Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Erdoğan İsveç’in NATO protokolünü imzaladı

Yazar: YetkinReport / 23 Ekim 2023, Pazartesi / Oda: Siyaset

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Meclis’e gönderildi.

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Meclis’e gönderildi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiştir,” ifadeleri yer aldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olmak için başvuruda bulunmuş, başvuruları Ankara’nın vetosuyla karşılaşmıştı. Diplomatik temasların ardından Türkiye Finlandiya’nın üyeliğini onaylamıştı ancak İsveç’in terörle mücadele için “somut adımlar atılmasını” beklediğini ifade etmişti.

Erdoğan, Temmuz ayında Litvanya’da yapılan NATO zirvesinde İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yaktığını duyurmuş, resmi onay için Meclisin açılışını işaret etmişti.

TBMM Başkanlığı, protokolü önce Dışişleri Komisyonu’na gönderecek. Komisyon onayının ardından metin, TBMM Genel Kurulu’na gelecek. Genel Kurul’un da onayının ardından Meclis süreci tamamlanmış olacak.

NATO Genel Sekreteri: “Memnuniyetle karşılıyorum”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından açıklama yaptı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in katılım protokolünü imzalamasını ve TBMM’ye sevk etmesini memnuniyetle karşılıyorum.” ifadesini kullanan Stoltenberg, şunları kaydetti:

“Onay için hızlı bir oylama yapılmasını ve İsveç’i çok yakında tam bir NATO Müttefiki olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la hafta sonu yaptığımız görüşmede de ifade ettiğim üzere, bu durum tüm İttifak’ı daha güçlü ve daha güvenli kılacaktır.”

Stoltenber, 24 Ekim’de İsveç’i ziyaret ederek Başbakan Ulf Kristersson ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Erdoğan İsveç’e NATO üyeliği verdi, Türkiye’nin elinde ne kaldı?

 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan “kısırlaştırma çözüm değil” dedi: Hayvan yasası TBMM’de
AK Parti’nin toplantı talebine CHP ve İYİ Parti’den ret
Taliban’ın Ankara temasları: fırsat mı, taviz mi?
  • Barışın Geleceği: Büyük Güçler mi, Orta Güçler mi?27 Ocak 2026
  • Kobani’de Başladı, Kobani’de Bitecek Gibi27 Ocak 2026
  • ABD İran’ı Vuracak mı? Rejim Değişecek mi?26 Ocak 2026
  • Miçotakis Erdoğan’la Görüşmeye Gelirken Casus Belli mi?26 Ocak 2026
  • Bahçeli’nin Sonuç Vermesi Mümkün Ahmet Özer Tepkisi ve İmamoğlu Açısı26 Ocak 2026
  • Suriye, SDG’ye Verdiği Süreyi, IŞİD Nakli Nedeniyle 15 Gün Uzattı25 Ocak 2026
  • Bahçeli, Erdoğan’la Emekli Maaşını Konuşmadıysa Ne Konuştu?23 Ocak 2026
  • Üç Yıllık Lisans Modeli: Yoğunlaştırılmış mı, Sıkıştırılmış mı?23 Ocak 2026
  • İki Kukla Değişken Ortadoğu Matrisinden Çıkarılıyor: IŞİD ve SDG23 Ocak 2026
  • ABD, IŞİD’cileri Irak’a taşıyor: Erdoğan-Trump görüşmesinde gündemdeydi22 Ocak 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP