Hayat

Futbolun gündemi deprem

Futbolun gündemi deprem. Beşiktaş taraftarları Antalyaspor ile oynanan müsabakanın 4. dakikası 17. saniyesinde Vodafone Park’ın zeminine, deprem bölgesindeki çocuklara moral vermek için hediye edilmek üzere; atkı, bere ve pelüş oyuncak attılar. (Foto: Beşiktaş J.K.)

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sebebiyle ara verilen Süper Lig, erteleme maçlarıyla devam etti. 10 ilde büyük yıkıma sebep olan ve 44 binden fazla ölüme neden olan depremler 23. haftada oynanan maçlarda da etkisini gösterdi.

Fenerbahçe-Konyaspor, Beşiktaş-Antalyaspor maçlarının yanı sıra Trabzonspor’un İsviçre’nin Bazel takımı ile oynadığı maçta depremzedelerle dayanışma amaçlı pankartlar asıldı, yardım etkinlikleri düzenlendi.

Ancak maçlara damga vuran, hükümet karşıtı sloganlar oldu. Sloganlar sırasında yayınların sesi kesildi. MHP lideri Devlet Bahçeli maçların “seyircisiz” oynanmasını talep etti.

Futbolun gündemi deprem

23. Hafta erteleme maçında Konyaspor ile oynayan Fenerbahçe taraftarları depremzedelerle dayanışma amacıyla sahaya eldiven, bere ve atkı attı. Fenerbahçe tribününde “acımız tarifsiz, başımız sağolsun,” ve “yaşaran gözler ümit dolacak” pankartları açılırken taraftarlar, “Türkiye üşüme, Fenerbahçe seninle” sloganı attı.

Fenerbahçelilerin maç sırasında “hükümet istifa” ve “Yalan yalan yalan. Dolan dolan dolan. 20 sene oldu. İstifa ulan” tezahüratları, tartışma yarattı.

Katarlı yayın kuruluşu beIN Sports’un, taraftarların sesini yayına vermemesi ise sosyal medyada tepki topladı.

Fenerbahçe’nin ardından İstanbul’da Antalyasporla karşılaşan Beşiktaş’ın tribünlerinden de “hükümet istifa” sesleri yükseldi.

Vodafone Park’ta düzenlenen etkinlikte taraftarlar, deprem saati olan 4:17’ye atıfta bulunarak, maçın 4. dakikası 17. saniyesinde yanlarında getirdikleri atkı, bere, pelüş oyuncakları, deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılması amacıyla, sahaya attı.

Maç sırasında taraftarlardan “hükümet istifa” sloganı yükseldi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanşında Trabzonspor’un İsviçre’nin Basel takımı ile karşı karşıya geldiği maçta tribünlerde “Enkaz var devlet yok, Tayyip Erdoğan istifa” sözlerinin yer aldığı bir pankart açıldı.

Bahçeli: Seyircisiz oynansın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından sloganlara tepki göstererek maçların “seyircisiz ya da gerekli tedbirler alınarak” oynanmasını istedi.

Bahçeli, “Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir,” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Merkezi Basın birimi daha sonra Bahçeli’nin Beşiktaş J.K. üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bir mesaj paylaşarak “Siyaset yapmak isteyen varsa önümüzdeki günlerde seçim var, herkes meydana çıksın siyasetini yapsın ama sporu siyaset meydanına çevirmek isteyenler biraz devletin, milletin, sivil toplumun koyduğu çabaya kulaklarını versinler” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

İYİ Parti’deki liderlik değişimi siyasi dengeleri etkileyecek

Meral Akşener biraz gecikmeyle de olsa Batı demokrasilerinde izlenen hatta benzer bir hat izledi. Önce…

8 dakika ago

Macron’un son konuşması, “Ölümlü Avrupa” ve Türkiye

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Franck- Walter Steinmeier’in üç günlük Türkiye ziyareti zamanlı ve yararlı oldu.…

5 saat ago

Akşener veda etti: İYİ Parti’nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu

Seçim yenilgilerinin ardından iç çalkantılarla gündemden düşmeyen İYİ Parti'nin 27 Nisan'da Ankara'da yapılan 5. Olağanüstü…

1 gün ago

Türkiye aslında çok zengin bir ülke. Yeni bir 2030 vizyonu gerekiyor

Türkiye aslında çok zengin bir ülke. Yeni bir 2030 vizyonu gerekiyor. Gerçekten de öyle. Hiç…

1 gün ago

Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi, talep Ankara’dan gitti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta yapması beklenen ABD seyahatinin ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. İsminin…

2 gün ago

ABD’de Columbia, Türkiye’de ODTÜ: öğrenciler neden ayakta?

"ODTÜ'de bugün de bir kez daha Devrim Stadyumu'nun adını söyleyemeyen Rektörlük, Bahar Şenliği'ni Devrim'den soyutlamak,…

2 gün ago