Siyaset

Altınok’un mal varlığı gündem oldu: “Ankara miras kalmış”

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Altınok’un mal varlığı tartışma yarattı. Altınok’un 22 arsa, 11 konut, 2 bina, 1 benzin istasyonu, 25 tarlası, Aile şirketi üzerine 67 ev ve 5 dükkanı var. Mal varlığı sosyal medyada da gündem oldu: “Ankara miras kalmış”

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve mevcut Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un mal varlığı tartışma yarattı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın mal varlığını açıklamasının ardından gözler Altınok’a çevrilmişti.

Bir süre sessizliğini koruyan ve konu ile ilgili sorulan soruya “Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah’ın, biz emanetçisiyiz” sözleriyle karşılık vererek tartışmalara sebep olan Altınok, 15 Mart’ta mal varlığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Altınok, mal varlığı üzerinden “suni gündemler yaratıldığını” belirterek, “İçinizde en ufak bir tereddüt olmasın! Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir” ifadelerini kullandı.

Altınok’un mülkleri, sessizliğinden daha çok tartışmaya sebep oldu.

Taşınır mülklerini ve taşınmazlarının maddi karşılığını belirtmeyen, eşinin mal varlığını da açıklamamayı tercih eden Altınok’un varlıkları arasında 22 arsa, 11 konut, 2 bina, 1 benzin istasyonu ve 25 tarla var.

AK Parti’nin Keçiören Belediye Başkanı Altınok’un Aile şirketleri üzerine 67 ev ve 5 dükkan bulunuyor.

Sosyal medyada gündem oldu

AK Parti adayı, mallarının büyük bir bölümünün “Babadan miras” olduğunu belirtirken Altınok’un varlıkları sosyal medyada da gündeme oturdu.

Özellikle arsa ve tarlalarının büyüklüğü dikkat çeken, tek bir arsasının 4.943.000 metrekare olduğu iddia edilen Altınok uzun bir süre X hesabında tartışmaların ana konusu oldu.

Altınok, “Belediye başkanı olduğumdan beri malım azaldı” demişti. Keçiören Belediye Başkanı, 2009-14 arasındaki 5 yılın haricinde, 1994 yılından beri bu koltukta bulunuyor.

1985 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok MÇP Ankara İl Başkanlığı ve MYK üyeliğinin ardından MHP’nin yeniden açılmasıyla MHP Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi. 1994 yılında MHP’den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. AK Parti’nin kuruluş aşamasında yer alan Altınok, 2004 yerel seçimlerinde ise AK Parti çatısı altında seçimlere girdi.

Mansur Yavaş açıklamıştı

Malvarlığı tartışması CHP’nin mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimleri için adayı olan Mansur Yavaş’ın kendi malvarlığını açıklamasıyla başladı.

22 Şubat’ta Ankara Büyükşehir Belediyesinde gazetecilere konuşan Yavaş, 2009, 2014 ve 2019’daki yerel seçimlerin öncesinde mal varlığını açıkladığını belirterek “2019’da göreve geldiğimde açıkladığımla şimdiki arasındaki farkı da açıkladım ki insanlar farkı görsün. Artık siyaset insanların zenginleşme aracı olmamalı,” demişti.

Buna göre Mansur Yavaş’ın Beypazarı’nda arsa içinde hissesi, 9 milyon TL değerinde menkul kıymet ve altını, 11 tam, 1 yarım hisse iş yeri, Çankaya Alacaatlı’da yarım konut hissesi, 2 dairesi ve bankada 120 bin TL’si bulunuyor. Yavaş’ın eşinin ise Beypazarı’nda dört arsada hisseleri, 400 bin TL değerlinde ziynet eşyaları, bankada 2 milyon 700 bin TLsi ve bir arabası var. Yavaş’ın bir de 1 milyon 250 bin TL’lik kredi borcu bulunuyor.

İmamoğlu izledi, Kurum hala açıklamadı

Mansur Yavaşı CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu izledi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum ise henüz malvarlığını açıklamadı. Kurum daha önce katıldığı bir canlı yayında, 2 evi, 1 arabası ve bir miktar da borcu olduğunu söylemiş ancak resmi bir açıklama yapmamıştı.

İmamoğlu’nun ise Beylikdüzü’nde 2 dükkan, bir mesken, Büyükçekmecede iki dükkan, Beylikdüzü’nde iki arsa, Çanakkale’de bir ev ve dam, Balıkesir’de bir arsa, Trabzon’da bir ofis ve dükkan, Çanakkale’de tarla, Balıkesir’de bir ev ve arsası bulunuyor. Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun ise Beylikdüzü’nde bir dükkanı ve bir arsası, Bodrum’da bir evi, Trabzon’da bi rev ve arsası, kargir dükkanı ve Çarşıbaşı’nda bir tarlası bulunuyor. İmamoğlu’nun iki bankada toplam 8 milyon 700 bin TL parası, Dilek İmamoğlu ile müşterek yaklaşık 800 bin TL değerinde altın ve mücevheratı var. İmamoğlu’nun ayrıca 8 bin TL değerinde bir silahı, eşi Dilek İmamoğlu üzerine bir de arabası bulunuyor.

YetkinReport

Recent Posts

Eğitim ve Sağlık alarm veriyor: 68 bin öğretmen açığı, 2 dakikalık hasta randevusu

Türkiye'de eğitim ve sağlık sistemindeki sorunlar alarm verici boyutlara ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı 68 bin…

5 saat ago

Özgürlükler kalesi Türkiye’den ABD’deki üniversitelere üzülmek

Üniversite fikrinin temelinde aramak, araştırmak yatar. Bunun yapılabilmesi için soru sormak gerekir, hoşa gitmeyen aykırı…

7 saat ago

DEM Parti’nin üç “normalleşme” ölçüsü: ilki Kobani davası

AK Parti’nin başlattığı yeni Anayasa girişimine muhalefetten en açık desteği veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi…

1 gün ago

Çiğdem Toker: TÜİK yargı kararına rağmen bilgi karartmayı sürdürüyor

Hayat pahalılığı ve enflasyon ülkenin bir numaralı sorunu. Enflasyon oranlarını açıklamakla görevli Türkiye İstatistik Kurumu…

1 gün ago

Diyalog sürecini her iki taraf da baltalamaya çalışıyor: Ne yapmalı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da iktidarın gayrıresmi koalisyon ortağı MHP…

1 gün ago

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

2 gün ago