Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Akdeniz’de kıyıya vuran cansız bedenlerin sırrı çözülmeye başladı

Yazar: YetkinReport / 23 Ocak 2024, Salı / Oda: Hayat, Siyaset

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son günlerde Akdeniz sahillerinde bulunan cansız bedenlerden birinin kimliğinin tespit edildiğini, kıyılarda bulunan diğer kişilerin düzensiz göçmenler olabileceğini açıkladı. (Foto: AA)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son günlerde Akdeniz sahillerinde bulunan cansız bedenlerden birinin kimliğinin tespit edildiğini, kıyılarda bulunan diğer kişilerin düzensiz göçmenler olabileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Antalya ve Muğla sahillerinde son bir hafta içinde 9 cansız bedenin kıyılarda bulunması üzerine 22 Ocak’ta sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Sahilde bulunan cansız bedenlerden birinin bir süre önce kaybolan M. Ş. E.’ye ait olduğunu değerlendirdiklerini belirten Yerlikaya, Antalya’da bulunan diğer kişilerin Lübnan ve Suriye sahil bölgesinden Kıbrıs’a doğru hareket eden ve 90 kişiyi taşıdığı düşünülen bir teknedeki düzensiz göçmenler olabileceğini kaydetti.

Yerlikaya, Muğla’da bulunan bir kişinin ise Kurtoğlu burnunda kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri olabileceğini belirtti.

4 Ocak’ta kaybolmuştu

Yerlikaya açıklamasında, cansız bedenlerden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E’ye ait olduğunu değerlendirdiklerini “kesin sonuç adli tıp incelemesi sonrası ortaya” çıkacağını belirtmişti. DHA’nın haberine göre kimlik tespiti DNA testi ile kesinleşti.

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 18 yaşındaki M.Ş.E’nin babası O.E. 4 Ocak’ta polise başvurmuş, M.Ş.E’yi aramak için çalışma başlatılmıştı.

20 Ocak’ta Serik sahilinde bir cansız beden bulunmasının üzerine ailesinden DNA örneği alınarak inceleme yapıldı. DNA testi sonrasında M.Ş.E’nin kimliği de doğrulandı.

Düzensiz göçmenler olabilir

Yerlikaya, Antalya’da bulunan diğer bedenlerin kıyafetlerinin incelendiğini, “kıyafetlerinin üretim yerinin Suriye olduğunun tespit edildiğini” açıkladı.

Yerlikaya, “Geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu belirlenmiştir.
Meteorolojik veriler ise son bir haftadır hâkim rüzgârın Güney’den estiği; dalgaların Güney Doğu yönünden geldiğini göstermektedir. Bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle Antalya kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir,” dedi.

Bakan, “Muğla’da kıyıya vuran cansız bedenin ise 6 Ocak 2024 tarihinde Kurtoğlu Burnu 13 mil güneyinde kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri olabileceği değerlendirilmiştir,” dedi.

Yeni bir göç rejimine ihtiyacı var

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Antalya, cansız, MUğla, sahil, yerlikaya

OKUMAYA DEVAM EDİN

AB’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım politikasının iflası
Yüksek gerilim: iktidarla muhalefetin elektrik zammı kavgası
Türkiye, İsveç’in NATO tatbikatına vize verdi, bugün Meclis’te
  • Venezuela’dan İran’a: Sadece Petrol Değil Güç. Şayet Değil, Ne Zaman?4 Ocak 2026
  • ABD Venezuela Başkanını Kaçırdı, Ülkeye El Koydu. Darbe 3.0: İşgal3 Ocak 2026
  • Askeri Teknolojilerin Sivil Alanda Kullanılması: ASELSAN Örneği2 Ocak 2026
  • Avrupa 2026’da Dünyaya Hâlâ Demokrasi Dersi Verebilir mi?2 Ocak 2026
  • 2026’da 2025’ten Devraldığımız 6 Ağır, 2 İyi Yük: Sıfırdan Başlamıyoruz1 Ocak 2026
  • 2026’da Küresel Çatışma Riskleri ve Türkiye1 Ocak 2026
  • Ersoy’un Tahliyesine Yetmeyen İtirafı ve AK Partide İç Temizlik Talebi31 Aralık 2025
  • Açık Bırakılmaması Gereken İki Olay: Yalova’daki IŞİD ve Düşürülen İHA30 Aralık 2025
  • Avrupa Enerji Güvenliğinde Azerbaycan’ın Önemi30 Aralık 2025
  • Yalova’da IŞİD Operasyonu: 3 Polis Şehit, 6 Terörist Öldürüldü29 Aralık 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP