Categories: Siyaset

Erdoğan’dan “emniyette kriz” iddialarına: “Kanun dışına çıkanın hesabını soruyoruz”

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 3 polisin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması ile başlayan “emniyette kriz” ve “komplo” tartışmaları Ankara’da siyaseti hareketlendirdi. AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kanun dışına çıkan hatası olan kim varsa hukuk zeminince hesabı soruyoruz,” dedi. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 3 polisin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması ile başlayan “emniyette kriz” ve “komplo” tartışmaları Ankara’da siyaseti hareketlendirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nıın sosyal medya üzerinden yaptığı sert açıklamanın ardından AK Parti Meclis Grubu’na seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  “kanun dışına çıkan, hatası olan kim varsa hukuk zeminince hesabı soruyoruz. Ülkeye ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olmaz,” dedi.

Erdoğan,  “Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucunda gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı’ndan Kaplan yanıtı: Yargımıza güvenelim

AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularına yanıt veren Adalet bakanı Yılmaz Tunç, “Soruşturmalar devam ediyor, yargımıza güvenelim,” dedi.

Cumhuriyet savcılarının iddialarla ilgili konularda gerekli soruşturmaları titizlikle yürüttüğünü ifade eden Tunç, “Yargımıza güvenelim. Cumhuriyet savcılarımız her türlü iddiayı en ince ayrıntısına, detayına kadar inceler, araştırır, soruşturur ve yargının önüne getirir. Bu anlamda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda yargımıza güvenelim. Tarafsız, bağımsız yargımız, sıfatı ne olursa olsun suç işleyenin, yanlış yapanın üzerine gidecektir” dedi.

Yerlikaya’dan iddialara sert yanıt

Erdoğan’ın sözleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın ardından geldi.

“Emniyette kriz” iddialarına sert yanıt veren Yerlikaya, “Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli ‘oyun kurmaya’ çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz” dedi.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile ilgili soruşturmada adı geçen 3 emniyet müdürü İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmış, üç polisin evlerinde arama yapılmıştı.

Bahçeli’nin sert mesajı, Beştepe’de görüşme iddiası

Bu gelişmenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında sert açıklamalarda bulunmuş, “Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir” demişti.

Bahçeli, “Bugünlerde iç işgal cephesinde toplanıp aynı zamanda emniyet ve yargı içinde yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığı görülmektedir,” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın açıklamasından önce 14 Mayıs’ta TGRT Haber sunucusu Ziya Osman Açıkel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u Cumhurbaşkanlığına çağırdığını iddia etti.

Açıkel, zirvenin gündeminde Ayhan Bora Kaplan soruşturması sebebiyle açığa alınan polis müdürleriyle ilgili soruşturma olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı’ndan sert açıklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın açıklaması, görüşme iddialarının ardından geldi.

Bakan sosyal medyadan paylaştığı metinde şu ifadelere yer verdi:

“Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli “oyun kurmaya” çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dün olduğu gibi bugün de organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına, yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılara ve suç odaklarına göz açtırmadık, açtırmıyoruz ve açtırmayacağız.

Bu mücadelemizi kimler engellemeye çalışıyorsa, kimler FETÖVARİ gizli tanık taktikleriyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını istiyorsa, onların o düzenlerini de başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz.

Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz.

Mülkiye Müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyu ile de paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız.

Aziz Milletimiz müsterih olsun;

Nasıl Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek; bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız.”

YetkinReport

Recent Posts

Yetenekli Bay Cahit Turhan ya da AKP Türkiye AŞ’yi nasıl yönetiyor

Cahit Turhan, Türk teknik bürokrasisinin en köklü kurumlarından biri olan Karayolları Genel Müdürlüğü’nde “Kapıkule-Edirne Yolu…

4 saat ago

Çin sahneye çıkıyor: ortak mı, rakip mi?

Rafet Akgünay (*) Fatih Ceylan (*) Asya-Pasifik veya Hint-Pasifik bölgesi dendiğinde Çin hiç kuşkusuz akla…

5 saat ago

İran’da “reformist” Pezeşkiyan, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı

İran'da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda reformist aday Mesud Pezeşkiyan, muhafazakar rakibi Said Celili'yi…

1 gün ago

İşçi Partisi iktidarda: İngiltere seçimleri Türkiye’yi nasıl etkileyecek?

Seçim anketleri bu kez yanıltmadı. İşçi Partisi, Tony Blair’i başbakanlığa taşıyan 1997 seçimlerinden bu yana…

1 gün ago

Mansur Yavaş Ankara’da neler yapamıyor?

Şimdi başlığı gören kimileri, Mansur Yavaş eleştiriliyor diye sevinecek; kimisi de bana kızacak. Ama amacım…

1 gün ago

Sinan Ateş davasında ara karar: MHP yöneticisi tahliye edildi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili davanın ilk duruşmasında ara karar verildi.…

2 gün ago