Siyaset

Erdoğan, ortakları ve akla, vicdana uzak halleri

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakındaki yeni ortakları her gün hukuk, demokrasi, akıl ve vicdana uymayan yeni bir icat çıkarıyorlar.” (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakındaki yeni ortakları her gün hukuk, demokrasi, akıl ve vicdana uymayan yeni bir icat çıkarıyorlar. Eskiden de böyleydiler belki ama Cumhurbaşkanımız onları gözümüze sokana kadar görmüyorduk; ne olduklarını şimdi daha iyi görüyoruz.

Demokrasi ve hukuka bakışlarındaki arıza kendini en çok kadın hakları ve kadın-erkek eşitliğine bakışlarında gösteriyor. Ama sadece o değil. BBP lideri Mustafa Destici’nin TİP lideri Erkan Baş’ın Boşnak göçmeni ve Almanya’da işçi bir aileye doğmuş olmasını hakaret konusu yapmasına da geleceğiz. Bugün Behlül Özkan’ın kimin Tito, kimin Nazi artığı olduğunu belgeleyen yazısını da hararetle tavsiye ederim.

Ama önce, kadın meselesi demiyorum, erkek meselesine geleceğim. Yaptıkları artık ne hukuk, ne akıl ne vicdana sığıyor.

Resmen kadın düşmanlığı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka dün AK Parti Grup Başkan vekili Özlem Zengin’e telefon etmiş, dertleşmişler. Nazlıaka 23 dakika sürdüğünü söylediği görüşme sonrasında “Onun da partisi içerisinde nasıl yalnızlaştırıldığını, nasıl linç edildiğini de gördüm” demiş. Buradaki “Onun da” vurgusunun listelerde kadınlara yeterince yer vermeyen CHP açısından da özeleştiri olduğunu kayda düşerek ilerleyelim. Nazlıaka, Zengin’i aramış çünkü kadın haklarını savunduğu için siyasi İslamcılardan sürekli tehdit ve hakaret alan Zengin’e partisinden, destek olan, “Yanındayım” diyen bir Allah’ın kulu yok. Cumhur İttifakı ortakları da bu konuda sus pus.

Son olarak bir zamanlar Fethullahçıların yuvası haline gelen Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu Zengin’le birlikte, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Derya Yanık ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’i fotoğraflarıyla hedef göstererek “Cehennemlik” ilan etti.

Müslüman mısın, gavur mu?

Bu arada, İsmailağa Cemaatinden “Cübbeli” Ahmet Mahmut Uslu, Ailenin Korunması ve Aile içi Şiddetin Önlenmesi başlıklı 6284 sayılı yasayı savunan AK Partililere “Müslüman mısınız, gavur mu?” diye yüklendi. Kafa aynı kafa. Yeni Cumhur ortaklarıyla aynı kafa. Peki, ortakları arasında bulunan Bülent Ecevit mirasyedisi DAP’den çıt var mı? Yok.

Bir başka haber: Yeniden Refah Partisinin aday toplantısında erkek partililer bir kadın milletvekili adayının erkeklerle aynı yerde durması ve diğer partili adaylarla aynı fotoğraf karesinde bulunmasına isyan etmiş, arbede çıkmış.

Erdoğan öyle uygun gördü, siyasi İslamcıların boy hedefi yaptığı AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’i İstanbul 3’üncü bölge 2’inci sıradan aday gösterdi. İki altında kadınların erkeklerle eşit olamayacağı konusunda hiçbir tereddüdü olmaya şeriatçı Hüda-Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu bulunuyor. Hizbullah çizgisindeki Hüda-Par Cumhur İttifakının ortakları arasında. Kadınların haklarından söz ettiği Hizbullah’ın için domuz bağı işkencesiyle öldürdüğü Konca Kuriş’i unutmuş görünüyor diğer Cumhur ortakları.

Sırf Cumhur ortakları arasına girdiği için MHP lideri Devlet Bahçeli’nin temiz kağıdı verdiği Hüda-Par ve Hizbullah ilişkilerini Mertcan Gürkan’ın araştırmasından okumanızı hararetle tavsiye ederim.

Şimdi de Balkan Türkleri hedefte

Şu ikiyüzlü “Kürt kardeşlerimiz” söylemi altında PKK’nın terör eylemleri arkasına gizlenmiş Kürt ayrımcılığı yetmiyormuş gibi Cumhur ortakları şimdi de Balkan göçmenleri ayrımcılıklarını açığa vurmaya başladı.

BBP lideri Destici’nin solcu düşmanlığı arkasına gizlenmiş “muhacir” ayrımcılığından söz ediyorum.

Muhacir, Suriyeli olunca “ensar” muhabbeti, Balkan Türkleri, Müslümanları olunca “Tito artığı”, “ajan”, öyle mi?

Bana kalırsa işin bir ucunda Mustafa Kemal Atatürk dahil İstiklal Savaşının neredeyse bütün önder kadrolarının Balkan ve Kafkas kökenli Türk ve Müslümanlar olmasıdır bir türlü hazmedemediği bu kafanın. Bu kafa “Keşke Yunan kazansaydı da Hilafet kalsaydı” kafasıyla aynıdır.

Bu tartışma sürerken Selahattin Demirtaş’ın da yargılandığı Kobani davasının görüldüğünü ve sanıkların savcılık mütalaasının seçim meydanlarında propaganda malzemesi yapılmaması için savunma yapmak yerine mahkeme ve siyasi iktidarı suçladıklarını da kayda geçelim. Murat Sabuncu’nun duruşma notlarını da kaçırmayın derim.

Bakalım daha ne marifetlerini göreceğiz?

Diyeceksiniz ki ortakları böyle de Erdoğan farklı mı?

Ona da geliriz ayrı bir yazıda.

Murat Yetkin

Gazeteci-Yazar

Recent Posts

Hamas lideri Haniye’den MİT Başkanı Kalın’a: top İsrail’in sahasında

Hamas siyasi lideri İsmail Haniye’nin 12 Mayıs’ta Katar’ın Başkenti Doha’da MİT Başkanı İbrahim Kalın ile…

5 saat ago

Erdoğan-Miçotakis: aman bir tatsızlık çıkmasın da…

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 13 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuğu olarak Ankara’da ağırlanmasından beklenen en…

11 saat ago

Araştırma: Kürt seçmen Demirtaş etrafında birleşiyor

Rawest Araştırma’nın “Kürt Meselesi, Kürt Siyaseti ve Demirtaş” başlıklı araştırmasının sonuçlarına göre Kürtler 31 Mart…

14 saat ago

Yunanistan’ın Ege’de Deniz Parkı kurması tehlike çanıdır

Yunanistan kuruluşundan itibaren Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’de Anadolu’ya doğru genişleme emel ve niyetinde olagelmiştir.…

1 gün ago

Atatürk’ün ölünce gömülmek istediği Ankara tümülüsü: Yumurtatepe

  Ankara’da Tümülüsler Vardır! Duygu Asena’nın “Kadınlar Vardır!” kitabının yayınlandığı dönem ve halen devam eden…

2 gün ago

BM’den tarihi Filistin kararı: Bir zafer mi, sembolik bir adım mı?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 10 Mayıs'ta Filistin'in uluslararası örgüte tam üyelik için gerekli şartları…

2 gün ago