Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Akdeniz’de kıyıya vuran cansız bedenlerin sırrı çözülmeye başladı

Yazar: YetkinReport / 23 Ocak 2024, Salı / Oda: Hayat, Siyaset

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son günlerde Akdeniz sahillerinde bulunan cansız bedenlerden birinin kimliğinin tespit edildiğini, kıyılarda bulunan diğer kişilerin düzensiz göçmenler olabileceğini açıkladı. (Foto: AA)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son günlerde Akdeniz sahillerinde bulunan cansız bedenlerden birinin kimliğinin tespit edildiğini, kıyılarda bulunan diğer kişilerin düzensiz göçmenler olabileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Antalya ve Muğla sahillerinde son bir hafta içinde 9 cansız bedenin kıyılarda bulunması üzerine 22 Ocak’ta sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Sahilde bulunan cansız bedenlerden birinin bir süre önce kaybolan M. Ş. E.’ye ait olduğunu değerlendirdiklerini belirten Yerlikaya, Antalya’da bulunan diğer kişilerin Lübnan ve Suriye sahil bölgesinden Kıbrıs’a doğru hareket eden ve 90 kişiyi taşıdığı düşünülen bir teknedeki düzensiz göçmenler olabileceğini kaydetti.

Yerlikaya, Muğla’da bulunan bir kişinin ise Kurtoğlu burnunda kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri olabileceğini belirtti.

4 Ocak’ta kaybolmuştu

Yerlikaya açıklamasında, cansız bedenlerden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E’ye ait olduğunu değerlendirdiklerini “kesin sonuç adli tıp incelemesi sonrası ortaya” çıkacağını belirtmişti. DHA’nın haberine göre kimlik tespiti DNA testi ile kesinleşti.

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 18 yaşındaki M.Ş.E’nin babası O.E. 4 Ocak’ta polise başvurmuş, M.Ş.E’yi aramak için çalışma başlatılmıştı.

20 Ocak’ta Serik sahilinde bir cansız beden bulunmasının üzerine ailesinden DNA örneği alınarak inceleme yapıldı. DNA testi sonrasında M.Ş.E’nin kimliği de doğrulandı.

Düzensiz göçmenler olabilir

Yerlikaya, Antalya’da bulunan diğer bedenlerin kıyafetlerinin incelendiğini, “kıyafetlerinin üretim yerinin Suriye olduğunun tespit edildiğini” açıkladı.

Yerlikaya, “Geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu belirlenmiştir.
Meteorolojik veriler ise son bir haftadır hâkim rüzgârın Güney’den estiği; dalgaların Güney Doğu yönünden geldiğini göstermektedir. Bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle Antalya kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir,” dedi.

Bakan, “Muğla’da kıyıya vuran cansız bedenin ise 6 Ocak 2024 tarihinde Kurtoğlu Burnu 13 mil güneyinde kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri olabileceği değerlendirilmiştir,” dedi.

Yeni bir göç rejimine ihtiyacı var

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Antalya, cansız, MUğla, sahil, yerlikaya

OKUMAYA DEVAM EDİN

Üç yaşlı: Erdoğan, Bahçeli, Öcalan. Üç genç: Özel, İmamoğlu, Demirtaş
İsrail’de öldürülen aktivist Eygi’nin cenazesinde siyaset
CHP’de İnce defteri daha kapanmadı: seçim süreci sürprizlere gebe
  • Gürlek: Üst bürokrasiye sızılmış. Kimse makamına güvenmesin.3 Kasım 2026
  • Fon krizi üzerine sosyal medyada dolaşan demirden leblebi gibi sorular3 Kasım 2026
  • Volkswagen’in Türkiye’ye dönüş işareti Made-in-Europe umudu olabilir mi?2 Kasım 2026
  • Sinirlioğlu’nun BM Genel Sekreterlik rakibi kuzu kılığında kurt mu?2 Kasım 2026
  • Aslan sosyal demokratların Sarıgüller açmazı. Bu da mı ders olmayacak?1 Kasım 2026
  • Savunma sanayi ölçüsü ihracatla sınırlanamaz, milli güvenlik konusudur1 Kasım 2026
  • Türkiye-Azerbaycan: krize mi, yeni bir çözüme mi? Gerçekte neler oluyor?30 Ekim 2026
  • İsrail’in acı gerçeği: Netanyahu güç kaybetse de gitmesi zor görünüyor28 Ekim 2026
  • Fon krizi: Pasifik Holding yönetimine tedbir dün kondu, bugün kaldırıldı28 Ekim 2026
  • Saral’ın istifası Aliyev’i kesmedi. Ankara, Bakü’yü yatıştırma çabasında  27 Ekim 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP