Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

CHP lideri Sivas’ı andı: “insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı olmaz”

Yazar: YetkinReport / 02 Temmuz 2024, Salı / Oda: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas Katliamının 31’inci yıl dönümünde düzenlenen anma programında katliamla ilgili dava sürecini eleştirerek “insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı olmaz” dedi. (Foto: CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas Katliamının 31’inci yıl dönümünde düzenlenen anma programında katliamla ilgili dava sürecini eleştirerek “insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı olmaz” dedi. Özel, Sivas’ta “Madımak Utanç Müzesi” açılışı yapma sözü verdi.

CHP lideri Özgür Özel, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden 33 aydın için Sivas’ta düzenlenen törenlere katıldı.

Özel ve kurmayları, Mevlana Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Heyet, diğer katılımcılarla birlikte katliamın yaşandığı yerde yürüyüşlerini sonlandırdı.

Özel, burada “Bugün 2 Temmuz. Sivas Katliamının, Madımak Katliamının 31’inci yılındayız. 31’inci yılda buradaki ortak duygu; 31’inci yıl, birinci yıldır diyoruz. Bu acıyı unutturmamak, bu katliamı unutturmamak için birinci yıl ne kadar tepkiliysek bugün de o kadar tepkiliyiz” ifadesini kullandı.

Özel gazetecilere yaptığı açıklamada: “Bir kez daha söylüyorum. Bir yıl mı olur, iki yıl mı olur, üç yıl mı olur ama an olsun ki dört yıl sonra, beş yıl sonra bir 2 Temmuz’da daha geç değil. Gelip burada Madımak Utanç Müzesinin açılışını bizzat yapacağım.” dedi.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Unutulan katliamlar tekrarlanır. Burada bulunan kimse bugünü için değil yarınlarda bir daha böyle insanlık suçları işlenmesin diye mücadele ediyorlar. Davanın 31 yıllık sürecini bütün kilometre taşları ile ifade etmek belki yarım saatimizi alır. Ama bu davanın zaman aşımına uğratıldığını unutmayalım. Oysa bu insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu yüzden zaman aşımı olmaz. Biz halen daha insanlık için umudumuzu ve ümidimizi koruyoruz. İstinaf aşamasında, temyiz aşamasında bu davanın kararlarının, bunun bir insanlık suçu, insanlığa karşı işlenmiş suç olduğu vurgusuyla, istinaftan bir bozma kararı bekliyoruz. O süreci Şenal Sarıhan’ın şahsında takip eden bütün hukukçularımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Burada 31 yıl önce 15 bin kişi vardı ancak çok az kişi, 150 kişi yakalandı. Pek azı ceza aldı. Firari olanlar kaçaktır. Kaçak olanlar hakkında da karar verilebilir. Ancak bu kararın insanlığa karşı işlenen suç üzerinden verilmesini son derece önemsiyoruz.”

30’uncu yılında Sivas Katliamı: kanlı bir petrol savaşı hikayesi

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Sivas, sivas katliamı

OKUMAYA DEVAM EDİN

9 başlıkta altı liderin Erdoğan rejimine karşı toplantısı
ABD’de Trump yanlısı protestocular Kongre binasını bastı
Davutoğlu’nun açmakla tehdit ettiği “defterlerde” ne sırlar gizli? Erdoğan neden karşı çıkıyor?
  • Özel’in Yıldızı Yükselişte: Butlan Ne Kılıçdaroğlu Ne Erdoğan’a Yarar25 Mayıs 2026
  • Türk Siyasetinin Kara Günü: Serbest Siyasete Darbe24 Mayıs 2026
  • Bu da oldu: Kılıçdaroğlu istedi, polis zorla CHP Genel merkezine girdi24 Mayıs 2026
  • CHP’de İlk Kılıçdaroğlu-Özel Çatışması 2 Haziran’da23 Mayıs 2026
  • Toplum Güçlü Ama Adil Bir Devlet İstiyor: Anket Bunu Gösteriyor23 Mayıs 2026
  • Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na Özel’le Anlaş, Başa Geçme Dedi: Neler Oluyor?22 Mayıs 2026
  • İstinafın butlan, iptal ve tedbir çelişkisi ve reform ihtiyacı22 Mayıs 2026
  • Gazeteci Alican Uludağ’ın Arşivlik Mahkeme Savunması21 Mayıs 2026
  • CHP’ye “Mutlak Butlan” Darbesi: Mahkeme “Kılıçdaroğlu Dönsün” dedi.21 Mayıs 2026
  • Mavi Vatan ve Yunanistan’da Erken Başlayan Seçim Kampanyası21 Mayıs 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP