Siyaset

Soylu: Karkamış’ta 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

Gaziantep Karkamış ilçesine isabet eden roket saldırılarının yarattığı basınç ile okulların camları kırıldı. Bir öğretmen ve bir çocuk hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. (Foto: AA)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gaziantep’in Karkamış ilçesine yapılan roket saldırısının ardından yaptığı açıklamada bir öğretmen ve beş yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiğini, birisi ağır olmak üzere 10 yaralı olduğunu belirtti. Soylu, 11:15’de gerçekleştirilen ilk atışın ardından akşam saatlerine kadar 10 atış daha yapıldığını açıkladı.

21 Kasım’da Gaziantep Karkamış ilçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soylu, “Bugün 11:15 sularında, o saatten bu saate kadar (16:30) 10 adet atım gerçekleşti. Hem Karkamış içerisine sivil yerleşim yerlerine, hem de okullara bir saldırı söz konusu oldu,” açıklamasında bulundu.

Bir öğretmen ve bir çocuk hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı, Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne isabet eden roketin okulun bahçe duvarının dışına düştüğünü, patlama basıncıyla okulun öğretmen odasının camlarının kırıldığını belirtti.

Soylu, 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan’ın öğretmen odasında kırılan camlar sebebiyle hayatını kaybettiğini, Karkamış ilçesinde mahalle içerisinde oynayan beş yaşındaki Hasan Karataş’ın da evlere isabet eden roket atışları sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı, beş aylık gebe olan Büşra Karataş’ın ağır bir şekilde yaralandığını, bebeği ile birlikte tedavi altında olduklarını ve hayati tehlikeyi henüz atlatmadıklarını belirtti.

Saldırıda ayrıca, iki okul daha top atışlarının yarattığı basınçtan dolayı hasar gördü.

Kilis Öncüpınar’a saldırı

İçişleri Bakanı, 20 Kasım gece saatlerinde Karkamış’ta “antik alan” olarak adlandırılan bölgeye de saldırı gerçekleştirildiğini, ancak boş bir alan olduğu için herhangi bir zaiyatın olmadığını belirtti.

İlçeye düşen ilk havan mermisinden sonra açıklama yapılan 16:30’a kadar 10 adet atım yapıldığını açıklayan Soylu, 21 Kasım “akşam itibariyle Kilis Öncüpınar’a, ve 21 Kasım öğleden sonra yine Öncüpınar’a aynı şekilde havan atışları gerçekleştiğini” belirtti.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sabah saatlerinde Suriye’nin Kuzeyinden Gaziantep Karkamış ilçe merkezine roket atıldığını, saldırı neticesinde 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Gül, “Terör örgütü tarafından Fırat’ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adat havan/roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2’si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır,” açıklamasında bulunmuştu.

Gaziantep Valiliği 20 Kasım’da Karkamış ve Cerablus ilçelerine gece saatlerinde havan topu atıldığını, top atışlarının herhangi bir zaiyata sebep vermediğini belirtmişti.

20 Kasım’da “Terör örgütü unsurları tarafından, Fırat’ın doğusundan Karkamış ve Cereblusa atılan havan topları herhangi bir zaiyata sebep vermemiş olup güvenlik kuvvetlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir. Allah milletimizi ve devletimizi her türlü kazadan ve beladan korusun,” açıklaması yapılmıştı.

Karkamış’ta okullar tatil edildi

Süleyman Soylu’nun ardından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mehmet Özer, ilçede okulların bir hafta süre ile tatil edildiğini açıkladı.

Özer, bu süre içinde okullarda onarım yapılacağını, aynı zamanda eğitim emekçilerine ve öğrencilere psikolojik destek sağlanacağını duyurdu.

YetkinReport

Recent Posts

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

3 saat ago

Namık Tan, Mehmet Uçum’a karşı: Gezi, Erdoğan’ın samimiyet sınavı

CHP lideri Özgür Özel’in 7 Mayıs’ta MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceğinin açıklanmasından birkaç saat…

5 saat ago

Boğaziçi Olayı, komplo teorileri ve milli paranoya

Hatırladığıma göre sene 1981. Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne Amerika’da Michigan Üniversitesinden…

6 saat ago

Dünya Bankası tartışması: Gizli kapaklı fonlar yerine şeffaf para daha iyi

Geçenlerde açıklanan Dünya Bankası Grubu’nun üçüncü en büyük ülke programı, Türkiye’ye 5 yılda ilk etapta…

6 saat ago

Hamas Katar-Mısır ateşkes önerisini kabul etti

Hamas'ın Siyasi Lideri İsmail Haniye 6 Mayıs'ta yayınladığı açıklamayla Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda hazırlanan İsrail…

18 saat ago

Özel, Deniz Gezmişlerin anmasında: 6 Mayıs CHP için dönüm noktasıydı

CHP lideri Özgür Özel 6 Mayıs sabahı Ankara, Karşıyaka mezarlığında Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve…

1 gün ago