Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 23 Ocak’ta yapacağı toplantıda vergi ve sigorta primi borçları ve idari cezalar gibi devlete olan borçlar için geniş kapsamlı yapılandırma paketini gündeme alması bekleniyor.
Önümüzdeki hafta pazartesi günü toplanacak olan kabine toplantısının başlıklarından biri devlete olan borçlarda yapılandırma olacak. Paketi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.
Pakete göre, 31 Aralık 2022 tarihine kadar vergi, sigorta primi borçları, adli ve idari cezalar gibi devlete olan tüm borçlar için yapılandırılmaya gidilecek. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanının yanı sıra, belediyelere olan borçlar, su ve öğrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamında olacak.
Peşin ve taksitli ödeme imkanı getirilirken, peşin ödemelerde yüzde 90’a kadar borç silinmesi, düşük borçlarda ise tamamen borç silinmesi gibi seçeneklerin masada olduğu belirtildi.
Yapılandırma işleminin vergi borçları; maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan idari para cezaları, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerini kapsaması bekleniyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi, yılın belirli dönemlerinde vergi ödemelerinde yapılandırmaya gidiyor. Meclis kararıyla sağlanan bu ödeme kolaylığı, vergi borcu bulunan tüm vatandaşları ve tüzel kişileri ilgilendiriyor.
Pazartesi günü açıklanacak paketin miktar olarak Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı paketi olması bekleniyor. 2020 yılındaki paket 244.5, 2020’deki paket ise 500 milyar liralık borç ve cezaları kapsamıştı.
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, “2023 yılında Türkiye Ekonomisi” başlıklı seminerinde yaptığı açıklamada seçimlerin önemine dikkat çekerek seçim öncesi ve sonrasında “ekonomik koşullarda ve politikalarda farklılaşma” öngördüklerini belirtti.
Seçim öncesinde “iç talebe bağlı büyüme sürecinin destekleneceğini” belirten Orhan, sonrasında ise “makro ekonomik istikrar ve yapısal reformların” ön plana çıkacağını belirtti.
Orhan Turan, yapısal reformlar vurgusu yaparak “Çok konuştuğumuz ama şimdiye kadar ertelediğimiz yapısal reformları bir an önce tamamlamamız gerekiyor. Bu reformlar, istikrarsızlığın adeta yeni normal haline geldiği küresel düzeyde hem rekabetçiliğimizi korumak açısından hem de özlemini çektiğimiz refah seviyesine ikinci yüzyılda ulaşmak açısından çok önemli” ifadelerini kullandı.
Üç MHP milletvekilinin istifası haberi 20 Kasım akşam saatlerinde siyaset kulisine bomba gibi düştü. Beklenen…
Ankara’nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Termik Santrali’nde yaklaşık 500 madenci özelleştirme kararına karşı kendilerini maden…
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın üç MHP milletvekilinin istifasının istendiğini, istifa…
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın beraberindeki heyet ile birlikte CHP Genel Merkezi'ne gitti,…
Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere dışişleri bakanları Polonya Dışişleri Bakanının ev sahipliğinde 19 Kasım’da…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeni bir nükleer doktrin imzalamasıyla ilgili…