Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Çanakkale’deki yangında tahliye edilen köy sayısı 9’a yükseldi

Yazar: YetkinReport / 23 Ağustos 2023, Çarşamba / Oda: Hayat

Çanakkale’de Kayadere köyünde başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Yangının ikinci gününde tahliye edilen köy sayısı 9’a yükseldi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 83 kişi yangından etkilendi. Yangında hayati tehlikesi olan bir yaralanma olmadı. (Foto: DHA)

Çanakkale’de 22 Ağustos’ta başlayarak geniş bir alana yayılan yangına müdahale sürerken tahliye edilen köy sayısı 9’a yükseldi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre yangından 83 kişi etkilendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı “yangının önünün kesildiğini” açıkladı.

Çanakkale’de 22 Ağustos öğle saatlerinde merkeze bağlı Kayadere köyünde ormanlık alanda yangın çıktı. Kısa sürede yayılan yangına ekipler havadan ve karadan mudahale etmeye başladı.

Çanakkale-Çan yolu tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Çanakkale Boğazı çift taraflı gemi trafiğine kapandı.

Öncelikle Kayaderi, Damyeri, Belen, Ulupınar, Yağcılar ve Kalabalıklı köyleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Ardından Aşağıokçular, Taşlıtarla ve Kızıcaören köyleri akşam saatlerinde boşaltıldı. Bakan, ayrıca, havaalimanına yakın Sarıcaeli köyü ile ilgili de değerlendirme yapıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamaya göre 9 köyde 337 hane ve 1251 vatandaş yangından etkilendi. Bu köylerden Ulupınar’da 5, Yağcılarda ise 4 ev hasar gördü. Yangında tahliye edilen vatandaşların bir kısmı Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlara yerleştirildi.

#Çanakkale’de meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Bölgeye; #AFAD, @OGMgovtr, @EmniyetGM, @jandarma, @tcsavunma, belediyeler ve özel idarelerden toplam;

❗️2.659 personel
❗️8 uçak
❗️26 helikopter
❗️240 arazöz
❗️ 71 su tankeri
❗️328 diğer…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) August 23, 2023

Bakan: Yangının etrafı çevrildi

23 Ağustos sabah saatlerinde açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “düne göre daha iyiyiz” dedi.

Yumaklı, “Düne göre daha iyiyiz, avantajlıyız, öğleden sonra 4-5 gibi genel resim ortaya çıkar, olağanüstü bir durum meydana gelmezse. Dün bahsetmiştim, Karacabey’de ve Bilecik sınırında yangın vardı, iki yangın da kontrol altına alınmış vaziyette, soğutma çalışmaları devam ediyor,” dedi.

Çanakkale’deki yangının kontrol altına alınıp alınmadığı konusunda bir açıklama yapılamayacağını belirten Yumaklı, yangının etrafının çevrildiğini, ilerleme alanının önünün kesildiğini sözlerine ekledi.

Yumaklı, “1500 hektarlık alanda, parça parça çıkan her dumana müdahale ediliyor. Şu anda köylere geri dönüş söyleyemeyiz, başka tahliye planı olan köy yok. Özellikle devlet hastanesiyle ilgili, üniversiteyle ilgili risk yok” dedi.

Bakan, 1500 hektarlık alan etkilenen alan 800’ünün orman, diğer kısmının zirai alan olduğunu belirterek “etkilenen alanın tamamının hasar görmesi mümkün olmayabilir,” dedi.

Sağlık Bakanı: Yangından 83 kişi etkilendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 23 Ağustos sabah saatlerinde yaptığı açıklamada yangından 83 kişinin etkilendiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca “Çanakkale’de meydana gelen orman yangında toplam 83 kişi etkilendi,” dedi.

Koca, “14’ü olay yerine görevlendirilen ambulanslarla, 48 kişi ise ayaktan hastanelere ulaştı. Ayrıca tedbir amaçlı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi 13 palyatif bakım hastası ve göğüs hastalıkları servisinden 8 hasta olmak üzere 21 hastanın ambulanslarla nakli sağlanmıştır. Olay yerine 74 adet ambulans ve 4 UMKE aracı görevlendirilmiştir. Çanakkale ilinde 32 hizmet aracı şoförleriyle beraber görevlendirilmiştir,” ifadelerini kullandı.

Çanakkale’de meydana gelen orman yangında toplam 83 kişi etkilendi. 14’ü olay yerine görevlendirilen ambulanslarla, 48 kişi ise ayaktan hastanelere ulaştı. Ayrıca tedbir amaçlı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi 13 palyatif bakım hastası ve göğüs hastalıkları…

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) August 23, 2023

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Çanakkale, içişleri, köy, Orman Bakanlığı, orman yangını, yangın

OKUMAYA DEVAM EDİN

Üniversitelerin kapatılması ve uzaktan eğitim üzerine
Hafta sonu sokağa çıkma yasakları ne kadar etkili?
Ayrımcılık, şiddet, ihtiyaç sarmalında Türkiye’de Dünya Engelliler Günü
  • Savaş Herkesi Etkiliyor Ama Türkiye Enerji Enflasyonunda Birinci14 Nisan 2026
  • İran Savaşı Etkisiyle Türkiye Veri Trafiğinde Yeni Rota Olabilir mi?14 Nisan 2026
  • AİHM’den Türkiye’ye Siyasi Yargı Soruları ve Sürecin Sürdürülebilirliği13 Nisan 2026
  • Hazar’dan Akdeniz’e, Karadeniz’den Afrika’ya Türkiye Enerji Mimarisi13 Nisan 2026
  • Macaristan’da ekonomik kriz ve “yeni elit” yolsuzlukları Orban’ı devirdi13 Nisan 2026
  • İsrail İran’da Kürtleri Kışkırtamayınca Sinirinden Türkiye’yle Uğraşıyor12 Nisan 2026
  • Cindoruk: Devlet Mezarlığına Gömülmek İstemeyen Demokrasi Avukatı12 Nisan 2026
  • Madem CHP Batıyor, AK Parti Neden Seçime Gidip Güven Tazelemiyor?11 Nisan 2026
  • Çin-Tayvan Hattında İran Savaşıyla Eşzamanlı Gelişmeler11 Nisan 2026
  • AK Partili Vekiller Gelmiyor, Meclis Toplanamıyor; İşte Nedeni10 Nisan 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP