Siyaset

Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi, gündem yerel seçim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara’da bir araya geldi. 1 saatlik görüşme sonrası iki taraftan da açıklama yapılmazken toplanının ana gündem maddesini 2024 yerel seçimleri oluşturdu. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli ile 29 Ağustos’ta Ankara’da bir araya geldi.

Görüşme sonrasında iki taraf da açıklama yapmazken, alınan ilk bilgiler görüşmenin ana gündem maddesini 2024 yerel seçimleri ve işbirliği planlarının oluşturduğu yönünde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli Ankara’da Bahçeli’nin Beytepe konutunda araya geldi.

Erdoğan’ın davetiyle gerçekleşen toplantı yaklaşık bir saat sürdü.

İki lider en son 13 Temmuz’da Beştepe’de bir araya gelmişti.

Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken Cumhur İttifakının bu toplantısı önem taşıyor.

Haftasonu İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yerel seçimlere partilerin tek başına gitmesi çağrısının ardından MHP lideri Bahçeli bir açıklama yapmış, açıklamasında Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinin yerel seçimlerde işbirliğinin süreceğini belirtmişti.

Bahçeli Akşener’e cevabında: “Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın doğasına ve duruşuna müzahir siyasetiyle nasıl mücadele etmişse, aynısıyla 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde de ilkeli ve işbirliğini esas alan tavrını gösterecektir,” ifadelerini kullanmıştı. 

Hem AK Parti hem de MHP yerel seçimler için çalışmalarını hızlandırdı. İki partinin 2024 seçimlerinde 2019 seçimlerinden farklı bir şekilde işbirliklerini büyük şehirlerden tüm şehirlere ve ilçe seçimlerine genişletmesi bekleniyor.

Özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde belediye meclislerinin de Cumhur İttifakı’na geçmesi için çalışma yapması gündeme gelebilir.

YetkinReport

Recent Posts

Yunanistan’ın Ege’de Deniz Parkı kurması tehlike çanıdır

Yunanistan kuruluşundan itibaren Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’de Anadolu’ya doğru genişleme emel ve niyetinde olagelmiştir.…

15 saat ago

Atatürk’ün ölünce gömülmek istediği Ankara tümülüsü: Yumurtatepe

  Ankara’da Tümülüsler Vardır! Duygu Asena’nın “Kadınlar Vardır!” kitabının yayınlandığı dönem ve halen devam eden…

17 saat ago

BM’den tarihi Filistin kararı: Bir zafer mi, sembolik bir adım mı?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 10 Mayıs'ta Filistin'in uluslararası örgüte tam üyelik için gerekli şartları…

18 saat ago

Beklenmedik görüşme: Bahçeli Beştepe’ye çıktı

Yeni anayasa, Gezi Tutukluları ve siyasette "normalleşme" tartışmalarıyla birlikte Ankara'da baş döndürücü bir görüşme trafiği…

2 gün ago

Ayasofya’dan sonra Kariye Kilisesi de yeniden cami

Ayasofya'dan sonra Kariye Kilisesi de yeniden müzeden camiye çevrilerek 6 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uzaktan…

2 gün ago

Sinan Ateş dosyasında bir kilit soru: 06 AT 5021 plaka kime ait?

Gazeteci Asuman Aranca’nın T24’te yayınladığı bir haber, Sinan Ateş cinayeti davasında iddianamesindeki önemli bir eksiği…

2 gün ago