Hayat

Gözünüzden kaçmasın: Kısa Kısa 11 Eylül

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili sözleri hakkında “hakaret ve iftiralar cezasız kalmayacak” dedi.

G20 Zirvesi için gittiği Hindistan’dan dönerken uçakta soruları yanıtlayan Erdoğan, İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre Sezgin Tanrıkulu hakkında “Düşmanlarının bile mertliğinden övgüyle söz ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan bu namertçe hakaret, iftiralar cezasız kalmayacak,” dedi.

Tanrıkulu katıldığı televizyon programında “Bu ordu değil mi 15 Temmuz da darbe girişimi yapan. Benim takip ettiğim davalar var, 15 köylüyü helikopterden atan Türk Silahlı Kuvvetleri değil miydi? Eleştirel yaklaşırız. Bizler de soru sorarız doğru olup olmadığını sorgularız. Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden bu tür şaibeler kalkar, kalkması amacıyla bunları sorarız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları var” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sözleri sebebiyle CHP milletvekili hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesinde düzenlenen “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyetini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ve 216. maddesinde düzenlenen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Mehmet Şimşek: “kredileri sınırlandıracağız”

NTV televizyonunun canlı yayınına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, parasal sıkılaştırma politikası çerçevesinde kredi kartı, konut kredileri ve taşıt kredilerinin sınırlandırılacağını söyledi.

Enflasyonla mücadele etmek ve cari açığı kontrol altına almak için kredi hacminin düşürülmesi gerektiğini belirten Şimşek, “miktarsal sıkılaştırma” uyguladıklarını söyledi.

Şimşek bu kapsamda kredi kartları, bireysel krediler, taşıt kredisi, ikinci konut kredisinde kısıtlamalara gidileceğini belirtti. Bakan, hem faizlerin arttırılacağını hem de “bankalar üzerinden kredi verme iştahını keseceklerini” söyledi.

Şimşek ilk kez konut alımlarında sağlanan kredilerde bir değişikliğe gidilmeyeceğini söyledi.

Şimşek, “krediyi hem fiyatlama hem de miktar olarak sınırlayacağız” dedi.

20 Milyon öğrenci okul yolunda

Türkiye’de 2023-24 öğretim dönemi başladı. 20 milyon öğrenci okul yolunu tuttu.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl eğitim-öğretimle ilgili bir çok düzenlemeye gitti. Devamsızlık koşulları değiştirildi, sınıf tekrarı yeniden yürürlüğe alındı ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı.

Öğretim yılının başlangıcında gündemdeki bir başka konu da öğrencilerin beslenmesi.

MEB geçtiğimiz dönem okul öncesi için hayata geçirilen ücretsiz okul yemeği uygulamasını yönetmelikte değişiklik yaparak deprem bölgeleri dışındaki anaokulu öğrencileri için kaldırdı.

 

YetkinReport

Recent Posts

Kobani davasında karar: Yüksekdağ’a 30 ve Demirtaş’a 42 yıl hapis

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş-başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108…

14 saat ago

ABD’yle İsrail-Hamas üzerine ayrım derinleşiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Mayıs’ta TBMM’de Hamas’ın Gazze’de “Anadolu’nun ileri hat savunmasını” yaptığını söylemesinden birkaç…

19 saat ago

Yargıtay Başkanı seçimi: Ömer Kerkez’in sözleri umut veriyor mu?

Yargıtay’ın toplam 324 üyesinden 193’ünün oyları ile Ömer Kerkez 2028 yılına kadar dört yıl görev…

21 saat ago

AKP fabrika ayarlarına dönmüyor; Erdoğan, Bahçeli ayarlarına dönüyor

“Faşizm konuşmaya engel olmaz, söylemeye mecbur tutar” sözü Fransız filozof Roland Barthes’a ait. Artık mecburiyetten…

23 saat ago

Kavala’nın yeniden yargılama talebi reddedildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı Davası'nda müebbet hapse mahkum edilen iş insanı Osman…

1 gün ago

Yeni tasarruf paketi yaraya ne kadar merhem olabilir?

13 Mayıs Pazartesi günü ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın sunuş konuşmasından sonra…

2 gün ago