Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

CHP lideri Sivas’ı andı: “insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı olmaz”

Yazar: YetkinReport / 02 Temmuz 2024, Salı / Oda: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas Katliamının 31’inci yıl dönümünde düzenlenen anma programında katliamla ilgili dava sürecini eleştirerek “insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı olmaz” dedi. (Foto: CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas Katliamının 31’inci yıl dönümünde düzenlenen anma programında katliamla ilgili dava sürecini eleştirerek “insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı olmaz” dedi. Özel, Sivas’ta “Madımak Utanç Müzesi” açılışı yapma sözü verdi.

CHP lideri Özgür Özel, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden 33 aydın için Sivas’ta düzenlenen törenlere katıldı.

Özel ve kurmayları, Mevlana Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Heyet, diğer katılımcılarla birlikte katliamın yaşandığı yerde yürüyüşlerini sonlandırdı.

Özel, burada “Bugün 2 Temmuz. Sivas Katliamının, Madımak Katliamının 31’inci yılındayız. 31’inci yılda buradaki ortak duygu; 31’inci yıl, birinci yıldır diyoruz. Bu acıyı unutturmamak, bu katliamı unutturmamak için birinci yıl ne kadar tepkiliysek bugün de o kadar tepkiliyiz” ifadesini kullandı.

Özel gazetecilere yaptığı açıklamada: “Bir kez daha söylüyorum. Bir yıl mı olur, iki yıl mı olur, üç yıl mı olur ama an olsun ki dört yıl sonra, beş yıl sonra bir 2 Temmuz’da daha geç değil. Gelip burada Madımak Utanç Müzesinin açılışını bizzat yapacağım.” dedi.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Unutulan katliamlar tekrarlanır. Burada bulunan kimse bugünü için değil yarınlarda bir daha böyle insanlık suçları işlenmesin diye mücadele ediyorlar. Davanın 31 yıllık sürecini bütün kilometre taşları ile ifade etmek belki yarım saatimizi alır. Ama bu davanın zaman aşımına uğratıldığını unutmayalım. Oysa bu insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu yüzden zaman aşımı olmaz. Biz halen daha insanlık için umudumuzu ve ümidimizi koruyoruz. İstinaf aşamasında, temyiz aşamasında bu davanın kararlarının, bunun bir insanlık suçu, insanlığa karşı işlenmiş suç olduğu vurgusuyla, istinaftan bir bozma kararı bekliyoruz. O süreci Şenal Sarıhan’ın şahsında takip eden bütün hukukçularımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Burada 31 yıl önce 15 bin kişi vardı ancak çok az kişi, 150 kişi yakalandı. Pek azı ceza aldı. Firari olanlar kaçaktır. Kaçak olanlar hakkında da karar verilebilir. Ancak bu kararın insanlığa karşı işlenen suç üzerinden verilmesini son derece önemsiyoruz.”

30’uncu yılında Sivas Katliamı: kanlı bir petrol savaşı hikayesi

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Sivas, sivas katliamı

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan seçim avantajı sağlamak için Meclis’i feshedebilir
Özel, Deniz Gezmişlerin anmasında: 6 Mayıs CHP için dönüm noktasıydı
Bak şu konuşana: ABD’ye göre bölge barışını Türkiye tehdit ediyor
  • Erdoğan AK Parti’nin 25 yılını böyle özetledi: Yapamaz dediler, yaptık!15 Ağustos 2026
  • Yeni bir kapı açıldı: Türkiye şimdi nereye gidiyor?14 Ağustos 2026
  • Asteriks’in, Red Kit’in, Pıtırcık’ın Babası René Goscinny 100 Yaşında14 Ağustos 2026
  • “Kuriş suç örgütü” soruşturması ve Süleymancıların derin geçmişi13 Ağustos 2026
  • Geri Dönüşüm Atığı İthalatının Çevresel Etkilerinden Korunmak Mümkün mü?13 Ağustos 2026
  • Terörsüz Türkiye Sürecinin Dış Politikaya Olası Yansımaları13 Ağustos 2026
  • Petrolün Yeni Süper Gücü Yeni Stratejisiyle Çin mi Oluyor?12 Ağustos 2026
  • Terörsüz Türkiye’nin Siyasi Faturası Neden Özgür Özel’e Kesiliyor?12 Ağustos 2026
  • Terörsüz Türkiye oylaması Anayasayı Mecliste değiştirme ihtimali doğurdu12 Ağustos 2026
  • Anayasa, Hukuk ve Demokrasi Öcalan’a ve DEM Parti’ye emanet mi?11 Ağustos 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP