Ekonomi

Diyanetin bütçesi 7 bakanlığı geride bıraktı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Diyanet İşleri Başkanlığı müşavir ve ataşeleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, 2 Haziran 2022. Yeni OVP’e göre bu yıl 22 milyar lira bütçe verilen Diyanetin 2023 bütçesi 35 milyar lira oldu. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Türkiye Ekonomisinin 2023-2025 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’a (OVP) göre Diyanet İşleri Başkanlığına 2023 yılı için ayrılan bütçe bir önceki döneme göre yüzde 60 arttı. 35 milyar liralık ödenekle Diyanetin bütçesi 7 bakanlığı geride bıraktı. 

Türkiye ekonomisinin iki yıllık yol haritası niteliğinde olan Orta Vadeli Program 5 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı kararı ile onaylanarak yayımlandı. Programda yer alan “Merkezi Yönetim Bütçesi (2023-2025) Ödenek Teklif Tavanları” ile kurumların 2023 yılı bütçeleri de şekillenmiş oldu. 

Ödenek hesaplamalarına göre bu yıl 22,9 milyar bütçe verilen Diyanet İşleri Başkanlığı’na gelecek yıl için 35,9 milyar lira ödenek ayrıldı. Bu bütçenin 28 milyar lirası personel giderlerine ayrıldı. 

Bu ödenek ile başkanlığın bütçesi, İçişleri, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ve Ticaret bakanlıklarını geride bıraktı. 

En büyük bütçe Hazine ve Maliye Bakanlığına ayrıldı, bakanlığın ödenek tavanı 2.1 trilyon lira oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığını 435 milyar lira ile Milli Eğitim Bakanlığı izledi. Bu yılki toplam bütçe ödeneği 4.1 milyar lira olan Cumhurbaşkanlığının gelecek yılki ödeneği de 6.6 milyar lira olarak belirlendi. 

Bunun yanında Tarım ve Orman Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçeleri düşürüldü. 

YetkinReport

Recent Posts

Birleşik Krallık Zor Bir Eşikte

Londra bugün sadece ekonomik verilerle ya da seçim anketleriyle meşgul değil. Hafızalara kazınan tek bir…

19 saat ago

Erdoğan ve AK Parti, Özel ve CHP Üzerindeki Baskıyı Artıracak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel gerçekten kendisini eritip bitirircesine bir tempoyla koşturuyor. 18 Şubat akşamı…

1 gün ago

“Terörsüz Türkiye” Raporu: Yeni Bir Barış Mimarisine Doğru mu?

Türkiye, Kürt meselesini uzun yıllardır iki eksen üzerinden yönetmeye çalıştı: güvenlik ve siyasi irade. Ancak…

2 gün ago

Batı Demokrasilerinde Yükselen Sağın Arka Planı

  Toplum Çalışmaları Enstitüsü tarafından  hazırlanan "Batı Demokrasilerinde Yükselen Sağın Arka Planı: Amerikan Seçmeni Üzerinden…

2 gün ago

Terörsüz Türkiye Raporu İtirazlarla Oylandı. Ne Lafta ne Rafta Kalmalı

Kamuoyunda Terörsüz Türkiye Komisyonu olarak anılan TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 5 Ağustos…

3 gün ago

MİT 36 milyar lirayı nasıl, nereye harcadı?

Birleşmiş Milletler, SIPRI ve bu konuda veri toplayan uluslararası kuruluşlara göre, 2010’de dünyada 35 civarında…

3 gün ago