Siyaset

Altılı Masa: “Cumhurbaşkanı için ortak bir anlayışa ulaştık”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Liderler Buluşmasında bir araya geldi. (Foto: CHP)

Altılı Masa’yı oluşturan altı muhalefet partisinin liderleri Saadet Partisi lider Temel Karamollaoğlu’nun evsahipliğinde 2 Mart’ta bir araya geldi.

Toplantının ardından altı liderin imasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, bir sonraki toplantının 6 Mart’ta yapılmasına karar verildiği belirtilerek cumhurbaşkanlığı adayı ve geçiş sürecinin yol haritası konusunda “ortak bir anlayışa ulaşıldığı” ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Altılı Masa liderleri Kahramanmaraş depremlerinin ardından 13 Şubattaki olağan toplantılarını ertelemiş, 18 Şubat’ta deprem gündemiyle bir araya gelmişti. Toplantının ardından yapılan açıklamada, cumhurbaşkanlığı adaylığının 2 Mart’ta yapılacak toplantıda gündeme alınacağı belirtilmişti.

Kılıçdaroğlu TİP ve SOL Parti ile görüşecek

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını seçim tarihinin duyurulmasının ardından açıklaması bekleniyordu.

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal 24 Şubat’ta yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı için adaylarının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının İYİ Parti Lideri Meral Akşener dışında diğer dört lider tarafından kabul edildiği, Akşener’in ise tereddütte kaldığı konuşulurken, Altılı Masa içerisinden henüz bu konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan CHP Lideri’nin 3 Mart Cuma günü SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile görüşeceği açıklandı.

Akşener Kurmayları ile görüştü

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Altılı Masa toplantısının ardından İYİ Parti Genel Merkezinde kurmayları ile bir araya geldi. 22:30’da başlayan toplantı 02:15’da sona erdi. Yaklaşık dört saatlik toplantıdan ayrılan İYİ Parti’li isimlerin yüksek moralli olduğu gözlemlenirken, toplantı bitiminden sonra bir saat daha çalışma odasında bulunan Akşener, bir açıklama yapmadan binadan ayrıldı.

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

4 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

12 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

14 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Cumhurbaşkanı CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

15 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

2 gün ago