Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Hiranur Vakfında 6 yaşında evlendirme adıyla istismar davasında hapis

Yazar: YetkinReport / 23 Ekim 2023, Pazartesi / Oda: Siyaset

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli’nin istismarına maruz bıraktığı iddiasıyla görülen davada baba Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ve Kadir İstekli hapis cezası ile cezalandırıldı.

İstanbul’da Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirerek istismara maruz bıraktığına ilişkin davada Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi  kararını açıkladı.

23 Ekim’de görülen duruşmada mahkeme, baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl, kız çocuğunu istismar eden Kadir İstekli’ye 30 yıl, anne Fatıma Gümüşel’e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

4 saat süren duruşmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, “Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan Kadir İstekli’nin 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel’in 20 yıl ve Fatıma Gümüşel’in 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Gümüşel ve İstekli tutuklu yargılanıyordu. Fatıma Gümüşel hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

6 yaşında H.K.G.’nin evlendirilme iddialarına ilişkin ilk duruşma 30 Ocak’da yapıldı ve yapılan ilk yargılamada yayın yasağı ve gizlilik getirildi.

T24’ün haberine göre davanın ikinci duruşmasında Adli Tıp kurumunda gelen rapora göre mağdur H.K.G.’nin ruh sağlığının bozulduğu belirtilirken, cumhuriyet savcısı sanıkların cezalandırılmalarını talep etti.

17 Temmuz’da görülen bir önceki duruşmada Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatı istifa etmişti.

9 Ekim’de görülen duruşmada ise Yusuf Ziya Gümüşel’in yeni avukatı savunma yapmak için süre talep etmişti ve dava bu nedenle 23 Ekim’e ertelenmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kadir İstekli hakkında “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Nitelikli cinsel saldırı” suçlarından 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istenmişti.

 

Çocuk istismarı gölgesinde anayasa değişikliği

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 6 yaşında, H.K.G., hiranur, kadir istekli, Yusuf Ziya Gümüşel

OKUMAYA DEVAM EDİN

Ankara, Kahire ile İhvan-Fethullahçı takasını doğrulamıyor
Mahkeme Akış’a 19,5 yıl verdi, Erdoğan “Hakkâri ilk adım” dedi
Kılıçdaroğlu: can güvenliğime yönelik tehditler alıyorum
  • ABD İran’ı Vuracak mı? Rejim Değişecek mi?26 Ocak 2026
  • Miçotakis Erdoğan’la Görüşmeye Gelirken Casus Belli mi?26 Ocak 2026
  • Bahçeli’nin Sonuç Vermesi Mümkün Ahmet Özer Tepkisi ve İmamoğlu Açısı26 Ocak 2026
  • Suriye, SDG’ye Verdiği Süreyi, IŞİD Nakli Nedeniyle 15 Gün Uzattı25 Ocak 2026
  • Bahçeli, Erdoğan’la Emekli Maaşını Konuşmadıysa Ne Konuştu?23 Ocak 2026
  • Üç Yıllık Lisans Modeli: Yoğunlaştırılmış mı, Sıkıştırılmış mı?23 Ocak 2026
  • İki Kukla Değişken Ortadoğu Matrisinden Çıkarılıyor: IŞİD ve SDG23 Ocak 2026
  • ABD, IŞİD’cileri Irak’a taşıyor: Erdoğan-Trump görüşmesinde gündemdeydi22 Ocak 2026
  • Trump’la Konuşan Erdoğan: Gazze’de ABD’yle hareket Edeceğiz21 Ocak 2026
  • Trump Öncesi Davos Görünümleri: ABD-dışı Batıyı Gelecek Korkusu Sardı21 Ocak 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP