Categories: Siyaset

Çağlayan Adliyesi’ne saldırı: 40 kişi gözaltına alındı

6 Şubat’ta iki kişi, saat 11:46’da Çağlayan Adliyesi olarak da bilinen İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda bulunan polis noktasına silahla saldırdı. Saldırıda 3’ü polis 6 kişi yaralandı. İçişleri Bakanlığı saldırganların DHKP/C örgütü üyesi olduğunu ve öldürüldüklerini açıkladı.

İstanbul Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önündeki kontrol noktasına 6 Şubat 11:46’da iki kişi tarafından silahla ateş açıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, DHKP/C örgütü mensubu olduğu belirlenen iki saldırgan olay yerinde öldürülürken, 3’ü polis olmak üzere 6 kişi yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14:30’da yaptığı açıklamada saldırıda yaralanan kişilerden birinin hayatını kaybettiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “İstanbul Emniyetimiz, saldırı girişiminden hemen sonra 25 adrese operasyon yaptı, 40 şahıs gözaltına alındı. Operasyonlarımız devam ediyor” dedi.

Çağlayan Adliyesi’ne saldırı

6 Şubat’ta iki kişi, saat 11:46’da Çağlayan Adliyesi olarak da bilinen İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda bulunan polis noktasına silahla saldırdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı sonrasında ilk açıklamasında “Bugün saat 11.46’da İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına saldırı girişiminde bulunulmuştur. 1’i kadın 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır,” dedi.

Saldırıda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Dilfıraz Karataş, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kontrol noktasına yapılan saldırısıda öldürülen bir erkek bir kadın 2 kişinin yasadışı DHKP/C örgütü mensubu olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir” dedi.

Tunç: İncelemeler devam ediyor

Bakan Tunç, saldırganların suç kaydı ile ilgili incelemelerin devam ettiğini belirtti. Tunç, saldırganlardan birinin 2004 yılında ceza aldığını, 15 yıl hapis cezasının ardından serbest kaldığını belirtti. Diğer saldırganın ise davasının Yargıtay’da sürdüğünü, 4 yıl 2 ay tutuklu kaldığını söyledi.

Tunç, olayda öldürülen saldırganın ablasının da aynı gün “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan duruşmasının olduğunu söyledi.

Tunç, “Bütün yargı camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 34 gözaltı var. 5 cumhuriyet savcımız ve bir başsavcı vekilimiz inceleme yapıyor. İki teröristle ilgili suç kaydı ile ilgili incelemeler devam ediyor. 2004 yılında ceza alan birisi. 15 yıldan sonra cezası biten birisi. Kadın teröristin davası Yargıtay’da sürüyor. 4 yıl 2 ay tutuklu kalan birisi. Ablasının da yargılaması sürüyor” dedi.

2015 yılında Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınarak öldürüldüğü saldırıyla ilgili konuşan, Tunç, iki saldırı arasında bir bağlantı tespit edilemediğini aktardı.

 

YetkinReport

Recent Posts

DEM Parti’nin üç “normalleşme” ölçüsü: ilki Kobani davası

AK Parti’nin başlattığı yeni Anayasa girişimine muhalefetten en açık desteği veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi…

8 saat ago

Çiğdem Toker: TÜİK yargı kararına rağmen bilgi karartmayı sürdürüyor

Hayat pahalılığı ve enflasyon ülkenin bir numaralı sorunu. Enflasyon oranlarını açıklamakla görevli Türkiye İstatistik Kurumu…

11 saat ago

Diyalog sürecini her iki taraf da baltalamaya çalışiyor: Ne yapmalı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da iktidarın gayrıresmi koalisyon ortağı MHP…

13 saat ago

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

1 gün ago

Namık Tan, Mehmet Uçum’a karşı: Gezi, Erdoğan’ın samimiyet sınavı

CHP lideri Özgür Özel’in 7 Mayıs’ta MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceğinin açıklanmasından birkaç saat…

1 gün ago

Boğaziçi Olayı, komplo teorileri ve milli paranoya

Hatırladığıma göre sene 1981. Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne Amerika’da Michigan Üniversitesinden…

1 gün ago