Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Kabine değişikliği: Sağlık Bakanı ve Çevre Bakanı istifa etti

Yazar: YetkinReport / 02 Temmuz 2024, Salı / Oda: Siyaset

31 Mart seçimlerinin ardından yapılacağı yönünde iddialar ile Ankara kulislerini meşgul eden kabine değişikliği başladı. İstifa eden Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine Cumhurbaşkanı Karanamesi ile Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu getirildi.

31 Mart seçimlerinin ardından yapılacağı yönünde iddialar ile Ankara kulislerini meşgul eden kabine değişikliği, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifaları ile başladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile  Fahrettin Koca’dan boşalan Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu, Özhaseki’den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ise Murat Kurum getirildi.

Resmi gazetede yayımlanan 2024/186 numaralı kararda “Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Fahrettin Koca’dan boşalan Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu, Mehmet Özhaseki’den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104üncü ve 106. maddeleri gereğince atanmıştır,” ifadelerine yer verildi.

Mehmet Özhaseki 1 Temmuz’da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sağlık sorunları sebebiyle istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğun belirtti. Özhaseki, açıklamasında, “üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim,” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca istifa etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifası ilgili haftasonu spekülasyonlar başlamıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın “Affınızı istemişsiniz doğru mu?” sorusuna Bakan “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda” cevabını vermişti.

İstifa eden Koca’nın yerine Kemal Memişoğlu atandı.

31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin aldığı yenilgi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti içinde köklü değişikliklere gideceği yorumları yapılıyordu. AK Parti’nin Kızılcahamam kampında Erdoğan’ın kabine revizyonuna gideceği de gündeme gelmişti.

 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan’ın AK Parti’yle 31 Mart hesaplaşması sancısız olmayacak
Adaletin can yakıyor, terazisi senden yana
Narin Güran Cinayetinde gerekçeli karar: Aile boyu cinayet
  • Hürmüz Asya’nın Şah Damarıysa, Malakka Onun Boğazıdır1 Nisan 2026
  • Kosova’yı 1-0 Yenen Milli Futbol Takımı 24 Yıl Sonra Dünya Kupasında1 Nisan 2026
  • Özel, Bursa Operasyonuna Ateş Püskürdü: Mafya mısınız siz?31 Mart 2026
  • MHP ve DEM’den AK Parti’ye Aynı Mesajı Verdi: Yasalar Meclise Gelsin31 Mart 2026
  • İran Savaşının Gidişatı ve Bir Delinin Hatıra Defteri31 Mart 2026
  • CHP’ye Yargı Fırtınası Şiddetleniyor: Bursa Belediye Başkanı Gözaltında31 Mart 2026
  • Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ta Masadaki Liderler mi, Ortodoks Kilisesi mi?30 Mart 2026
  • Halk Savaşa Girmek İstemiyor. Erdoğan, “İnönü 2.0” Siyaseti İzliyor29 Mart 2026
  • CHP’de Yalım Skandalı: Bu “Rezillik” Seçmeni Elbet Etkiler29 Mart 2026
  • Erdoğan, Türkiye’yi Trump’ın Girmemesini İstediği Neyin Dışında Tuttu?28 Mart 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP