Siyaset

Erdoğan rahatsızlığı sebebiyle programlarını iptal etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rahatsızlığı sebebiyle İspanya ziyaretini ve AK Parti Grup konuşmasını iptal etti. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası ziyaretleri ve AK Parti Grup toplantısı iptal edildi. Programların Erdoğan’ın soğuk algınlığına yakalanması sebebiyle iptal edildiği belirtiliyor.

Erdoğan rahatsızlığı sebebiyle İspanya’nın Granada kentinde 5-6 Ekim tarihlerinde yapılacak Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) ile Avrupa Birliği Hükümet ve Devlet Başkanları zirvesine katılmayacak.

Cumhurbaşkanı, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile telefon görüşmesi yapmış ve Sanchez Erdoğan’ı İspanya’ya davet edilmişti.

İki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin konuşulacağı ziyaret için Erdoğan yarın İspanya’ya hareket edecekti.

Kaynaklar, zirve gündemine Dağlık Karabağ’da yaşanan son gelişmelerin damgasını vuracağını belirtiyor.

Aliyev programını iptal etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de zirve için Granada’da olması planlanıyordu.

Aliyev’in zirve süreci içinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in de katılacağı beşli bir toplantıya katılması, ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya gelmesi bekleniyordu.

Toplantı’da Dağlık Karabağ’ın geleceğinin tartışılması ve barış görüşmelerinin gündeme gelmesi bekleniyordu.

Ancak, Azerbaycan, Türkiye’nin toplantıda bulunmayacak olması bu toplantıya katılmayacağını açıkladı.

Azerbaycan devlet haber ajansı APA, Aliyev’in İspanya’da AB arabuluculuğunda düzenlenen etkinliğe katılmaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Aliyev’in toplantıda Türkiye’nin de temsil edilmesini istediğini ancak Fransa ve Almanya’nın buna karşı çıktığını belirten ajans, Bakü’nün toplantının potansiyel katılımcıları arasında “Azerbaycan karşıtı bir atmosfer” oluştuğunu düşündüğünü söyledi.

APA, özellikle Michel tarafından yapılan ve Fransız yetkililer tarafından “Ermeni yanlısı açıklamalar” olarak değerlendirilen bir açıklama ve Fransa’nın Salı günü açıkladığı Erivan’a askeri teçhizat sağlama kararı konusunda Bakü’de hoşnutsuzluk olduğunu belirtti.

APA, Azerbaycan’ın Fransa’nın dahil olduğu gelecekteki hiçbir görüşmeye katılmayacağını, ancak AB ve Ermenistan ile olası üçlü görüşmelere potansiyel olarak açık olduğunu söyledi.

Ermenistan parlamentosu, 3 Ekim’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında yakalama kararı çıkartan Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin kurucu unsuru olan Roma Statüsü’nü onama kararı almıştı.

 

YetkinReport

Recent Posts

Eğitim ve Sağlık alarm veriyor: 68 bin öğretmen açığı, 2 dakikalık hasta randevusu

Türkiye'de eğitim ve sağlık sistemindeki sorunlar alarm verici boyutlara ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı 68 bin…

9 saat ago

Özgürlükler kalesi Türkiye’den ABD’deki üniversitelere üzülmek

Üniversite fikrinin temelinde aramak, araştırmak yatar. Bunun yapılabilmesi için soru sormak gerekir, hoşa gitmeyen aykırı…

11 saat ago

DEM Parti’nin üç “normalleşme” ölçüsü: ilki Kobani davası

AK Parti’nin başlattığı yeni Anayasa girişimine muhalefetten en açık desteği veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi…

1 gün ago

Çiğdem Toker: TÜİK yargı kararına rağmen bilgi karartmayı sürdürüyor

Hayat pahalılığı ve enflasyon ülkenin bir numaralı sorunu. Enflasyon oranlarını açıklamakla görevli Türkiye İstatistik Kurumu…

1 gün ago

Diyalog sürecini her iki taraf da baltalamaya çalışıyor: Ne yapmalı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da iktidarın gayrıresmi koalisyon ortağı MHP…

1 gün ago

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

2 gün ago