Siyaset

CHP Sözcüsü: “Kurultaya Parti Meclisi karar verecek”

Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Faik Öztrak, kurultay tarihi için ekim ayından sonra toplanacak olan Parti Meclisi kararını işaret etti. Değişim talepleri ile ilgili İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu ile yaptığı toplantılara değinmeyen öztrak, “yerel seçimlere kadar belediye başkanları da görevlerini yerine getirecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içindeki değişim tartışmaları sürerken Merkez Yönetim Kurulu toplantısı ardından konuşan parti sözcüsü Faik Öztrak, kongre tarihinin Parti Meclisi tarafından il ve ilçe kongreleri yapıldıktan sonra belirleneceğini belirterek Ekim ayına kadar kurultay tartışmalarını erteledi.

Değişim talebini dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerinin ardından partinin yerel seçimler öncesinde kurultaya gidip gitmeyeceği, kurultayda Kılıçdaroğlu’nun liderlik için yeniden aday olup olmayacağı tartışma konusu olmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra parti liderliği için aday olabilecek isimler ve parti içindeki gruplaşmalar haberlere yansırken, CHP Sözcüsü Faik Öztrak kurultay tarihi için Parti Meclisi kararını işaret etti, “Partimiz için en güvenli liman Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin sinesidir,” dedi.

CHP’de olağan kurultayın toplanması için öncelikle ilçe ve il kongelerinin tamamlanması gerekiyor. Bu kongrelerin Ekim ayı ortalarında tamamlanması öngörüldüğünden Sözcü’den Başak Kaya 29 Ekim’de CHP’nin kongreye gidebileceğini haberleştirmişti.

Öztrak bu tarihle ilgili soruya yine parti meclisini işaret ederek cevap verdi, tarihi yalanlamadı.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ve değişim

Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerden sonra iki kez buluştu.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz, geçtiğimiz hafta yapılan ilk görüşmede Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nun yerel seçimlere kadar İBB başkanı olarak kalmasını savunduğunu, İmamoğlu’nun ise yerel seçimlerden önce “değişimin” gerçekleşmesi gerektiği fikrini Kılıçdaroğlu’na aktardığını yazdı. Saymaz, İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’ndan aday olmamasını istediğini, kendisinin ise adaylığa talip olduğunu belirttiğini yazdı.

Bu toplantının ardından İmamoğlu, “Genel Başkanımızın umuyorum ki bayram öncesi yapacağı bazı aktarımlar sonrasında belki farklı bir ortam, farklı bir buluşma ya da benim de bireysel olarak kamuoyunu bilgilendireceğim taraflar olacaktır,” demişti.

İmamoğlu’nun ikinci toplantıda bu önerisiyle ilgili yol haritasını sunduğu, Kılıçdaroğlu’nun bu önerileri MYK ile değerlendireceği bilgisi kulislere yansıdı.

CHP MYK üyesi Bülent Kuşoğlu BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a yaptığı açıklamada CHP kurmaylarının İmamoğlu’nun önerisini kabul etmeyeceği ve Kılıçdaroğlu’nun aday olacağını belirtti.

Murat Yetkin, bu toplantılarda olağanüstü kurultay önerisinin gündeme geldiği, yalnızca İmamoğlu ve çevresinin değil parti içinde de böyle bir talebin olduğunu yazdı.

Bu açıklamaların ardından toplanan MYK ardından konuşan Öztrak, kurultay tarihinin belirlenmesine kadar kadar CHP’nin tüm organlarının “kendi işlerine yoğunlaşacağını” söyledi.

Öztrak, “il Kongrelerimizin sona ermesine, ve Parti Meclisimizin kurultay tarihimize karar vermesine kadar, Genel Merkezimiz, Meclis Grubumuz, Belediye Başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak.  Belediye Başkanlarımız da işini yapacak; eserleriyle, halk içinde çalışmalarıyla yerel yönetim seçimlerine hazırlanacak,” dedi.

 

YetkinReport

Recent Posts

Reisi’nin ölümü: İran’daki mollalar rejimi kâğıttan kaplan mı?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın 19 Mayıs’taki helikopter kazasında ölümleri,…

17 saat ago

Kastamonu’nun derdi ne?

Behlül Özkan - Evren Balta 31 Mart seçimleri bitmiş, sonuçlar açıklanmış ve artık yeni bir…

20 saat ago

Yeni “oyun değiştirici” teknolojiler hayatımızı riske mi atacak?

Ateşli tartışmalarımızda “bugün dünyadaki en önemli oyun değiştirici gelişme nedir?” diye sorulduğunda kimisi iklim değişikliğini,…

1 gün ago

İddia: Merkez Bankası alıma geçmeseydi dolar şimdi 32 değil 27 TL idi

31 Mart seçimlerinden önce ABD dolarının TL karşısında daha fazla değer kazanmaması için rezervlerinden döviz…

1 gün ago

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında öldü

İran devlet medyası, İran'ın sekizinci Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin kendisini ve beraberindekileri taşıyan helikopterin ülkenin kuzeybatısındaki…

2 gün ago

19 Mayıs 1919’da Atatürk kurtuluş ümidini yaşatmıştır, kahramanımızdır

19 Mayıs 1919 Türkiye’nin Türkiye olması tarihinin dönüm noktasıdır. Bazı askeri tarihçiler Kurtuluş Savaşının başlangıcını…

2 gün ago