Hayat

Gözünüzden kaçmasın: Kısa Kısa 18 Eylül

Kısa Kısa 18 Eylül: Muhalefette kongre ve yerel seçim gelişmeleri tam hız sürüyor; ABD ile İran arasında dikkat çeken takas; Karakolda işkence ile ölüme 3 yıl ceza 6 beraat

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kavga görüntüleriyle gündeme gelen il kongrelerinin ardından İstanbul’da 39 ilçe başkanı ile görüştü.

Gazete Pencere’den Candan Yıldız’ın haberine göre Kılıçdaroğlu, kavga görüntüleri ile ilgili net tavır alarak “izin vermeyeceğim” dedi. CHP lideri, bu görüntülerin oluşmasında payı olanlar için parti içi disiplin süreci başlatılmasını istedi.

CHP liderinin toplantıda ayrıca İstanbul İl Başkanlığı için bir profil çizdiğini belirten Yıldız, Kılıçdaroğlu’nun başkanlık için mevcut il Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu işaret ettiğini aktardı. Kılıçdaroğlu Kaftancıoğlu ile “bir çıtanın yakalandığını, bu çıtanın altına düşmemek gerektiğini” belirtti.

Özgür Özel: MYK’lara katılmayacağım

Kasım ayında yapılacak olan CHP kongresinde genel başkanlık için adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kongre sürecine kadar Merkez Yürütme Kurulu toplantılarına katılmayacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, milletvekili seçilmediği için, TBMM’de parti genel başkanların oturduğu parti grup başkanlığı koltuğuna Özgür Özel’i getirmişti.

Özgür Özel’in hem CHP liderine yakın ilişki içinde grup başkanlığı koltuğuna oturması hem de yönetimi eleştirerek parti başkanlığı için adaylığını açıklaması eleştirilere sebep olmuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı: “Yerel seçimlerde güç birliği”

Yerel seçimler yaklaşırken muhalefet partilerinin ittifak yapıp yapmayacağı halen tartışma konusu.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklamasından sonra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, ittifak olmadan büyükşehirlerde seçimlerin kazanılamayacağını söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdem, “Güç birliği olmadan büyükşehirlerde seçim kazanmak mümkün değildir” dedi. Erdem, “Genel seçimi muhalefete kaybettiren ittifak sisteminin kötülüğünün yanı sıra asıl Millet İttifakı’nın akıllıca hareket etmemesidir” ifadesini kullandı.

Polis merkezinde işkence ile ölüme 3 yıl

İstanbul Esenyurt’ta polis merkezinde özel güvenlik müdürü Birol Yıldırım’ın ölümü ile ilgili 12 polisin yargılandığı dava sonuçlandı.

6 sanık hakkında “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası, 6 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

İddianamede, sanıkların, müştekilerin iddiası ve tanıklığına göre kalp hastası olduğunu bildikleri Birol Yıldırım’ın ölümüne sebebiyet verecek nitelikte kusurlu oldukları belirtilmişti. Diğer 5 sanığın da “kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama” suçundan cezalandırılması talep edilmişti.

Babacan: Asrın felaketi KKM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin ilk 100 gününü değerlendirdiği basin toplantısında Kur Korumalı Mevduat Hesabını eleştirdi.

Babacan, “Son dönemde vergi artışlarına gerekçe olarak deprem gösteriliyor. Evet, deprem asrın doğal felaketi olabilir ama bu 125 milyar dolarlık Kur Korumalı Mevduat da asrın ekonomik felaketidir. Bu felaket de bizzat sayın Erdoğan tarafından bu memleketin başına getirilmiştir” dedi.

ABD-İran arasında takas: 5 ABD’li bırakıldı

Beyaz Saray, İran’da tutuklu bulunan beş Amerikan vatandaşının, İran ile iki yıldır süren müzakerelerin sonuç vermesinin ardından serbest bırakıldığını ve Tahran’dan bir uçakla ayrıldığını açıkladı.

Açıklamaya göre ABD bunun karşılığında İran’ın 6 milyar dolarlık petrol gelirini dondurma kararını kaldırmayı ve ABD yaptırımlarını ihlal etmekle suçlanan beş İranlı hakkındaki federal suçlamaları düşürmeyi kabul etti. ABD, İran’ın petrol gelirlerinden yaklaşık 6 milyar doların Güney Kore’den Katar’daki bir banka hesabına transferinin tamamladığını İran’a bildirdi. Yetkililere göre federal suçlamaları düşürülen üç İranlı ülkelerine dönmeyi reddetti.

ABD Başkanı Joe Biden ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ABD’de BM Genel Kuruluna katılıyor.

YetkinReport

Recent Posts

DEM Parti’nin üç “normalleşme” ölçüsü: ilki Kobani davası

AK Parti’nin başlattığı yeni Anayasa girişimine muhalefetten en açık desteği veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi…

13 saat ago

Çiğdem Toker: TÜİK yargı kararına rağmen bilgi karartmayı sürdürüyor

Hayat pahalılığı ve enflasyon ülkenin bir numaralı sorunu. Enflasyon oranlarını açıklamakla görevli Türkiye İstatistik Kurumu…

17 saat ago

Diyalog sürecini her iki taraf da baltalamaya çalışiyor: Ne yapmalı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da iktidarın gayrıresmi koalisyon ortağı MHP…

18 saat ago

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

2 gün ago

Namık Tan, Mehmet Uçum’a karşı: Gezi, Erdoğan’ın samimiyet sınavı

CHP lideri Özgür Özel’in 7 Mayıs’ta MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceğinin açıklanmasından birkaç saat…

2 gün ago

Boğaziçi Olayı, komplo teorileri ve milli paranoya

Hatırladığıma göre sene 1981. Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne Amerika’da Michigan Üniversitesinden…

2 gün ago