Categories: Siyaset

Kaftancıoğlu’nun CHP üyeliği düşürüldü

Yargıtay geçtiğimiz ay Kaftancıoğlu’na 3 ayrı cezadan verilen 4 yıllık hapis cezasını onamış, CHP İl Başkanı’na siyaset yasağı getirilmişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü. 

Yargıtay geçtiğimiz ay Kaftancıoğlu hakkında 2019 yılında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar sebebiyle verilen cezaları onamış, CHP İl Başkanına 4 yıl hapis cezasının yanı sıra siyaset yasağı onaylanmıştı. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı siyaset yasağı kapsamında Kaftancıoğlu’nun CHP üyeliğini düşürdü. CHP, kararı tanımadığını açıkladı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yaptığı yazılı açıklamada “Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazısı bizim için siyaseten yok hükmündedir,” dedi. 

Salıcı, açıklamada “Canan Kaftancıoğlu, partimize gönül bağı ile bağlı üyesi, bir mücadele neferi ve seçilmiş İl başkanımızdır, fiilen il başkanlığı görevini sürdürecektir” ifadelerini kullandı. 

CHP’nin İstanbul 39 ilçe başkanı da bir ortak açıklama yayınlayarak, Kaftancıoğlu’nun başkanlığını tanıdıklarını duyurdu. 

Kaftancıoğlu: İnancın gerisi teferruat

Canan Kaftancıoğlu kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “korkunun ecele faydası olmayacak,” ifadelerini kullandı. 

Kaftancıoğlu, “CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir,  yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır” yazdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kaftancıoğlu’na destek mesajı yayımladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu “Demokratik ve adil bir Türkiye mücadelemizde Canan Kaftancıoğlu ile yol arkadaşlığımız devam edecektir,” yazdı. 

Sosyal medya paylaşımları sebebiyle hapis

CHP İstanbul İl Başkanı hakkında 2021-2017 yılları arasındaki sosyal medya paylaşımları nedeniyle Mayıs 2019’da dava açılmış, Eylül 2019’da kendisine 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verilmişti. Dava üst mahkemeye taşınmıştı. 

Temyiz incelemesini 13 Mayıs’ta tamamlayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu hakkında “kamu görevlisine alenen hakaret etme” “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak ve “Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek” suçlarından verilen 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasını onadı. Kaftancıoğlu hakkında siyasi yasak getirilmesine hükmedildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Yargıtay kararının ardından yaptığı açıklamada, “Siyasi yasak kararını tanımıyoruz, mahkemeyi tanımıyoruz. Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl başkanımızdır. Nokta” dedi.

Kaftancıoğlu cezanın infazı için 31 Mayıs’ta Silivri Cezaevine giderek teslim oldu, denetimli serbestlik işlemlerinin ardından aynı gün serbest bırakıldı. 

YetkinReport

Recent Posts

Bir Türk yetkili: Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta yapması beklenen ABD seyahatinin ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. İsminin…

16 saat ago

ABD’de Columbia, Türkiye’de ODTÜ: öğrenciler neden ayakta?

"ODTÜ'de bugün de bir kez daha Devrim Stadyumu'nun adını söyleyemeyen Rektörlük, Bahar Şenliği'ni Devrim'den soyutlamak,…

19 saat ago

Şimşek’in iki zorlu sınavı: vergi reformu ve kamuda tasarruf

Seçim bitti. Seçim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği gibi değil CHP lideri Özgür Özel’in istediği gibi…

23 saat ago

Dünya fikri mülkiyet günü: Adalet, yaratıcılık ve hakikat

Bugün 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü. Dünyayı fikirlerin ve bu bağlamda kararların yönettiği düşünülürse her…

1 gün ago

Merkez Bankası faiz oranını sabit tuttu: yüzde 50

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 25 Nisan'taki toplantısının ardından politika faizi olan bir hafta…

2 gün ago

Bahçeli’nin klibi ve bir soru: Erdoğan Anayasayı kiminle değiştirecek?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 24 Nisan akşamüzeri MHP resmî sitesinde yayınlanan video klibi sadece…

2 gün ago