Hayat

Yapay Zeka YKS’de eşit ağırlıkta 347 sayısalda 239 puan aldı

8 Haziran’da YKS Temel Yeterlilik Testi’ne giren bir kişinin yapay zeka kullanarak kopya çekmeye çalıştığı haberlerinin ardından ChatGPT’ye YKS sorularını soran bir kişi, sohbet botunun sınavda çok başarılı olamadığını gösterdi. Bot, eşit ağırlıkta 347, sözelde 469 sayısalda ise 239 puan aldı.

8 Haziran’da YKS Temel Yeterlilik Testi’ne giren bir kişinin yapay zeka kullanarak kopya çekmeye çalıştığı haberlerinin ardından sohbet botu ChatGPT’ye YKS sorularını soran bir kişi, ChatGPT’nin sınavda çok başarılı olamadığını gösterdi. Sohbet botu, eşit ağırlıkta 347, sözelde 469 sayısalda ise 239 puan aldı.

Turk-Internet’ten Emre Yılmaz’ın haberine göre YKS’de yapay zeka ile kopya haberlerinin ardından sosyal medya üzerinden bir video paylaşan bir kullanıcı, OpenAI’ın sohbet botu ChatGPT’ye sınav sorularını yöneltti.

Soruları yanıtlayan ChatGPT, eşit ağırlık puan türünde 347, sözelde 469, sayısalda ise 239 puan aldı. Bu puanlar ODTÜ’de Tarih, Boğaziçi Üniversitesi’nde Türk Dili bölümlerini kazanabiliyor.

YKS Temel Yeterlilik Testi’nde kurduğu elektronik düzenek ile kopya çektiği belirlenen M.E.E., yakalanmış ve tutuklanmıştı. Öğrenci, düğme kamerayla gönderdiği soruları yapay zekaya çözdürüyordu. Sistem tekleyince, telaşa kapılan ve şüpheli hareketler yapan M.E.E. yakalanmıştı.

Kaynak: https://turk-internet.com/chatgpt-yksden-sayisalda-239-sozelde-469-puan-aldi/

YetkinReport

Recent Posts

Üçüncü dünya savaşı, büyük stratejilerin çarpışması ve Türkiye

Gerçekten tehlikeli ve beklenmedik bölgesel sıcak çatışmalara dönüşebilecek kritik bir dönüm noktasındayız. Dışişleri Bakanı Hakan…

31 dakika ago

Biden-Trump: Amerikalılar kimin dünyanın canına okuyacağını seçecek

ABD Başkanı Joe Biden ve 5 Kasım 2024 başkanlık seçimindeki rakibi önceki Başkan Donald Trump…

3 saat ago

Kıbrıs Türk muhalefeti: Ankara’yla daha sıkı diyalog ihtiyacımız var

Kıbrıs Türk muhalefet lideri, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman 25-26 Haziran’da Ankara’daydı.…

14 saat ago

Erken seçim tartışması üzerinden: normalleşme yerine diyalog mu desek?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 26 Haziran günü, Cumhur müttefiki MHP lideri Devlet Bahçeli’yle görüşmesinden birkaç saat…

21 saat ago

İçişleri ve Adalet Bakanları mesajlarını etik süzgecinden geçirmeli

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya suç örgütlerinden el konulan lüks araçları emniyetin polis aracı olarak kullanacağına…

2 gün ago

Bahçeli hasta hasta Beştepe’ye çıkıyor: Cumhur’da 1 Temmuz gerilimi

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 25 Haziran’da TBMM Grup toplantısına geç gelmesi, konuşmasını ilk defa ayakta…

2 gün ago