Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Kabine değişikliği: Sağlık Bakanı ve Çevre Bakanı istifa etti

Yazar: YetkinReport / 02 Temmuz 2024, Salı / Oda: Siyaset

31 Mart seçimlerinin ardından yapılacağı yönünde iddialar ile Ankara kulislerini meşgul eden kabine değişikliği başladı. İstifa eden Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine Cumhurbaşkanı Karanamesi ile Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu getirildi.

31 Mart seçimlerinin ardından yapılacağı yönünde iddialar ile Ankara kulislerini meşgul eden kabine değişikliği, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifaları ile başladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile  Fahrettin Koca’dan boşalan Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu, Özhaseki’den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ise Murat Kurum getirildi.

Resmi gazetede yayımlanan 2024/186 numaralı kararda “Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Fahrettin Koca’dan boşalan Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu, Mehmet Özhaseki’den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104üncü ve 106. maddeleri gereğince atanmıştır,” ifadelerine yer verildi.

Mehmet Özhaseki 1 Temmuz’da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sağlık sorunları sebebiyle istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğun belirtti. Özhaseki, açıklamasında, “üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim,” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca istifa etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifası ilgili haftasonu spekülasyonlar başlamıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın “Affınızı istemişsiniz doğru mu?” sorusuna Bakan “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda” cevabını vermişti.

İstifa eden Koca’nın yerine Kemal Memişoğlu atandı.

31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin aldığı yenilgi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti içinde köklü değişikliklere gideceği yorumları yapılıyordu. AK Parti’nin Kızılcahamam kampında Erdoğan’ın kabine revizyonuna gideceği de gündeme gelmişti.

 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

Halkı hiçe saymanın bir bedeli olacak mı? Hatay örneği
Özel’den tartışmalara sert tepki: “Ya hep beraber ya hiçbirimiz”
Son MetroPOLL anketi: Milletçe mutsuz, umutsuzuz
  • Askerî Enerji Tüketiminde Bulunacak Çözümler Savaşların Kaderini Belirleyecek4 Haziran 2026
  • Erdoğan, CHP’deki butlan krizine sert girdi. Daha nasıl taraf olunur?4 Haziran 2026
  • Erdoğan’a bir iyi haber de Trump’tan: NATO zirvesine geliyor3 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu Kurultay’a gitmiyor: CHP’yi kirli insanlara mı bırakayım?3 Haziran 2026
  • “Mutlak butlan” senaryosunda ikinci perde açılıyor: gerilim yüksek3 Haziran 2026
  • Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’nu geri çevirdi: Özel CHP Grubunu topluyor1 Haziran 2026
  • Kuşoğlu: “Kemal Bey’in Gruba katılacağını sanmıyorum”1 Haziran 2026
  • Milletvekilliğinin İtibarı, Meclis’in Gücü ve Demokrasinin Geleceği Üzerine1 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu saflarında “devlet aklı” ve “İttihatçılık” lafları1 Haziran 2026
  • Otomotiv’de Dönüşüm: “Designed by China/ Made in Europe”1 Haziran 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP