Siyaset

Erdoğan Akkuyu Nükleer Santral’inin açılışına video ile katıldı

25 Nisan’da canlı yayın sırasında rahatsızlanan Erdoğan’ın bağırsak iltihabı geçirdiği, durumunun iyi olduğu açıklandı. Cumhurbaşkanlığı 27 Nisan’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını yayınlayarak, görüntünün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme sırasında çekildiğini duyurdu. Erdoğan’ın yanında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın yer aldığı görülüyor. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Nisan’da canlı yayında rahatsızlanmasının ardından ilk defa 27 Nisan’da Akkuyu Nükleer Santrali açılış törenine, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile videokonferans yöntemi ile katıldı.

Yayından önce Erdoğan’ın Putin ile telefon ile görüştü. Bu görüşme sırasında çekilen fotoğrafları servis edildi.

Erdoğan’ın sağlığıyla ilgili tartışmaların ardından 27 Nisan’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “gastroentrit,” yani bağırsak iltihaplanması geçirdiğini, sağlık durumunun iyi olduğunu açıklamıştı.

Konya’da toplu açılış töreninde konuşan Koca, “Bu sabah kendileri ile birlikteydim. Sağlık durumu gayet iyi. Geçirmiş olduğu enfeksiyon, gastroentirit’in etkisi azalmış durumda. En yakın zamanda programlarına devam edecekler,” ifadelerini kullandı.

Koca, aynı açıklamayı sosyal medya hesabından da tekrar etti:

Canlı yayında rahatsızlandı

Erdoğan 25 Nisan gecesi Ülke TV-Kanal7 ortak canlı yayınında rahatsızlandığı için programa ara verilmiş, 20 dakika kadar süren aradan sonra ekranda hayli yorgun görünen Erdoğan, midesini “ciddi manada üşüttüğü” açıklamasıyla  yayını sürdüremeyeceğini söylemişti.

Rahatsızlık sonrasında ev istirahatine çekilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önce 26 Nisan’daki programları iptal edildi, ardından ise 27 Nisan’da yapılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılışına online katılacağı, bu hafta gerçekleştirilecek Mersin ve Osmaniye mitinglerinin de iptal edildiği ancak Cumhurbaşkanı’nın haftasonu programlarına devam edeceği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı son açıklamasında rahatsızlığını “yoğun mesaisi nedeniyle yayın esnasında geçirdiği küçük rahatsızlık” olarak tanımlamış ve kendisine geçmiş olsun dilek ve dualarını inleten herkese teşekkür etmişti.

Kalp krizi iddiası

İptal edilen programlar üzerine Erdoğan’ın hastalığının ciddiyeti ile ilgili sosyal medyada söylentiler ortaya çıkmaya başladı.

Erdoğan’ın kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı ile ilgili iddialar takipçi sayısı yüksek olan uluslararası sosyal medya hesaplarından paylaşılınca kısa sürede yayıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, twitter üzerinden yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı.

Sağlık Bakanı’nın açıklaması bu iddiaların ardından geldi.

Bakan, Erdoğan’ın bağırsak iltihaplanması geçirdiğini, sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

 

 

YetkinReport

Recent Posts

Yalnızca faiz ve vergi artışları ile enflasyon düşer mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2024’te Nisan tüketici enflasyonu değerlerini açıkladı. Aylık enflasyon Merkez…

1 saat ago

Türkiye ticareti keserken İsrail’e karşı dönen uluslararası hava

Türkiye son birkaç gün içinde İsrail’in Gazze’de sayısı altı ayda 35 binden fazla Filistinlinin hayatını…

3 saat ago

Türkiye’nin TikTok macerası nereye gider?

TikTok konusundaki gelişmeleri ve Türkiye’nin bu konudaki pozisyonunu bir gözden geçirelim. Çünkü buradan hareketle Türkiye’nin…

4 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

17 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

1 gün ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

1 gün ago