Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Aile Bakanlığı’nın projesinde AK Parti tanıtımı mı yapılıyor?

Yazar: YetkinReport / 17 Ekim 2022, Pazartesi / Oda: Siyaset

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yürüttüğü Ulusal Hane Ziyaretleri projesinde AK Parti icraatlerinin anlatıldığı broşürler mi dağıtılıyor? Bakanlık bu konuda verilen soru önergesinde iddialara cevap vermedi, yalnızca projeyi tanıttı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü Ulusal Hane Ziyaretleri Projesinin AK Parti icraatlarının tanıtılması için kullanıldığı iddiaları Meclis gündemine taşındı. Bakanlık, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bu konuda verdiği soru önergesine 4 Ekim’de verdiği yanıtta iddialar ile ilgili bir açıklama yapmazken, projeyi tanıtmak ile yetindi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Bakanlığa bağlı Aile Sosyal Destek Programı çerçevesinde yapılan Ulusal Hane Ziyaretleri uygulamasında ziyaret edilen evlerde AK Parti icraatlarının anlatıldığı siyasi broşürlerin dağıtıldığı iddiasını  yalanlamadı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 31 Ağustos’ta Bakanlığın yanıtlaması üzerine bir soru önergesi vermiş, ASDEP kapsamındaki projede Sosyal Hizmet Uzmanı olarak çalışan personelin “Cumhurbaşkanı ve iktidarın icraatları adına siyasi faaliyete yönelik bildiriler dağıtmak” için eğitildiğini, memurların siyasi parti görevi yürüttüğü iddialarını sormuştu.

Gürer, 15 bin personel ile 26 milyon hanenin tek tek ziyaret edilmesini öngören projede, evlere Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı mektupların da dağıtıldı iddialarını meclis gündemine taşımıştı. 

Gürer yaptığı açıklamada “Köy ve kasabalarda devlet memuru eli ile dağıtılan mektup seçime yönelik bir çabadır. Devletin fakir fukaraya sağlaması gereken yardımların dahi siyasi bir amaç için kullanıldığı görülmektedir. Mutlaka ihtiyaç sahibi olana yardım sağlanmalıdır. Yoksulluğu bertaraf etmek yerine mektup ile seçim propagandasını yapmak devlet anlayışı ile örtüşmez. Devlet tüm yoksullara destek vermek zorundadır,” demişti.

Bakanlık yalanlamadı

Bakanlık, Gürer’in soru önergesini 4 Ekim’de yanıtladı. Yanıtta iddialarla ilgili bir açıklama yapılmazken yalnızca proje tanıtıldı.

Cevapta, “Ulusal Hane Ziyaret Programı çerçevesinde hanelerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarının tespit edilmesi amacıyla ziyaretler düzenlenmektedir,” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, bu ziyaretler kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) personeli ve Sosyal Hizmet Merkezleri’nde (SHM) görevli ASDEP personelinin görevlendirildiğini belirtti.

Bakan Derya Yanık, Eylül’de yaptığı açıklamada Aile Sosyal Destek Programı çerçevesindeki ziyaret projesinde 15 bin personel ile 26 milyon hanenin tek tek ziyaret edileceğini ve ziyaretlerin amacının “ihtiyaç tespiti” olduğunu belirtmişti.

Yanık, “10 bine yakın SYDV personelimiz, 5 bin de ASDEP personelimiz ile bugün sahaya dağılacağız. 26 milyon hanenin tamamına gireceğiz ve her birinde bu tetkikleri yeniden yapacağız,” demişti.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: aile ve sosyal politikalar bakanlığı, ASDEP, Derya Yanık, Ulusal Hane Ziyaretleri

OKUMAYA DEVAM EDİN

Cengiz Çandar ile Hulusi Akar’ın söyledikleri ve söylemedikleri
Terörsüz Türkiye Sürecinde Toplumun En Güvendiği Aktör Kim?
Muharrem İnce’nin “Çekilirler bakarsın” hesabı
  • Ahmedinejad vakası: MOSSAD amacına ulaştı, Tahran’daki rakipleri memnun15 Temmuz 2026
  • Ankara’da Rusya-Çin toplantısı ve Fidan’ın NATO sonrası Ukrayna seyahati15 Temmuz 2026
  • Kılıçdaroğlu FETÖ kartını çekti. Özel: Üyeler seçsin, yitiren bıraksın14 Temmuz 2026
  • Irak–Türkiye petrol davası: tahkimde kaybedilen masada kazanılabilir mi?13 Temmuz 2026
  • Elektronik kelepçeli Marine Le Pen Fransa Cumhurbaşkanı Seçilebilecek mi?13 Temmuz 2026
  • Operasyon öncesinde Çankaya’da taksiye bindim, CHP konuştuk12 Temmuz 2026
  • Yunanistan ve Güney Kıbrıs, Türkiye–AB denklemini nasıl değiştirdi?11 Temmuz 2026
  • ABD’ye kızıp Rusya’dan S-400 aldık, şimdi kurtulmaya çalışıyoruz10 Temmuz 2026
  • DEM: Çerçeve yasada ne olduğu bize de söylenmiyor, çoğu AKP’liye de10 Temmuz 2026
  • Ankara NATO Zirvesi: Güvenlik Vardı, Peki Barış?9 Temmuz 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP