi. Ancak bugün de soğuk algınlığı ve ses kısıklığı nedeniyle Zonguldak’a gelemedik. Nasip değilmiş,” sözleriyle rahatsızlığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi, bu hafta içi Ukrayna’ya resmi bir ziyarette bulunmuştu.

Sağlık Bakanı Koca: Hafif belirtiler, sağlık durumları iyi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanının sağlık durumunun iyi olduğunu, çalışmalarını aksatmayacağını belirtti. Koca, Omicron varyantının kolay yayılmasına bağlı olarak vaka sayılarının artış gösterdiğini, bu yüzden herkesin aşısını yaptırması gerektiğini vurguladı.

Bakan Koca, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

”Omicron varyantının hızla yayıldığı bu dönemde, hafif belirtiler üzerine Sn. Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri Emine Erdoğan için yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Sağlık durumları çalışmalarını aksatmayacak kadar iyi. Kendilerine tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.”

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 4 Şubat itibariyle Türkiye’de günlük vaka sayısı 111,157’ye yükseldi. Hastalık sebebiyle de 4 Şubat’ta 248 kişi hayatını kaybetti. Aralık ayında günlük vaka sayıları 20 bin civarındaydı. Yetkililer Omikron varyantının çok hızlı yayıldığını bu sebeple vaka sayılarının daha da yükselebileceğini vurguluyor.

YetkinReport

Recent Posts

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

8 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

10 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Olumlu havada geçti, iade-i ziyaret olabilir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

10 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

1 gün ago

1 Mayıs ve Erdoğan’ın Taksim öfkesi

1 Mayıs’ta sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın izin verdiği yerler emekçilerin, emeklilerin, sesini duyurmak isteyenlerin Emek…

2 gün ago