Siyaset

Ayşe Ateş davada ilk kez konuştu, isim verdi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili davada konuşan Ayşe Ateş, Sinan Ateş’in tehditler aldığını belirterek isim verdi. Ateş, eşinin kendisine İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz’un kendisini öldürmek için plan kurduğunu anlattığını belirtti.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili davada konuşan Ayşe Ateş, Sinan Ateş’in tehditler aldığını belirterek isim verdi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması dördüncü gününde sürüyor. Duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş, Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve yakınları bulundu.

Duruşmayı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ve Meryem Gül Çiftci Binici de duruşmayı takip etti.

Ayşe Ateş isim verdi

Müşteki sıfatıyla konuşan Ayşe Ateş, kocası Sinan Ateş’in tehditler almaya başladığını ve kendisine “Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz’a talimat vermiş ve beni öldürme için kapı kapı gezip kiralık katil arıyorlarmış” dediğini aktardı.

Ayşe Ateş konuşmasının ardından mahkemeden taleplerde bulunarak, “Söylediğim ekstra bilgilerin ifademe eklenmesini istiyorum. Ayrılan 17 kişilik dosyanın dosyamızla birleştirilmesini istiyorum. İsmini verdiğim kişilerin sorgulanmasının ve dosyaya dahil edilmesini, eksik ifadelerin hızlı bir şekilde dosyaya ekletilmesini istiyorum.” dedi.

T24’ün haberine göre Ateş şöyle konuştu:

“Bugüne kadar anlattığınız kumpası senaryoyu dinledik. 3 gündür karşımızda bilirkişi raporunu alıp işlerine gelen kısımları alıp işlerine gelmeyeni eleştirip savunmalar yaptılar. Kamera kaydı açık olmasına rağmen Sinan’ı Selman vurdu dediler. Kimin vurdurduğu çok net emri verenlerin kim olduğu çok net olmasına rağmen onun kardeşine akrabasına suç attılar. Kamera kaydında kiralık katil Eray Özyağcı geliyor silahı Sinan’ın üst kısmına doğrultuyor ve Sinan yere düşüyor. Hareket etmiyor. Sinan bilinci kapalı bir şekilde yere düşüyor. Hiçbir tepki veremiyor. İnsanların aklıyla alay etmeyin. Selman arabasına giderken silahını çekiyor. O esnada zaten Eray Özyağcı, Sinan’ı vurmuş gitmiş. Yeter be yeter! 3 gündür burada tiyatro oynuyorsunuz. Devletin namusuna leke sürüyorsunuz”

“Birilerini dövdürdü”

Ateş, davada eşi Sinan Ateş’in MHP’lilerin talimatıyla gazetecileri dövdürdüğünü belirterek şöyle dedi: “Evet Sinan Ateş birilerini dövdürdü. O zaman Sinan’ı karşıma aldım, dedim ki, ‘bunlar sana yakışmıyor, yapma bu işleri. Yapacaksan ocak başkanı olma.’ ‘Ayşe ben MHP Genel Merkezi’nden gelen talimatları yapıyorum. Yapmazsam bana da ceza keserler’ dedi.”

Anne Ateş: “öldürmek için mi Ülkü Ocakları başkanı yaptılar”

Anne Saniye Ateş de “Sinan Ateş’in kendisine ‘kalemimi kırdılar, bana suikast düzenleyecekler’ dediğini ifade etti. Sinan Ateş’in defalarca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ulaşmaya çalıştığını söyleyen anne Ateş, “Benim oğlumu öldürmek için mi Ülkü Ocakları başkanı yaptılar” şeklinde konuştu.

Ayşe Ateş’in ardından konuşan abla Sevda Ateş Yörükoğlu, Sinan Ateş’in katilerinin MHP içinde olduğunu savunarak “Huzurunuzda saydığım isimler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istiyorum: Olcay Kılavuz, İzzet Ulvi Yönter, Ahmet Yiğit Yıldırım” ifadelerini kullandı.

 

YetkinReport

Recent Posts

Özel, Yeni Parti’yi kurdu: siyasette yeni bir dönem

Özgür Özel, Yeni Parti’nin kuruluşunu ilan etti. Yargının 2023 kurultayını “mutlak butlan” sayıp Kemal Kılıçdaroğlu’nu…

1 gün ago

CHP seçmeni gözü kapalı ‘Evet’ mührünü Altı Ok’a basar mı?

Özgür Özel’in 1923 Lozan Antlaşması’nın yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de TBMM’yi kurarken…

1 gün ago

Ne Af Ne İmralı: Öcalan İçin Üçüncü Bir Yol Mümkün mü?

Türkiye'nin yeniden ivme kazanan çözüm sürecinde hazırlanan çerçeve yasa yalnızca PKK'nın silah bırakmasını ve örgütün…

3 gün ago

Kurtulmuş: Türk-Kürt kardeşliği için Meclis tatile girmeden yasa çıkar

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye sürecine yasal zemin sağlamak için gereken “çerçeve yasa” için…

3 gün ago

Özel CHP’den ayrılıp yeni parti kuruyor, yedek bir parti de hazır

Beklenen oldu: Özgür Özel “Vakti gelmiş bir vedanın hüznünü taşıyarak geldiğini” söylediği 21 Temmuz’daki CHP…

4 gün ago

Türkiye uzayda işbirliği için Artemis Anlaşmalarına neden katılmadı?

Uzay artık yalnızca bilim insanlarının, astronotların veya savunma planlamacılarının ilgi alanı değil. Küresel ekonomi yeni…

5 gün ago