Categories: Ekonomi

Kılıçdaroğlu’ndan ticari ve mesleki af vaadi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerinden sonra iktidara gelmeleri halinde muhalefetin “geniş kapsamlı” bir af paketini yürürlüğe koymayı planladığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerinden sonra iktidara gelmeleri halinde muhalefetin “geniş kapsamlı” bir af paketini yürürlüğe koymayı planladığını belirtti.

13 Ocak’ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “6 ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur,” diyen Kılıçdaroğlu, afların “ehliyet afları, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağ-Kur tescil afları” gibi alanları kapsayacağını belirtti.

CHP Lideri, “Liste uzun. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacak,” ifadelerini kullandı.

Elitaş: “EYT için bizden takvim beklemeyin”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 28 Aralık’ta, kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen düzenlemenin son halini aldığını açıklamasının ardından yaklaşık 2 milyon vatandaşı etkileyen yasanın ne zaman çıkacağı tartışma konusu oldu.

Yasa tasarısının halen Meclis gündemine getirilmemesi ile ilgili eleştiriler yükselirken AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 13 Ocak’ta yaptığı açıklamada “EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz,” dedi.

Elitaş, “Bir süre gerekiyor, yasalaştıracağız. Bu konuda bizden takvim beklemeyin. Bakanlıktan metin geldikten sonra 10 günlük bir çalışma süresi olacak” dedi.

Elitaş, “Bakanlığımız bu konuyu konuşmadı, onlar da herhalde göndermedi. Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi,” ifadelerini kullandı.

50D teklifin içindeydi

Elitaş, teklif metninde üniversitelerde 50D kapsamında çalışanların da olduğunu, ancak YÖK tarafından bu teklifin ayrı bir kanun değişikliği olarak sunulacağını belirtti.

Elitaş, “YÖK, Yükseköğretim Kanunu’nda değişiklik teklifimiz var, bunu onun içinde değerlendirelim’ dedi. Bu düzenleme Yükseköğretim Kanunu kapsamındaki teklifte değerlendirilecek. Teknik çalışmalarını yapıyorlar,” dedi.

Elitaş, kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesine ilişkin kanun teklifinin de Meclis Başkanlığı’na sunulduğunu bildirdi.

Elitaş, 28 Kasım 2022’den önce sözleşmeli personel statüsünde olanların kadroya alınacağını duyurdu. Bu kapsamda doplam, 458 bin 615 sözleşmeli çalışan kadroya geçecek.

YetkinReport

Recent Posts

Libya’da ikinci perde: Türkiye Doğu Akdeniz’de yeni bir denklem öneriyor

Libya'nın Türkiye ile deniz yetki alanlarını imzalamasının ardından Türkiye, Libya, Mısır ve İtalya ile uzlaşma…

4 saat ago

Brezilya ve Sırbistan’da seçmenler “yeter” dedi; gözler İsrail’de

Brezilya ve Sırbistan seçmeni hafta sonu yapılan seçimlerde "artık yeter" dedi. Şimdi gözler 27 Ekim'de…

22 saat ago

Erdoğan’ın Aliyev’e başörtüsü ayarı veren Saral’ı göndermesinin anlamı

Erdoğan'ın Aliyev'in başörtüsü kararını geri almasını isteyen başdanışmanı Saral'ı görevden aldığı haber, henüz doğrulanmasa da…

1 gün ago

Özel’den Erdoğan’a yanıt: Vallahi savaştayız, teslim olmayacağız

Yeni Parti lideri Özel, kendisine "Hayırdır, savaşta mıyız?" diye yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yanıtladı: vallahi savaştayız,…

2 gün ago

Ne Türkiye Azerbaycan’ın ne Azerbaycan Türkiye’nin işlerine karışmalı

Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerini "iki devlet, tek millet" ilkesi üzerinde kurdu ama bu birbirlerinin işlerine…

2 gün ago

Fon krizinde alarmı kim çaldı: Ankara mı, dışarısı mı?

Gecikmenin nedeni kapasite eksikliği mi, ihmal mi, çıkar çatışması mı? Siyasi veya şahsi bağlantılar denetimin…

2 gün ago