Hayat

Depremin ardından sel vurdu: Can kaybı artıyor

Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketinin ardından birçok semt sular altında kaldı. Şehir Hastanesi’nin selden etkilendiği felakette eğitime bir gün ara verildi. (Foto: Ali Leylak /DHA)

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından yıkıma uğrayan Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya’da yoğun yağışların yol açtığı sel felaketi can kaybına sebep olurken, depremzedelerin çadırlarını su bastı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

14 Mart’ta başlayan yoğun yağış, depremden etkilenen Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya’da can kaybına sebep oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile sel felaketine ilişkin 15 Mart’ta açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa’da 12 kişinin, Adıyamanda ise 2 kişinin yoğun yağış sebebiyle hayatını kaybettiğini, 5 kişinin ise arandığını belirtti.

16 Mart sabah saatlerinde Şanlıurfa’da hayatını kaybeden bir kişiye daha ulaşıldı. Can kaybı 15’e yükseldi.

İçişleri Bakanı Soylu “Valilerimiz, jandarma komutamız, bölge müdürlerimiz burada. Yollar açık, elektrik, su var. Tedbirlerimiz ve uyarılarımız devam ediyor. Dere yataklarının etrafında bulunmamak gerekir. Tüm tedbirleri ilgili yerlerde arkadaşlarımızın uyarısı var” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise Şanlıurfa’da iki günde ortalamanın iki katının üzerinde bir yağış geldiğini, bunun olağanüstü bir durum olduğunu belirterek, “Bu coğrafya belirli riskleri barındıran bir coğrafya. Küresel iklim değişikliğini ülke olarak biz de yakından hissediyoruz,” dedi.

Balıklı Göl sular altında

AFAD’ın açıklamasına göre bir gün içinde Adıyaman Tut’ta metrekareye 136 milimetre, Şanlurfa’ya ise 111 milimetre yağış düştü. Yağışların ardından Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni su bastı, tarihi Balıklıgöl sular altında kaldı.

Anadolu Ajansı’na açıklamada bulunan Şanlıurfa Valisi Ayhan, “Şanlıurfa son yılların en yoğun yağışını bugün aldı, yarın da bekliyoruz,” dedi. Şehirde eğitime bir gün ara verildi.

Şanlıurfa’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Aralık 2022’de açılışı yapılan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidinin sular altında kalması sosyal medya üzerinde tartışma yarattı.

Proje, Erdoğan’ın ödül verdiği müteahhit Halil Bağıban’ın şirketine 104 milyon 900 bin liraya ihale edlimişti. 

Millet İttifakı Liderleri ziyaret etti

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, selden etkilenen Şanlıurfa’yı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, “Biz buraya sadece Millet İttifakı’nın genel başkanları olarak değil, sadece, biz buraya aynı zamanda Mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak da geldik,” ifadelerini kullandı.

YetkinReport

Recent Posts

Hamas lideri Haniye’den MİT Başkanı Kalın’a: top İsrail’in sahasında

Hamas siyasi lideri İsmail Haniye’nin 12 Mayıs’ta Katar’ın Başkenti Doha’da MİT Başkanı İbrahim Kalın ile…

2 saat ago

Erdoğan-Miçotakis: aman bir tatsızlık çıkmasın da…

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 13 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuğu olarak Ankara’da ağırlanmasından beklenen en…

7 saat ago

Araştırma: Kürt seçmen Demirtaş etrafında birleşiyor

Rawest Araştırma’nın “Kürt Meselesi, Kürt Siyaseti ve Demirtaş” başlıklı araştırmasının sonuçlarına göre Kürtler 31 Mart…

11 saat ago

Yunanistan’ın Ege’de Deniz Parkı kurması tehlike çanıdır

Yunanistan kuruluşundan itibaren Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’de Anadolu’ya doğru genişleme emel ve niyetinde olagelmiştir.…

1 gün ago

Atatürk’ün ölünce gömülmek istediği Ankara tümülüsü: Yumurtatepe

  Ankara’da Tümülüsler Vardır! Duygu Asena’nın “Kadınlar Vardır!” kitabının yayınlandığı dönem ve halen devam eden…

1 gün ago

BM’den tarihi Filistin kararı: Bir zafer mi, sembolik bir adım mı?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 10 Mayıs'ta Filistin'in uluslararası örgüte tam üyelik için gerekli şartları…

1 gün ago