Siyaset

Erdoğan ve Bahçeli depremde yıkıma uğrayan Hatay’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay’da depremlerden etkilenen bölgeleri ziyaret ederek arama kurtarma çalışmalarında görev alan ekiplerle görüştü. (Foto: Cumhurbaşkanlığı / Twitter)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 20 Şubat’ta depremden en çok etkilenen şehirlerden olan Hatay’ı ziyaret ederek şehirde incelemelerde bulundu.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede inceleme yapmak için ziyaret düzenleyen Erdoğan ve Bahçeli ilk olarak Hatay’a gitti.

Cumhurbaşkanı ve MHP lideri Hatay ziyaretinin ardından Kahramanmaraş’a gidecek. İki liderin 21 Şubat’ta Gaziantep, Nurdağı, Islahiye ve Osmaniye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 Şubat’ta MHP Lideri Bahçeli’yi kabul etmiş, ikili görüşmede bölgeye yapılacak ziyaretin ayrıntıları ele alınmıştı.

Bahçeli, 14 Şubat’taki grup toplantısı konuşmasında, depremin ardından bölgede bulunmadığı yönündeki eleştirilere sert tepki vermiş, arama kurtarma çalışmalarının sona ermesini beklediğini belirtmişti.

Bahçeli, “O zaman gelmiştir, şimdi vakit yollara düşme vaktidir. Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya’da milletimle tek yürek olacağım, tek ses olacağım, mahzun illerimizin ve mağdur vatandaşlarımızın hepsini birden, çalışmaların aksamasına fırsat vermeden sırayla ziyaret edeceğim,” ifadelerini kullanmıştı.

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan’dan Trump’a “İsrail’i durdurun” ve “savaştan kaçmayız” mesajları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 17 Ağustos akşamı ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin İletişim…

1 saat ago

Özel’i alacaklar mı? Demirtaş’ı salacaklar mı? Neye hizmet edecek?

TİP Milletvekili Sera Kadıgil, hafta sonu Bodrum’da halka hitap ediyor: “Her gittiğim yerde soruyorlar: Özgür…

24 saat ago

Erdoğan AK Parti’nin 25 yılını böyle özetledi: Yapamaz dediler, yaptık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu ve lideri olduğu AK Parti’nin 24 yılı iktidarda geçen 25…

3 gün ago

Yeni bir kapı açıldı: Türkiye şimdi nereye gidiyor?

Falcı değiliz. Geleceği bilemeyiz. Ama siyaset zaten geleceği bilme sanatı değildir. Atılan ilk adımın ardından…

4 gün ago

Asteriks’in, Red Kit’in, Pıtırcık’ın Babası René Goscinny 100 Yaşında

Bir şehrin simgesi üzerinde, gecenin karanlığında Astérix beliriyor ardından Obélix. Birkaç saniye sonra Romalılar. 14…

4 gün ago

“Kuriş suç örgütü” soruşturması ve Süleymancıların derin geçmişi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Süleymancılar cemaatinin lideri Alihan Kuriş dahil 30 kişinin “suç örgütü kurup yönetme,…

5 gün ago