Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Erdoğan 14 Mayıs dedi, geri sayım başladı: 114 gün

Yazar: YetkinReport / 18 Ocak 2023, Çarşamba / Oda: Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin meclisteki grup toplantısında erken seçim için 14 Mayıs tarihini işaret etti. Eğer meclis oylarsa Türkiye 114 gün sonra sandığa gidecek. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamada, seçim için 14 Mayıs’ı işaret etti. Erdoğan’ın sözlerinin ardından açıklama yapan muhalefet liderleri seçime hazır oldukları mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ocak’ta Meclis’te yaptığı açıklamada “Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter söz milletindir’ diyerek milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün, altılı masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine ‘yeter’ diyecektir,” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklaması ile uzun süredir devam eden erken seçim tartışmalarında ilk defa bir tarih verilmiş oldu. Eğer mecliste seçimlerin yenilenmesi için yeterli oy verilirse Türkiye 114 gün sonra seçime gidecek.

Meclisin erken seçim kararı vermemesi durumunda Erdoğan’ın meclisi feshetme yetkisini kullanıp kullanmayacağı tartışılııyor. Fesih tartışmalarıyla birlikte Erdoğan’ın tekrar aday olup olamayacağı da bir başka tartışma konusu.

MHP lideri Devlet Bahçeli meclisteki grup toplantısında yaptığı açıklamada fesih olasılığına işaret etmiş, partisinin her iki senaryoda Erdoğan’ı destekleyeceğini belirtmişti.

Muhalefet liderleri ise daha önce yaptıkları açıklamada 6 Nisan’dan sonra yapılacak herhangi bir seçime oy vermeyeceklerini açıkladı.

Muhalefetten Mayıs için “hazırız” mesajı

Erdoğan’ın 14 Mayıs 1950 tarihinde Adnan Menderes’in liderliğini yaptığı Demokrat Parti’nin zaferine işaret etmesinin ardından ilk mesaj Altılı Masa’daki Demokrat Parti’den geldi.

DP Lideri Gültekin Uysal, sosyal medyadan paylaştığı mesajında “Erdoğan 14 Mayıs’ı işaret etmiş Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz, bekleriz. Yerli ve milli Şef’e karşı Yeter Söz Milletindir diyeceğimiz bir gün olacaktır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya paylaşımında “Mayıslar bizimdir” ifadesini kullandı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise “Onlar hangi planları yaparlarsa yapsınlar; biz her daim seçime hazırız! Kararlıyız! Yapılacak seçimlerin ardından, bugünkü ucube sistemi ve bu yozlaşmış siyasi dili güncelleyeceğiz!” mesajını paylaştı.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, Twitter’dan “Demokrasinin şerefi sandıktır. 14 Mayıs hayırlı olsun” ifadeleriyle mesaj paylaştı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 14 Mayıs, Demokrat Parti, DP, Erdoğan, erken seçim, mayıs, Menderes, MHP, muhalefet, seçim, seçimler

OKUMAYA DEVAM EDİN

Türkiye’nin demokrasi karnesi ve ekonomik görünüm
DEM Parti’den “tecritin kaldırılması” dahil dört maddelik çözüm şartı
Çifte standart normalimiz oldu: ABD, Avrupa, Rusya, PKK
  • Kıbrıs ve ötesi: Ankara’nın diplomasi ve demokrasi imtihanı28 Haziran 2025
  • Kılıçdaroğlu: yargı CHP’nin başına geçirse de artık yönetmesi imkânsız28 Haziran 2025
  • İş dünyası AB’ye tepkili. Yalçındağ: Vize meselesi sıktı artık27 Haziran 2025
  • Yeni Ortadoğu’da Türkiye-İsrail başbaşa kaldı: gizli diplomasi zamanı27 Haziran 2025
  • CHP: 30 Haziran’da karar beklenmiyor ve o da AK Parti’ye yarayacak26 Haziran 2025
  • Erdoğan beş yıl sonra yine Trump’la: neden artık daha iyi geçinecektir?26 Haziran 2025
  • Ateşkes sonrası İran: liderlik değişimi olabilir mi?24 Haziran 2025
  • İç cephe kesitleri: Varank Küçükesat pazarında, Altaylı (da) Silivri’de24 Haziran 2025
  • İranlı kadınların hikayesi: direniş hiç durmadı23 Haziran 2025
  • Türkiye ABD’yi neden kınamadı? Perde arkasında neler oluyor?23 Haziran 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP