Siyaset

Özel adaylığını açıkladı, CHP’de Kurultay için tarih verdi

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP liderlik koltuğu için adaylığını açıklamadan önce merakla beklenen kurultay için tarih verdi. Özel, “5 Kasım uygundur” dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP’nin Kasım ayı başında yapılması planlanan 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için aday olacağını açıkladı.

15 Eylül’de Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel, “parti içi iktidarı kazanmak için değil, CHP’yi, Atatürk’ün partisini iktidar yapabilmek için CHP Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum” dedi. Özel’in konuşması CHP sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlandı.

Gazeteci Altan Sancar’ın haberine göre Özel’e açıklamasında 43 milletvekili, 15 Parti Meclisi üyesi ve 2 Yüksek Disiplin Kurulu üyesi destek verdi. Sancar, CHP parti meclisinden bir isimin ise toplantıya 25 milletvekilinin katıldığını belirttiğini iletti.

Özel bu kararı alma gerekçelerini şu sözlerle açıkladı:

“Bu, seçimin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin, kayba engel olamamanın üzüntüsünü duyanların kahrını çekenlerin hikâyesidir. Kendini suçsuz görenlerin değil, kendinde hiç suç görmeyip hiçbir şey olmamış gibi davranmaya itiraz edenlerin hikayesidir. Sorumluluk duyanların hikayesidir.”

Konuşmasında ana muhalefet partisini de eleştiren Özel, CHP yönetiminin Mayıs seçimlerinde yenilginin “nedenlerini araştırıp yol haritasını çizmediğini” söyledi.

Özel,

“Farklı bahaneler üretti, siyasi sorumluluk üstlenmedi. Parti içi iktidarı korumaya odaklandı. Güvenini yitiren seçmenimiz, siyaseti terk edecek kadar bir duygusal kopuşa sürüklendi. Parti yönetimi, bu kırılmayı görmezden gelmeyi tercih etti. […] İttifak siyaseti, ittifak kuranların birbirine dönüştüğü siyaset olmamalıdır. Birbirine benzemeyen partiler, kendi kimliklerini korumalı. İttifaklar, parti vicdanında karşılık bulacak şekilde tasarlanmalı. Partimizin seçilecek sıralardan 39 milletvekilini başka partilere vermesi, parti tarihinde unutulmayacak bir hasar bırakmıştır. Partiler arası imzalanan protokollerde, seçilmiş kurulları bilgilendirmenin dahi yapılmadığı süreçler işletilmiştir. Aşkın yetkiler kullanıp sorumluluk üstlenmeyen bir yönetim tarzı kabullenemez,” dedi.

Özel’in konuşmasının ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özel’i destekledi.

İmamoğlu, “CHP değişirse Türkiye değişir. Türkiye’nin değişimi için yola çıkan Özgür Özel’e ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum,” dedi.

Özel kurultay için de tarih verdi: 5 Kasım

Halk TV’ye konuşan Özel, kurultay için tarih verdi ve “5 Kasım partimiz için hepimiz için uygundur,” dedi.

CHP kulislerinde de bu tarih konuşuluyordu, tarihe tüm taraflardan sıcak bakıldığı belirtiliyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmaması sebebiyle Meclis Grup Başkanlığı’na getirilen Özel’in görevinden istifa edip etmeyeceği de merak ediliyordu. Grup Başkanı, görevinden istifa etmeyeceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu 14 Eylül’de yaptığı açıklamada Özgür Özel’in adaylığı ile ilgili “Gayet güzel. CHP diğer partiler gibi değildir. Herkesin aday olma hakkı vardır. Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Bir arkadaşımız İstanbul’dan mektup yazmış. Ben de adaylığımı genel merkezde ilan edebilir miyim diye. Tabi dedik” demişti.

Örsan Öymen de adaylığını açıkladı

Kurultay için başvuru yapan adayın ‘CHP İlke ve Demokrasi Hareketi’ kurucusu Prof. Dr. Örsan Öymen olduğu belirtiliyordu.

Özel’in ardından açıklama yapan Öymen,”Ne yazık ki partimiz statükocularla, sahte değişimciler arasında sıkışıp kalmıştır. CHP bir çıkmaz sokağın içerisindedir. Mutlaka bir üçüncü yol açmamız gerekiyor. Bu yol 6 ok yoludur. Bu yolu açmak için CHP genel başkanlığına aday adayı olmaya karar verdim ve bunu ilan ediyorum” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

20 saat ago

Namık Tan, Mehmet Uçum’a karşı: Gezi, Erdoğan’ın samimiyet sınavı

CHP lideri Özgür Özel’in 7 Mayıs’ta MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceğinin açıklanmasından birkaç saat…

21 saat ago

Boğaziçi Olayı, komplo teorileri ve milli paranoya

Hatırladığıma göre sene 1981. Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne Amerika’da Michigan Üniversitesinden…

23 saat ago

Dünya Bankası tartışması: Gizli kapaklı fonlar yerine şeffaf para daha iyi

Geçenlerde açıklanan Dünya Bankası Grubu’nun üçüncü en büyük ülke programı, Türkiye’ye 5 yılda ilk etapta…

23 saat ago

Hamas Katar-Mısır ateşkes önerisini kabul etti

Hamas'ın Siyasi Lideri İsmail Haniye 6 Mayıs'ta yayınladığı açıklamayla Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda hazırlanan İsrail…

1 gün ago

Özel, Deniz Gezmişlerin anmasında: 6 Mayıs CHP için dönüm noktasıydı

CHP lideri Özgür Özel 6 Mayıs sabahı Ankara, Karşıyaka mezarlığında Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve…

2 gün ago