Hayat

Dünya Klüpler Şampiyonasında kupa Eczacıbaşı’nın

Kadın voleybolcular başarıdan başarıya koşuyor. Dünya Kulüpler Şampiyonasında ilk kez iki Türk takımı, Ezcacıbaşı Dynavit ve Vakıfbank finaldeydi. Kupanın sahibi Ecacıbaşı oldu. 

Erkek futbol takımlarının milyonlarca dolarlar harcanan oyuncu ve yöneticileri artık sadece sportif başarısızlıkları değil, şiddet ve mali suçlarla da Türkiye’nin gündeminde yer alıp sporseverlerin yüzünü kara çıkarırken kadın voleybolcular yeni başarılarıyla övünç kaynağı oluyor.

Finalinde iki Türk kadın voleybol takımının yer aldığı Voleybol FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde VakıfBank’ı 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit, 3. kez kupayı müzesine götürdü.

Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenen ve bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen şampiyonanın finalinde ilk kez, iki Türk takımı kupa için mücadele etti.

İlk kez Türk finali

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın finalinde ilk kez iki Türk takımı karşı karşıya geldi. İlki 1991’de düzenlenen organizasyona, 1992 ve 1994’te yapıldıktan sonra uzunca süre ara verildi. Turnuva, 2010’dan sonra düzenli olarak yapılmaya başladı.

Önce Eczacıbaşı Dynavit Brezilya’nın Dentil Praia Clube takımını 3-1 yenerek finale yükselmişti. Ardından Vakıfbank, Çin’in ev sahipliğinde yapılan şampiyonada Çin’in Tianjin Bohai Bank takımını 3-0 yenerek 2023 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası finaline yükseldi.

Böylece Dünya Kulüpler Şampiyonasında ilk defa iki Türk takımı finale kaldı. FIVB kupasını daha önce 4 kez Vakıfbank, 2 kez Eczacıbaşı, 1 kez de Fenerbahçe kadın voleybol takımları kazanmıştı. FIVB dünya kulüpler sıralamasında Vakıfbank 1’inci, Eczacıbaşı 2’inci, Fenerbahçe de 6’ıncı sırada bulunuyor. Ülkelere göre de Türk takımları Brezilya ve İtalya takımlarının önünde ilk sırada.

Milli voleybolcular, ardından kulüpler

Dünya sıralamasındaki, kulüplerde yer alan kadın voleybolcular milli takım kadrosunun da belkemiğini oluşturuyor.
“Filenin Sultanları” namlı Türk Kadın Milli Voleybol takımı ise 2023 yılında önce ABD’de yapılan Dünya Milletler Ligi şampiyonluğunu kazanmış ardından Belçika’da yapılan Avrupa Şampiyonasını almıştı. Milli Takım Kaptanı Eda Erdem galibiyetleri Cumhuriyetin 100’üncü yılına ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e armağan ettiklerini söylemişti.

YetkinReport

Recent Posts

Yunanistan’ın Ege’de Deniz Parkı kurması tehlike çanıdır

Yunanistan kuruluşundan itibaren Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’de Anadolu’ya doğru genişleme emel ve niyetinde olagelmiştir.…

3 saat ago

Atatürk’ün ölünce gömülmek istediği Ankara tümülüsü: Yumurtatepe

  Ankara’da Tümülüsler Vardır! Duygu Asena’nın “Kadınlar Vardır!” kitabının yayınlandığı dönem ve halen devam eden…

5 saat ago

BM’den tarihi Filistin kararı: Bir zafer mi, sembolik bir adım mı?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 10 Mayıs'ta Filistin'in uluslararası örgüte tam üyelik için gerekli şartları…

5 saat ago

Beklenmedik görüşme: Bahçeli Beştepe’ye çıktı

Yeni anayasa, Gezi Tutukluları ve siyasette "normalleşme" tartışmalarıyla birlikte Ankara'da baş döndürücü bir görüşme trafiği…

1 gün ago

Ayasofya’dan sonra Kariye Kilisesi de yeniden cami

Ayasofya'dan sonra Kariye Kilisesi de yeniden müzeden camiye çevrilerek 6 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uzaktan…

1 gün ago

Sinan Ateş dosyasında bir kilit soru: 06 AT 5021 plaka kime ait?

Gazeteci Asuman Aranca’nın T24’te yayınladığı bir haber, Sinan Ateş cinayeti davasında iddianamesindeki önemli bir eksiği…

1 gün ago