Hayat

Microsoft’tan T24’e erişim engeli

Türkiye’nin en yaygın internet sitesi olan T24’in servis sağlayıcısı Microsoft, 30 Ekim’de siteye sağladığı abonelik servisini askıya aldı, siteye erişim engellendi. Yapılan itirazların ardından 4 saat sonra T24’e tekrar erişim sağlandı.

T24 internet sitesinin servis sağlayıcısı Microsoft, siteye gönderdiği mailde “Microsoft Çevrimiçi Abonelik sözleşmesini ihlal ettiği belirlenen faaliyetler nedeniyle aşağıdaki aboneliği askıya aldık,” açıklaması ile servisi askıya aldı.

T24’e daha önce ulaşan bilgiye göre Beşiktaş’ın geçici teknik direktörü Burak Yılmaz, eşine şiddet uyguladığı iddiaları ile ilgili haberlere telif hakkı ihlali şikayetinde bulundu.

Ağ hizmetleri sunan Claudflare üzerinden de telif hakkı ihlali şikayetinde bulunan Yılmaz, başvurusunda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun kapsamında içeriğin kaldırılması talebinde bulunuldu.

Claudflare, “Claudflare, başkaları tarafından barındırılan materyalleri internetten kaldıramaz” ifadesi ile T24’ün IP adresi ile birlikte sorunun müşteri ile konuşulması gerektiği mesajını iletti.

Microsoft, abonelik sözleşmesini ihlal ettiği gerekçesiyle T24’ün aboneliğini askıya aldı. Siteye erişim 30 Ekim saat 22:00’de engellendi. Şirket, ihlal gerekçesini belirtmedi. T24, Yılmaz haberleri ile ilgili hiçbir mahkeme kararı bulunmadığını iletti.

T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, siteye erişimin engellenmesinin ardından Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ile görüştüğünü, Özbilgin’in sert bir ifade ile açıklama yapmadığını belirtti.

T24’teki habere göre Akın, “bir içeriğe ilişkin başvuru nedeniyle bütün sitenin içeriğine erişimin engellendiğini, başvuruya ilişkin haberin onlarca mecrada halen yayında olduğunu, URL engeli kararları veren devlet organlarının da 14 yıldır yapmadığı sitenin tamamına erişim engeli uygulamasının derhal kaldırılması gerektiğini” söyledi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ise Akın’a, “Beni bu saatte niye rahatsız ediyorsunuz, siz kim oluyorsunuz ulan! Beni bir daha aramayın” karşılığını verdi. (T24 bu konuşmaya ilişkin kayıtları saklı tutmaktadır).

YetkinReport’a konuşan Akın, konu ile ilgili dava açacaklarını belirtti.

 

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan 28 Şubat generallerinin cezalarını kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat davasında ceza alan ve aralarında Çevik Bir, Çetin Doğan…

34 dakika ago

Türkmen gazı gelsin ama nasıl geleceğini bilelim

Genellikle ülkeler arasında imzalanan mutabakat muhtıralarına şüphe ile bakıyorum. Zira, genellikle niyet beyanının birazcık ötesinde…

2 saat ago

Kobani davasında karar: Yüksekdağ’a 30 ve Demirtaş’a 42 yıl hapis

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş-başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108…

19 saat ago

ABD’yle İsrail-Hamas üzerine ayrım derinleşiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Mayıs’ta TBMM’de Hamas’ın Gazze’de “Anadolu’nun ileri hat savunmasını” yaptığını söylemesinden birkaç…

24 saat ago

Yargıtay Başkanı seçimi: Ömer Kerkez’in sözleri umut veriyor mu?

Yargıtay’ın toplam 324 üyesinden 193’ünün oyları ile Ömer Kerkez 2028 yılına kadar dört yıl görev…

1 gün ago

AKP fabrika ayarlarına dönmüyor; Erdoğan, Bahçeli ayarlarına dönüyor

“Faşizm konuşmaya engel olmaz, söylemeye mecbur tutar” sözü Fransız filozof Roland Barthes’a ait. Artık mecburiyetten…

1 gün ago