Hayat

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Düzce Adliyesi’nde hasar meydana geldi. ( Foto: AA )

Düzce’de sabaha karşı 04.08’de meydana gelen deprem İstanbul ve Ankara dahil Türkiye’nin kuzeybatısını sarstı.

Kandilli Rasathanesi 5,9 şiddetindeki depremin merkez üssünü Düzce şehir merkezine 15 km uzaklıkta Gölyaka ilçesi Sarıdere mevkii olarak açıkladı. Deprem, İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın ve İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 04.08’de meydana gelen depremin ardından 23 Kasım akşam 17:30’a kadar en büyüğü 4,7 şiddetinde olmak üzere 143 artçı deprem yaşandığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18:45’de yaptığı açıklamada son belirlemelere göre 93 kişinin deprem nedeniyle yaralandığını açıkladı.

Koca, “Düzce’de 1’i ağır 37 yaralı; İstanbul’da 2, Bolu’da 14, Zonguldak’ta 10, Sakarya’da 26, Bursa’da 4 yaralı var. Hastanelerimizde halen 17 kişinin tedavisi devam ediyor. Allah tüm afetlerden korusun,” ifadelerini kullandı.

Soylu: “Herhangi bir can kaybımız yok”

Gölyaka’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabah saatlerinde konu ile ilgili yaptığı açıklamada henüz bir can kaybı olmadığını açıkladı.

Soylu, “Şu anda herhangi bir can kaybımız söz konusu değil. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor. Şu ana kadar intikal etmiş bir olumsuz bilgi yok. Söylediğim gibi birkaç köyde ahır yıkılması söz konusu,” dedi.

Soylu, “4,4’ün üzerinde en son zannediyorum 6.50’de bir 4,3 daha geldi ve bu seviyelerde artçı sarsıntılar da 4’ün üzerinde artçı sarsıntı olabilir. Onun için mümkün olduğunca az hasarlı, hasarlı veya orta hasarlı binalarda durmamak lazım.” ifadelerini kullandı.

Sakarya ve Düzce’de eğitim öğretime bir gün ara

AFAD’dan yapılan açıklamada, olay yerine Düzce, Ankara, İstanbul, Bursa, Bolu, Sakarya, Zonguldak, Kocaeli AFAD ve Kızılay ekiplerinin sevk edildiği ve Afet Hasar Tespit Grubu ekiplerinin bölgede hasar tespit çalışmalarına başladığı belirtildi.

Kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar yaşandı, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü. Düzce Adliyesi’nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü.

Deprem nedeniyle Sakarya ve Düzce’de eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.

YetkinReport

Recent Posts

Söyleten sensin: Sinan Ateş cinayeti örtbas edilebilir mi?

Sinan Ateş cinayetine dair iddianamenin tamamlandığı haberleri 29 Nisan’da haber sitelerine düştü. 16 ayda hazırlanan…

7 saat ago

Erdoğan: “İsrail kararında amacımız Netanyahu’yu ateşkese zorlamak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu ile yaptığı toplantıda…

1 gün ago

CHP yeni müfredatı reddetti: “STK müdahalesine alan açıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve…

2 gün ago

Erdoğan’dan da Özel’den de siyasette yumuşama mesajları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’den 2 Mayıs’taki görüşmeleri…

2 gün ago

Yalnızca faiz ve vergi artışları ile enflasyon düşer mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2024’te Nisan tüketici enflasyonu değerlerini açıkladı. Aylık enflasyon Merkez…

2 gün ago

Türkiye ticareti keserken İsrail’e karşı dönen uluslararası hava

Türkiye son birkaç gün içinde İsrail’in Gazze’de sayısı altı ayda 35 binden fazla Filistinlinin hayatını…

2 gün ago