Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İstanbul’da “Şehitlere Rahmet, Filistin’e destek” yürüyüşü

Yazar: YetkinReport / 01 Ocak 2024, Pazartesi / Oda: Siyaset

TÜGVA öncülüğünde gerçekleştirilen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet” yürüyüşü ardından konuşan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “verdiğimiz 12 şehitten önce gelen onbinlerce şehidimizin de katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız” dedi. (Foto: Ali Atmaca/AA)

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü, İstanbul Galata Köprüsü’nde yapılan konuşmalarla sona erdi.

Milli İrade Platformu’na dahil 308 Sivil Toplum Kuruluşunun katılımıyla, Irak’ta 12 askerin şehit olması ve İsrail’in Gazze’ye Ekim ayından bu yana aralıksız devam eden bombardımanı sebebiyle düzenlenen yürüyüşe on binlerce kişi katıldı. Katılımcılar, İstanbul Galata Köprüsü’nde yapılan etkinliğin ardından dağıldı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı TÜGVA’nın öncülük ettiği etkinlik, İstanbul’un 4 büyük camii Ayasofya Camii, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camisi’nde kılınan sabah namazı ile başladı. Ardından katılımcılar kortej eşliğinde Galata Köprüsü’ne yürüdü.

Galata Köprüsü’nde bir konuşma yapan Bilal Erdoğan, “topraklarımız üzerinde gözü olanlar, Arz-ı Mevud safsatalarıyla milyonların kanına girenlerin gözlerini çıkarmak için bizler kayıtsız kalamayız. Bizler kayıtsız kalamayız, çünkü verdiğimiz en son 12 şehitten önce gelen on binlerce şehidimizin de katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız,” dedi.

Gazze’ye destek yürüyüşü

AA’nın haberine göre katılımcılar “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “İşbirlikçi hainler hesap verecek, katil İsrail hesap verecek”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Kanımız canımız feda olsun Aksa’ya”, “Hamas’a selam direnişe devam” sloganları attı.

Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı dövizler taşıyan grup, sık sık tekbir getirdi.

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Daha sonra konuşmalarla devam eden programda sırasıyla TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatmanur Altun, TÜGVA Başakşehir Teşkilatı Okul Başkanı Usame Zeyd Demir konuşma yaptı.

Bilal Erdoğan:”Kayıtsız kalamayız”

Galata Köprüsü’nde konuşma yapan  Bilal Erdoğan, “12 şehidimizi de Filistin’de olup bitenleri de takip eden, uyumayan, uyanık yığınlar olarak bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Biz bu olup bitenlere kayıtsız kalamayız” dedi.

Erdoğan, “Bizler kayıtsız kalamayız, çünkü Kudüs bizim ilk kıblemiz. Çünkü Mescid-i Aksa bizim kutlu mabedimiz. Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü Hazreti Ömer’den Selahaddin Eyyübi’ye, Yavuz Sultan Selim’e kadar bizden önce gelen ecdadımız bu toprakları şehit kanlarıyla sulamıştır ve bu topraklarda üç dinin mensuplarının da huzur ve barış içerisinde yaşamalarını temin etmişlerdir. Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü topraklarımız üzerinde gözü olanlar, Arz-ı Mevud safsatalarıyla milyonların kanına girenlerin gözlerini çıkarmak için bizler kayıtsız kalamayız. Bizler kayıtsız kalamayız, çünkü verdiğimiz en son 12 şehitten önce gelen on binlerce şehidimizin de katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız,” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Filistin soykırımına sebep olanların ve şehitlerimizin katillerinin aynı olduğunu bizler biliyoruz. Bizler biliyoruz ki ancak birlik olduğumuzda bu zulümlere karşı durmak için güçlü olabiliriz. Bizler, bizi fırkalara bölmek isteyenlerin asıl dertlerini biliyoruz. Bizler, medyada suni gündemler oluşturup bizi ayrıştırmaya, Filistin davasını sulandırmaya çalışanların Amerika’nın ve İsrail’in etki ajanları olduğunu biliyoruz. Bizler, mülteci düşmanlığını körüklemeye çalışanların da kimler olduğunu biliyoruz. Bizler biliyoruz, Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde Ayasofya’nın prangalarının kırılması Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğünün ilk adımıdır, bizler bunu da biliyoruz”

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

Yalnızlık diplomasisi
Lübnan’dan kaçış: yangın hem Orta Doğu hem Karadeniz’de yayılıyor
İranlı kadınların hikayesi: direniş hiç durmadı
  • ABD-İran anlaşması daha imzalanmadan İsrail “Bizi bağlamaz” dedi15 Haziran 2026
  • Yeni Nesil Savaşların 5 Cephesi: Süngüden Algoritmaya15 Haziran 2026
  • CHP’deki krizin asıl sorusu: Yetki geri alınabilir ama ya rıza?15 Haziran 2026
  • Öztrak: Özel’e öyle şey söylemedim, Tekirdağ’da istediği zaman yürürüz14 Haziran 2026
  • Neden Seyahat Etmek İsteriz?14 Haziran 2026
  • Akın Gürlek Avrupa Parlamentosu vekili sayesinde siyaset podyumuna çıktı13 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu kararlı: CHP grup başkanvekillerini ben atayacağım13 Haziran 2026
  • CHP seçmeni Özel’e “Partide kal, mücadele et” diyor ama bu mümkün mü?12 Haziran 2026
  • Fatoş Pınar Türker vakası: “Çıplak arama yapmadık” diyememek.12 Haziran 2026
  • CHP’de taktik savaşları. Özel Kurultaya zorlamak için PM’den ayrıldı11 Haziran 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP