Siyaset

Beklenmedik görüşme: Bahçeli Beştepe’ye çıktı

Beklenmedik görüşme: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 10 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde biraraya geldi.  

Yeni anayasa, Gezi Tutukluları ve siyasette “normalleşme” tartışmalarıyla birlikte Ankara’da baş döndürücü bir görüşme trafiği yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 10 Mayıs’ta saat 14:30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştü.

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından bir açıklama yapılmadı.

Erdoğan ile Bahçeli en son 29 Nisan’da bir araya gelmişlerdi. Görüşme, Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’in uzun bir aradan sonra biraraya geleceğinin belli olmasından sonra, 2 Mayıs’taki toplantıdan hemen önce yapılmıştı.

Görüşmenin özellikle eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasında hazırlanan iddianameyle ilgili tartışmaların hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

“Normalleşme” tartışması, görüşme trafiği

Özel-Erdoğan görüşmesinin ardından AK Parti’nin insiyatifinde başlayan yeni anayasa çalışmaları ile birlikte siyasette “normalleşme” gündeme oturdu. Gezi Parkı davası tutukluları ve Osman Kavala’nın tutukluluğu ile ilgili tartışmalar alevlendi.

Tartışmaların hemen ardından CHP Lideri Özel sürpriz bir ziyaretle 7 Mayıs’ta MHP lideri Bahçeli’yi TBMM’deki parti makamında ziyaret etti. 

MHP lideri görüşmenin hemen öncesinde grup toplantısında Özel’e yönelik sert açıklamalarda bulunmuş, Gezi Davası ile ilgili “hiçbir ogan ve makam mercii ya da kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, tavsiyede bulunamaz” demişti.

Bahçeli “Neymiş CHP Genel Başkanı Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret ettiğinde saati sorunca ‘Sen önce Kavala’yı çıkar’ cevabını almış Anlamadığımız şudur, sayın Özel’in kolunda saati yok mudur, haydi yok diyelim beraberindeki arkadaşlarında da mı yoktur?” sözleriyle Özel’i eleştirmişti. 

Erdoğan: Anayasa konusunda CHP’nin destek vereceği inancındayım

Irak ziyareti sonrasında uçakta gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye yapacağını açıkladığı iade-i ziyaret ile ilgili CHP lideri Özel’den kendisine henüz bir randevu talebi gelmediğini söyledi.

Erdoğan, “Bu görüşme sağlandığında tabii ki anayasa konusu da bizim görüşme başlıklarımızın arasında yer alacaktır” dedi.

Erdoğan, “Doğrusu ben de bize çok ama çok dar gelen bu mevcut anayasayla ilgili liderler olarak neler yapabiliriz, bunları konuşmakta fayda var diye düşünüyorum. Sayın Özel’in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz” ifadelerini kullandı.

 

YetkinReport

Recent Posts

Reisi’nin ölümü: İran’daki mollalar rejimi kâğıttan kaplan mı?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın 19 Mayıs’taki helikopter kazasında ölümleri,…

2 saat ago

Yeni “oyun değiştirici” teknolojiler hayatımızı riske mi atacak?

Ateşli tartışmalarımızda “bugün dünyadaki en önemli oyun değiştirici gelişme nedir?” diye sorulduğunda kimisi iklim değişikliğini,…

9 saat ago

İddia: Merkez Bankası alıma geçmeseydi dolar şimdi 32 değil 27 TL idi

31 Mart seçimlerinden önce ABD dolarının TL karşısında daha fazla değer kazanmaması için rezervlerinden döviz…

10 saat ago

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında öldü

İran devlet medyası, İran'ın sekizinci Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin kendisini ve beraberindekileri taşıyan helikopterin ülkenin kuzeybatısındaki…

24 saat ago

19 Mayıs 1919’da Atatürk kurtuluş ümidini yaşatmıştır, kahramanımızdır

19 Mayıs 1919 Türkiye’nin Türkiye olması tarihinin dönüm noktasıdır. Bazı askeri tarihçiler Kurtuluş Savaşının başlangıcını…

1 gün ago

Wenders’in “Mükemmel Günler” filmi mükemmel günleri anlatmıyor

Bu yazıyı, Pınar Öğünç’ün Evrensel gazetesinde dün kaleme aldığı “Hirayama pansumanı, Saito, hijyen ve huzur”…

1 gün ago