Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Cumhurbaşkanı: “10 Mart’ta seçim sürecini başlatıyoruz”

Yazar: YetkinReport / 06 Mart 2023, Pazartesi / Oda: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Mart’ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının sonrasında yaptığı açıklamada 10 Mart’ta erken seçim kararı alacağını açıkladı.

Erdoğan, “İnşallah 10 Mart Cuma günü, Anayasanın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmî Gazete’de yayımlanmasıyla, süreci başlatıyoruz.
Bu kararın yayımlandığı 11 Mart itibarıyla, seçim takvimiyle ilgili hususlar Yüksek Seçim Kurulunun yetki alanına girmektedir,” ifadelerini kullandı.

Aynı mesajı sosyal medya hesabında da paylaşan Erdoğan,
“Bu süreçte; Başka ile taşınan, başka ildeki yurt ve misafirhane gibi yerlerde konaklayan, çocuğunun kaydını başka ile alan, sağlık nedeniyle başka ile giden, seçmen kütüğünü yaşadığı yere nakleden, velhasıl hangi sebeple olursa olsun, 6 Şubat felaketinden sonra ikametgâhını veya seçmen kaydını değiştiren depremzedelerimizin, kendilerine sağlanan hak ve imkânlardan mahrum kalmamalarını sağlayacak bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlıyoruz,” dedi.

Depremle ilgili çalışmalarımızın ve seçim sürecinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

İnşallah 10 Mart Cuma günü, Anayasanın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmî Gazete’de yayımlanmasıyla, süreci başlatıyoruz.

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) March 6, 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süredir seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması isteğini dillendiriyordu. Seçimlerin 18 Haziran’dan önceki bir tarihe alınması için iki seçenek bulunuyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin beşte üç çoğunlukla seçimlerin yinelenmesi kararı alması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığı konusunda da bir tartışma kalmıyor. Ancak bunun için AK Parti ve MHP’nin sandalye sayısı bu oylama için yeterli değil.

Bu sebeple Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı kararı ile seçimlerin yinelenmesi kararı alabileceği tartışılıyordu. Bu seçenek, Anayasa’da üçüncü adaylık için tartışmaları başlatıyor.

Erdoğan, bu açıklamasıyla seçimlerin yenilenmesi kararını kendi kararı ile alacağını belirtmiş oldu. Önümüzdeki günlerde gözler YSK’da olacak.

 

YSK’ya dilekçe: Seçimden önce kurulu Anayasa’ya uydurun

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: cumhurbaşkanlığı kararı, seçim

OKUMAYA DEVAM EDİN

AB’nin yayınladığı Stratejik Pusula Neyi Gösteriyor
AK Parti, Baklayı Ağızdan Çıkardı: Erdoğan’ın Aday Olabilmesi İçin…
Suriye’de pek çok “ama” ve “acaba” dolu “geçiş dönemi”
  • Hürmüz Asya’nın Şah Damarıysa, Malakka Onun Boğazıdır1 Nisan 2026
  • Kosova’yı 1-0 Yenen Milli Futbol Takımı 24 Yıl Sonra Dünya Kupasında1 Nisan 2026
  • Özel, Bursa Operasyonuna Ateş Püskürdü: Mafya mısınız siz?31 Mart 2026
  • MHP ve DEM’den AK Parti’ye Aynı Mesajı Verdi: Yasalar Meclise Gelsin31 Mart 2026
  • İran Savaşının Gidişatı ve Bir Delinin Hatıra Defteri31 Mart 2026
  • CHP’ye Yargı Fırtınası Şiddetleniyor: Bursa Belediye Başkanı Gözaltında31 Mart 2026
  • Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ta Masadaki Liderler mi, Ortodoks Kilisesi mi?30 Mart 2026
  • Halk Savaşa Girmek İstemiyor. Erdoğan, “İnönü 2.0” Siyaseti İzliyor29 Mart 2026
  • CHP’de Yalım Skandalı: Bu “Rezillik” Seçmeni Elbet Etkiler29 Mart 2026
  • Erdoğan, Türkiye’yi Trump’ın Girmemesini İstediği Neyin Dışında Tuttu?28 Mart 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP