Siyaset

Amerika seyahati öncesi Kılıçdaroğlu’ndan disiplin mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Amerika Birleşik Devletleri seyahati öncesinde CHP grubuna sert disiplin mesajı verdi. 

Yeni yasama yılı öncesinde CHP parlamento grubu ile 22-25 Eylül’de İzmir Seferihisar’da gerçekleştirilecek iki günlük kampa giren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “benimleyseniz benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum” dedi. 

Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisi mensuplarına hitaben yaptığı konuşmada “Ama şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini görüyorum. Ama artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz yenmeyecek miyiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun mesajının üzerine sosyal medya üzerinden CHP’li vekil ve üyelerden destek mesajları geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter mesajında “Her koşulda Sayın Genel Başkanımızın yanındayım” ifadelerini kullandı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yayınladığı mesajında “Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım” ifadeleriyle CHP liderine destek verdi.

ABD seyahati

Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim tarihleri arasında ABD’nin başkenti Vaşington’a gidecek. CHP liderinin görüşeceği isimler arasında ABD’li senatör Bernie Sanders de var. 

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan CHP lideri, herhangi bir devlet yetkilisi ve bakanla görüşmeyeceğini belirtti. 

Kılıçdaroğlu, “Dünyada daha hakkaniyetli paylaşıma inanan aktivistler, bu uğurda mücadele veren siyasi isimlerle görüşeceğim. Birlikte dünyayı nasıl daha yaşanılası bir yer haline getireceğimizi konuşacağız. Dünya hasta, şifaya ihtiyacı var. Bu yüzden iyi insanların bir araya gelmesi şart. Bunu yapacağız” ifadelerini kullandı. 

“Önemli olan genel başkanların söylemidir”

İzmir kampı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 2 Ekim’de gerçekleştirilecek 6’lı masa toplantısının gündem maddesinin “devlet yapılanmasındaki yeni kurumlar” olacağını belirtti. Liderler ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, görüş ayrılıklarının olduğunu ancak masada “dağılma yaşanmadığını” söyledi. 

CHP Lideri, “Zaman zaman tartışmalar olur. Bu da siyasetin doğasında vardır. Tartışmasız bu süreci yakalamak mümkün değil. Bizim açımızdan önemli olan genel başkanların söylemidir. Genel Başkan Yardımcılarının da Genel Başkan dışındaki parti yetkililerinin de açıklamalarını dinleriz, kendi görüşleridir. Onlara da saygı duyarız. Bunu altılı masa arasında kriz ya da dağılma şeklinde düşünmüyoruz,” ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu ortak liste çıkarılması konusunda her partinin kendi içinde çalışma yaptığını belirtti. CHP lideri, 41 ilde her partinin bağımsız bir şekilde seçime girmek durumunda olduğunu, onun dışındaki illerde ittifakların söz konusu olabileceğini ifade etti. 

YetkinReport

Recent Posts

CHP yeni müfredatı reddetti: “STK müdahalesine alan açıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve…

15 saat ago

Erdoğan’dan da Özel’den de siyasette yumuşama mesajları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’den 2 Mayıs’taki görüşmeleri…

16 saat ago

Yalnızca faiz ve vergi artışları ile enflasyon düşer mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2024’te Nisan tüketici enflasyonu değerlerini açıkladı. Aylık enflasyon Merkez…

19 saat ago

Türkiye ticareti keserken İsrail’e karşı dönen uluslararası hava

Türkiye son birkaç gün içinde İsrail’in Gazze’de sayısı altı ayda 35 binden fazla Filistinlinin hayatını…

20 saat ago

Türkiye’nin TikTok macerası nereye gider?

TikTok konusundaki gelişmeleri ve Türkiye’nin bu konudaki pozisyonunu bir gözden geçirelim. Çünkü buradan hareketle Türkiye’nin…

22 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

1 gün ago