Ekonomi

Diyanetin bütçesi 7 bakanlığı geride bıraktı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Diyanet İşleri Başkanlığı müşavir ve ataşeleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, 2 Haziran 2022. Yeni OVP’e göre bu yıl 22 milyar lira bütçe verilen Diyanetin 2023 bütçesi 35 milyar lira oldu. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Türkiye Ekonomisinin 2023-2025 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’a (OVP) göre Diyanet İşleri Başkanlığına 2023 yılı için ayrılan bütçe bir önceki döneme göre yüzde 60 arttı. 35 milyar liralık ödenekle Diyanetin bütçesi 7 bakanlığı geride bıraktı. 

Türkiye ekonomisinin iki yıllık yol haritası niteliğinde olan Orta Vadeli Program 5 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı kararı ile onaylanarak yayımlandı. Programda yer alan “Merkezi Yönetim Bütçesi (2023-2025) Ödenek Teklif Tavanları” ile kurumların 2023 yılı bütçeleri de şekillenmiş oldu. 

Ödenek hesaplamalarına göre bu yıl 22,9 milyar bütçe verilen Diyanet İşleri Başkanlığı’na gelecek yıl için 35,9 milyar lira ödenek ayrıldı. Bu bütçenin 28 milyar lirası personel giderlerine ayrıldı. 

Bu ödenek ile başkanlığın bütçesi, İçişleri, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ve Ticaret bakanlıklarını geride bıraktı. 

En büyük bütçe Hazine ve Maliye Bakanlığına ayrıldı, bakanlığın ödenek tavanı 2.1 trilyon lira oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığını 435 milyar lira ile Milli Eğitim Bakanlığı izledi. Bu yılki toplam bütçe ödeneği 4.1 milyar lira olan Cumhurbaşkanlığının gelecek yılki ödeneği de 6.6 milyar lira olarak belirlendi. 

Bunun yanında Tarım ve Orman Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçeleri düşürüldü. 

YetkinReport

Recent Posts

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

7 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

9 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Olumlu havada geçti, iade-i ziyaret olabilir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

9 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

1 gün ago

1 Mayıs ve Erdoğan’ın Taksim öfkesi

1 Mayıs’ta sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın izin verdiği yerler emekçilerin, emeklilerin, sesini duyurmak isteyenlerin Emek…

1 gün ago