Siyaset

Emniyete operasyon: 24 emniyet müdürü görevden alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla resmi gazetede yayımlanan cumhurbaşkanı kararnamesiyle Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde göreve getirilen 24 ilin emniyet müdürü görevden alındı, toplam 52 ilin emniyet müdürü değişti.

Erdoğan’ın 28 Mayıs seçimlerinin ardından İçişleri Bakanlığı’na Ali Yerlikaya’yı getirmesinin ardından beklenen emniyet müdürleri kararnamesi 2 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlandı.

Toplam 83 emniyet personelinin isminin yer aldığı kararname ile aralarında Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Erzurum, Edirne, Şanlıurfa ve Muğla’nın da bulunduğu 24 ilin müdürü, “Emniyet Genel Müdürlüğü emrine” alınarak merkeze çekildi. Yeni atamalarla 52 ilin emniyet müdürü değişti.

Soylu’ya yakın emniyet müdürü “kızak görevde”

T24’te yayımlanan habere göre Soylu döneminde göreve getirilen Emniyet Genel Müdür Yardımcıları da kararname ile değişti. Görevden alınarak “kızak göreve” getirilen isimler arasında Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da bulunuyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne Yılmaz’ın yerine Engin Dinç atandı. Daha önce Eminyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı da yapan Dinç, İstanbul’da öldürülen gazeteci Hrant Dink için açılan davada da yargılanmıştı. Dinç, “ihmali davranışla kasten öldürme” iddiasıyla suçlandığı bu davada beraat etti.

Dinç’in adı, ayrıca 10 Ekim 2015’teki Ankara Garı’nda yapılan IŞİD saldırısına ilişkin istihbaratı gecikerek terörle mücadele birimlerine göndermek iddiasıyla suçlananlar arasında da kamuoyuna yansımıştı.

Dinç’in yanı sıra, İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan Sabit Akın Zaimoğlu Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.
Kararname kapsamında; 2018’den beri Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan Sabit Akın Zaimoğlu Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit de Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

Görevden alınanlar arasında İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde seçim otobüsünün taşlı saldırıya uğradığı dönem Erzurum İl Emniyet Müdürü olan Levent Tuncer de yer aldı. Tuncer’in yerine Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar atandı.

YetkinReport

Recent Posts

Özel, Bahçeli’ye Sinan Ateş cinayetini sordu: o iki isim kim?

Sinan Ateş cinayeti davası siyasetin gündeminde yer tutmaya devam ediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP…

4 saat ago

Şimşek fiili başbakan gibi: dış politikadan iç güvenliğe kadar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i hedefe koymak gibi bir niyetim yok. Onu zaten AK…

11 saat ago

Reisi’nin ölümü: İran’daki mollalar rejimi kâğıttan kaplan mı?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın 19 Mayıs’taki helikopter kazasında ölümleri,…

1 gün ago

Kastamonu’nun derdi ne?

Behlül Özkan - Evren Balta 31 Mart seçimleri bitmiş, sonuçlar açıklanmış ve artık yeni bir…

1 gün ago

Yeni “oyun değiştirici” teknolojiler hayatımızı riske mi atacak?

Ateşli tartışmalarımızda “bugün dünyadaki en önemli oyun değiştirici gelişme nedir?” diye sorulduğunda kimisi iklim değişikliğini,…

2 gün ago

İddia: Merkez Bankası alıma geçmeseydi dolar şimdi 32 değil 27 TL idi

31 Mart seçimlerinden önce ABD dolarının TL karşısında daha fazla değer kazanmaması için rezervlerinden döviz…

2 gün ago