Siyaset

Yargıtay Kaftancıoğlu’na hapis cezasını onadı, CHP ayakta

CHP İstanbul İl Başkanı, kararı Ankara-İstanbul arasında yolculuk yaparken öğrendi. Yolda kaydettiği mesajı Twitter hesabından paylaşan Kaftancıoğlu “çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Twitter paylaşımları sebebiyle verilen hapsi cezasını onadı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partinin tüm milletvekillerini İstanbul il binasına çağırdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 5 ayrı suçtan verilen hapis cezalarıyla ilgili temyiz incelemesi tamamlandı. Yargıtay, üç suçla ilgili cezayı onarken, iki cezayı bozdu; Kaftancıoğlu hakkında 4 yıl 11 aylık ceza ve siyasi yasak uygulanmasına karar verildi.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan verilen hapis cezası ile ilgili temyiz incelemesini tamamladı. Daire, 10 mayıs tarihli kararında Kaftancıoğlu’na üç suçtan verilen cezayı onarken, iki suçtan verilen hapis cezasını bozdu.

Kaftancıoğlu hakkında 2021-2017 yılları arasında Twitter paylaşımları nedeniyle dava açılmıştı. İstanbul 37. ağır ceza mahkemesi 2019’daki yargılama sonucunda “terör propagandası yapmak,” “kamu görevlisine alenen hakaret etmek,” cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlarından toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası vermişti. Karar yargıtaya taşınmıştı.

Temyiz görüşmesinin ardından Yargıtay, Kaftancıoğlu hakkında “kamu görevlisine alenen hakaret etme” “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak ve “Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek” suçlarından verilen 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasını onadı.

Kaftancıoğlu: “Çalışmaya devam edeceğiz”

Canan Kaftancıoğlu kararın ardından sosyal medya hesabı üzerinden video paylaştı. Kaftancıoğlu ana meselenin “hukuksuzluğun yaşattığı mağduriyet” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı şu ifadeleri kullandı:

“Yargıtaydan kararın çıktığı bilgisi bana da sizler gibi ulaştı. Burada mesele Canan Kaftancıoğlu’na ne ceza verildi nasıl verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Bundan dolayı merak eden arayan soran dostlarıma şunu söylemek isterim ki biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü yeniden sağlayıncaya kadar her şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi İstanbula giderek yine çalışmaya devam edeceğim. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesis edilmiş olacak.”

Kılıçdaroğlu’ndan çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından CHP’nin milletvekillerine çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu “Derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajında “İstanbuldaki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımızdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Yalnızca faiz ve vergi artışları ile enflasyon düşer mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2024’te Nisan tüketici enflasyonu değerlerini açıkladı. Aylık enflasyon Merkez…

3 saat ago

Türkiye ticareti keserken İsrail’e karşı dönen uluslararası hava

Türkiye son birkaç gün içinde İsrail’in Gazze’de sayısı altı ayda 35 binden fazla Filistinlinin hayatını…

4 saat ago

Türkiye’nin TikTok macerası nereye gider?

TikTok konusundaki gelişmeleri ve Türkiye’nin bu konudaki pozisyonunu bir gözden geçirelim. Çünkü buradan hareketle Türkiye’nin…

5 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

18 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

1 gün ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

1 gün ago