Siyaset

Kılıçdaroğlu – İnce görüşmesi: “Bu Erdoğan gitmelidir”

CHP lideri ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adaylığı hakkı kazanan Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’yi partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan İnce adaylıktan çekilip çekilmeyeceği ile ilgili soruya: “böyle bir şey demedim” diye cevap verdi. (Fotoğraf: Alp Eren Kaya /CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile görüştü.

Muharrem İnce’nin 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından CHP lideri tarafından yapılan bu ziyarette İnce’nin adaylığı ile ilgili bir açıklama yapması beklentisi vardı.

CHP parti kaynakları ve üst düzey yetkililer ziyarette İnce’nin adaylığının gündeme getirilmeyeceği, ziyaretin nezaket ziyareti çerçevesinde kalacağını belirtmişlerdi.

İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefet ittifakları tarafından ilk turda Kılıçdaroğlu için dezavantaj yaratacağı gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası Memleket Partisi Genel Merkezi önünde açıklama yapan İnce, adaylığı ile ilgili bir geri adım sinyali vermedi.

İnce: “Erdoğan gitmelidir”

Muharrem İnce’nin “İnandığımız bir şey var: bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, Erdoğan ortak aklı temsil etmemektedir, Erdoğan kibirlidir akla inanmamaktadır, bilime inanmamaktadır, hukuka inanmamaktadır, 5 dakika dahi bu memleketi yönetmemelidir. Bu konuda da her tür görüşümüzü açık net bir şekilde ifade ediyoruz,” sözleri, adaylıkla ilgili bir mesaj olarak yorumlandı.

Bir gazetecinin, “Erdoğan’ın gönderilmesi için adaylıktan çekilecek misiniz?” sorusuna İnce “Hayır, öyle bir şey demedim. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKK’lılar, kaçak FETÖ’cüler, herkes ateş ediyor bize sağdan soldan. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz,” dedi.

Kılıçdaroğlu: “Beraber olmaya çalışıyoruz”

Toplantının ardından ortak basın açıklamasında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretinde başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye’nin pek çok sorununu görüştüklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, “Halil Ibrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Beraber olmaya çalışıyoruz, birlikte olmaya çalışıyoruz. Vatandaşların mağdur edilmemesini istiyoruz, en büyük arzularımızdan birisi bu. Yaşadığımız sorunlar bireysel sorunların çok çok ötesinde Türkiye’nin sorunları. Türkiye’nin sorunlarına ben ne kadar duyarlıysam elbette ki Sayın İnce de en az o kadar duyarlı. Sorunları karşılıklı masaya yatırmak, çözümler üretmek de doğal olarak hem benim görevim hem sayın İnce’nin görevi. Bizi kabul ettiği için tekrar sayın genel başkana ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı. 

İnce: “İttifaklar menfaat ittifakı olmamalı”

Basın açıklamasında konuşan İnce, “ittifaklar olmalıdır siyasette, fakat bu ittifaklar menfaat ittifakları olmamalıdır. İlke ittifakları olmalıdır. İlkelerimiz bizim çok nettir. Biz, bir, Atatürkü tartıştırmayız. Iki, teröre karşı mesafeliyiz; PKK’sına FETÖ’süne, İŞİD’ine aklınıza kim geliyorsa, DHKPC’sine hepsine Hizbullahına… Ve biz kadın hakları konusunda çok kararlıyız, asla geri adım atmayız. Biz, Türkiye’de yine mültecilerin gönderilmesi konusunda çok kararlıyıız. Bizim ilkelerimiz bunlar, duruşumuz bunlar. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz,” ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi lideri, “Yine inandığımız bir şey var: bu Erdoğan gitmelidir. Bu erdoğan yorgundur, erdoğan ortak aklı temsil etmemektedir, erdoğan kibirlidir akla inanmamaktadır, bilime inanmamaktadır, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu memleketi yönetmemelidir. Bu konuda da her tür görüşümüzü açık net bir şekilde ifade ediyoruz,” dedi.

Bu sözlerinin ardından bir gazetecinin “Erdoğanın gönderilmesi için adaylıktan çekilecek misiniz?” sorusuna ise İnce şöyle cevap verdi:

“Hayır öyle bir şey demedim. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKKlılar kaçak FETÖcüler herkes ateş ediyor bize sağdan soldan; biz de Köroğlu gibi vuruşmaya devam edeceğiz.”

YetkinReport

Recent Posts

DEM Parti: “Anayasa yapım sürecine Türkiye’nin ihtiyacı var”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

55 dakika ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

3 saat ago

Tarihi görüşme: Özel ve Erdoğan bir araya gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 Mayıs…

3 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

18 saat ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

1 gün ago

1 Mayıs ve Erdoğan’ın Taksim öfkesi

1 Mayıs’ta sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın izin verdiği yerler emekçilerin, emeklilerin, sesini duyurmak isteyenlerin Emek…

1 gün ago